دومین جلد کتاب «درخت طوبی» به چاپ رسید
به گزارش خبرگزاری رسا در مشهد، در این کتاب که تحقیقی شایسته از کتاب «الشجره المبارکه فی انساب الطالبیه» نوشته فخرالدین محمدبن عمر بن حسین رازی حکیم؛ متکلم و فقیه ایرانی است، ابتدا نیاکان امام علی علیه السلام از جناب ابوطالب(علیه الرحمه) تا خود ایشان معرفی شده و سپس به معرفی اولاد و نسل ایشان پرداخته و به اعقاب هر یک از آنان اشاره شده است.
در فرازی از کتاب چنین آمده است: «نسبشناسی از شاخههای علم تاریخ است که اشخاص را از راه پدران یا وابستگیهای ایلیشان معرفی میکند، این دانش تاکنون به دو صورت مشجر (از نوادگان به نیاکان) و مبسوط (از نیاکان به نوادگان) ارائه شده و ملتهای گذشته با آن آشنا بودهاند و ساکنان حجاز در دوره جاهلیت به حفظ انساب نیاکان خود اهمیت میدادهاند، آنان همه ساله در ایام حج وقتی از مناسک آن فارغ میشدند، در بازار حضور مییافتند و نسب خود را به حاضران عرضه میکردند، چنانکه آیه شریفه 200 در سوره مبارکه بقره به این نکته اشاره دارد، بدین سان هر فرد با انسابش شناخته میشد یا او را به شهر و حرفهاش نسب میدادند.
باتوجه به شبهات یکهعلیه تشیع صوت میگیرد،توجه واهتمام مردم به مذهب تشیع وبه ویژهسادات بیشترمیشود. چاپ وانتشارکتاب «درختطوبی»باموضوع تبارنامه سادات درمتون کهن،درآشنایی وهمبستگی هرچه بیشترباسادات بسیارموثر است.
لازم به یادآوری است؛ این کتاب توسط غلامرضا جلالی، غلامعلی تژده، شکرالله اختری و سیدابوالحسن هاشمی تبار مراحل پژوهشی خود را سپری کرده و چاپ نخست دومین جلد از آن در یک هزار نسخه در قطع رحلی به انجام رسیده و در اختیار پژوهشگران و عموم علاقهمندان قرار گرفته است./1308/د102/ق
منبع: پایگاه اطلاع رسانی آستان قدس رضوی