۲۷ آبان ۱۳۹۴ - ۱۷:۳۷
کد خبر: ۳۰۳۴۴۶
از سوی رایزن فرهنگی ایران در دهلی نو؛

یکصد عنوان کتاب به زبان اردو منتشر می‌شود

خبرگزاری رسا - علی فولادی، رایزن فرهنگی ایران در آیین افتتاحیه نمایشگاه ملی کتاب‌های اردو زبان با اشاره به همکاری ناشران هندی با کشورمان گفت: خانه فرهنگ ایران درصدد است یکصد عنوان کتاب را به زبان اردو چاپ و منتشر کند.
نمايشگاه ملي كتاب‌هاي اردو زبان

 

به گزارش خبرگزاری رسا، آیین افتتاحیه نمایشگاه ملی کتاب‌های اردو زبان و کارگاه هنر خوشنویسی، 23 آبان‌ماه با حضور علی فولادی، رایزن فرهنگی ایران به دعوت شورای ملی گسترش زبان اردو که نهادی وابسته به وزارت توسعه منابع انسانی دولت هند است، در محل تالار انصاری دانشگاه جامعه ملیه اسلامیه برگزار شد.

 

در این مراسم، ارتضی کریم، رییس شورای ملی گسترش زبان اردو اظهار کرد: تا به حال بیش از 80 ناشر آثار به زبان اردو از سراسر کشور در نمایشگاه حضور پیدا کرده‌اند و دارای غرفه هستند که انتظار می‌رود این تعداد تا پایان نمایشگاه به بالای 100 ناشر برسد.

 

علی فولادی، رایزن فرهنگی کشورمان، کتاب را تغذیه کننده عقل و نیاز به علم را نیاز اساسی بشری دانست و گفت: دین مبین اسلام و پیامبر اکرم(ص) همیشه به این نکته تأکید داشتند که فراگیری علم برای مرد و زن مسلمان الزامی است.

 

وی، به جنایات گروه‌های تکفیری فرانسه اشاره کرد و گفت: دین مبین اسلام، دین صلح و آرامش است؛ در واقع دینی است که تعالی معنوی بشریت را هدف قرار داده و اسلام با آموزه‌های خود درصدد است تا مسلسل‌ها را تبدیل به قلم کند.

 

رایزن فرهنگی کشورمان، با ارائه گزارش مختصر از فعالیت‌ها و تعاملات دوجانبه اخیر خانه فرهنگ ایران با دانشگاه جامعه ملیه اسلامیه و همچنین، برشمردن فعالیت‌های مشترک این نمایندگی فرهنگی با شورای ملی گسترش زبان اردو در زمینه‌های آموزشی و فرهنگی، اظهار کرد: امید است تا این گونه تبادلات فرهنگی در تحکیم روابط فرهنگی دو کشور ایران و هند که دارای تمدن باستانی هستند، مؤثر باشد.

 

فولادی در بخش پایانی سخنان خود خطاب به ناشرین اردو خاطرنشان کرد: خانه فرهنگ ایران درصدد است تا یکصد عنوان کتاب را به زبان اردو منتشر کند، چراکه ناشرانی که مایل به همکاری در این عرصه هستند از سوی خانه فرهنگ حمایت خواهند شد.

 

در بخشی دیگر، صدیق الرحمن قدوایی، دبیر انستیتو غالب دهلی نو ضمن تقدیر از مرکز علمی و آموزشی دانشگاه جامعه ملیه اسلامیه و شورای گسترش زبان اردو، زنده نگه داشتن این میراث کهن یعنی فرهنگ کتاب و کتاب خوانی آثار به زبان اردو و همچنین، هنر خوشنویسی را وظیفه خطیری خواند.

 

در پایان، طلعت احمد، رییس دانشگاه جامعه ملیه اسلامیه ضمن قدردانی از رایزن فرهنگی ایران در دهلی نو برای همکاری در نمایشگاه هنر خوشنویسی، بر ضرورت تقویت روابط فرهنگی دو مرکز تأکید کرد./988/ب102/د

ارسال نظرات