ترکیه و عربستان برگ برندهشان را در منطقه از دست دادهاند
به گزارش خبرگزاری رسا، عمران الزعبی، وزیر اطلاع رسانی سوریه، امروز در گفتوگو با تلویزیون این کشور گفت: افرادی که مخالف نامیده میشوند آخرین کسانی هستند که حق دارند از اوضاع انسانی در سوریه حرف بزنند؛ زیرا خدماتی که دولت سوریه در مناطق جنگ زده ارائه کرده چند برابر آن چیزی است که سازمان ملل ارائه کرده است. بخشی از کمکهای ما در این مناطق از سوی گروههای تروریستی به سرقت رفته و دهها برابر قیمت آن فروخته شده است.
وی ادامه داد: نظام ترکیه و عربستان برگ برنده خود در منطقه را از دست دادهاند و همین مسئله باعث شده که از طریق بالا بردن سقف خواستههایشان برای تحقق پیروزی سیاسی در سوریه مرتکب حماقتهای سیاسی شوند. این دو کشور تلاش میکنند سطح خواستههایشان را بالا ببرند تا ناتوانیشان در حل بحرانهای داخلی خود را بپوشانند.
الزعبی تأکید کرد: میزان موفقیت ژنو3 به تجارب سوریها در ژنو2 مرتبط است و بدون شک کسانی که ژنو2 را به شکست کشاندند برای به شکست کشاندن ژنو3 نیز تلاش میکنند. مردم سوریه معتقدند که ارتش این کشور نماینده آنهاست و بیشتر آنها بر این باورند که مخالفان در خارج نماینده مردم و آرمانهایشان نیستند.
وی افزود: دولت سوریه از آغاز جنگ آمادگی خود را برای مذاکره اعلام کرد؛ زیرا به این مسئله ایمان دارد که وحدت و همبستگی مردم سوریه راه اصلی برای مقابله با این جنگ است.
الزعبی تصریح کرد: مشخص کردن لیست گروههای تروریستی مسئله اساسی است. پیشرفت در روند سیاسی نیز نیاز به مشخص کردن لیست گروههای تروریستی دارد. ما به هیچ وجه نمیپذیریم که "جیش الاسلام" و "احرار الشام" خارج از این لیست باشند. ما هرگز با تروریستها مذاکره نخواهیم کرد.
وی تصریح کرد:اگر توافقی میان کشورها درباره تعیین گروههای تروریستی در سوریه حاصل نشود ما براساس منافع ملی خود عمل خواهیم کرد.
الزعبی درباره ضمانتهایی که مخالفان خواستار آن شده اند گفت: این مسئله در بندهای 12 و 13 قطعنامه 2254 شورای امنیت وجود دارد و در ژنو مورد بحث و بررسی قرار میگیرد. اگر موضوع این بندها ضمانت است پس چه دلیلی برای برگزاری نشست ژنو وجود دارد. منظور از توقف درگیریها توقف عملیات نظامی است که باید به دنبال آن آشتیهای ملی صورت بگیرد که در برخی مناطق سوریه اتفاق افتاد.
وزیر اطلاع رسانی سوریه گفت: گروههای تروریستی یکی هستند اما با اسامی متفاوت. این گروهها به کشورهایی همچون قطر، ترکیه و عربستان وابسته هستند. عربستانیها میخواهند "جیش الاسلام" و "احرار الشام" را از لیست گروههای تروریستی خارج کنند و قطریها میخواهند "جبهه النصره" و "احرار الشام" در لیست گروههای تروریستی نباشند و ترکیهایها نیز میخواهند احرار الشام و "گروه سلطان مراد" را از لیست تروریستی حذف کنند.
وی ادامه داد: اینها دنبال دستیابی به دستاوردهای نظامی بودند اما آن را محقق نکردند. به دستاوردهای سیاسی نیز نرسیدند و در واقع هیچ چیزی را محقق نکردند. دستاوردهای سیاسی زمانی حاصل میشود که وارد فعالیت سیاسی شویم همانطور که در حال حاضر در ژنو شاهد آن هستیم.
الزعبی خاطرنشان کرد: تصمیم دولت سوریه درباره مسائل سیاسی و مقابله با تروریسم محل بحث ندارد./994/ب102/د
منبع: ایسنا