۲۲ تير ۱۳۹۵ - ۱۵:۴۴
کد خبر: ۴۳۷۴۸۴

افزایش دیدگاه‌های منفی علیه مسلمانان در سراسر اروپا

نظرسنجی جدید از سوی مؤسسه پژوهشی «پیو» در آمریکا نشان می‌دهد در کشورهای اروپایی دیدگاه‌های منفی نسبت به مسلمانان در سال ۲۰۱۶ افزایش یافته است.
علی قدری

به گزارش خبرگزاری رسا به نقل از ایکنا، موج مهاجران و پناهجویان کشورهای اسلامی، سبب شعله‌ور شدن مشاجرات در مورد مسئله مهاجرت و تشدید فعالیت‌های احزاب راست افراطی در این کشورها شده است.

 

از سوی دیگر، گروه‌هایی که ادعا می‌کنند پیرو یک نسخه افراط‌گرا از دین اسلام هستند، حملات مخربی را در فرانسه و بلژیک سازماندهی کردند.

 

روز گذشته، ۲۱ تیر یک نظرسنجی جدید از سوی مؤسسه پژوهشی «پیو» در آمریکا منتشر شد که نشان می‌دهد در کشورهای اروپایی دیدگاه‌های منفی نسبت به مسلمانان در سال ۲۰۱۶ افزایش یافته است.

 

در بریتانیا دیدگاه‌های منفی علیه اسلام و مسلمانان ۹ درصد افزایش یافته و به ۲۸ درصد رسیده است. در اسپانیا و ایتالیا، دیدگاه‌های منفی ۸ درصد افزایش یافته و به ۵۰ و ۶۹ درصد رسیده است. در یونان نیز این رقم با ۱۲ درصد افزایش به ۶۵ درصد رسیده است.

 

10 کشور بریتانیا، سوئد، آلمان، هلند، یونان، فرانسه، لهستان، ایتالیا، مجارستان و اسپانیا در این تحقیق مورد بررسی قرار گرفتند.

 

به طور میانگین در میان این ۱۰ کشور اروپایی، ۵۹ درصد مردم احساس می‌کنند که با افزایش تعداد مهاجران، تروریسم در کشورشان گسترش می‌یابد. میانگین نگرانی مردم اروپا نسبت به مهاجران، از میانگین نگرانی این کشورهای اروپایی نسبت به مشکلات اقتصادی و جرم و جنایت بیشتر است.

 

این تحقیق همچنین نشان داد که تفاوتی میان نگرش گروه‌های مختلف مردم نسبت به مسلمانان و پناهجویان وجود دارد.

 

به طور کلی حامیان و اعضای احزاب راستگرا و پوپولیست نسبت به هر دو گروه دیدگاه منفی دارند. افراد مسن و دارای تحصیلات پایین دیدگاه‌های منفی‌تری دارند و جوانان و افراد تحصیلکرده نگرش مثبت‌تری نسبت به آن‌ها دارند.

 

همچنین افراد دارای مدارج تحصیلی بالا همچنین معتقدند که تنوع نژادی، قومی و ملیتی در یک کشور یک نقطه قوت است در حالیکه افراد دارای تحصیلات پایین آن را یک نقطه ضعف می‌دانند.

 

مقابله با اسلام‌هراسی در مسجد «مکای» استرالیا

 

علی قدری، سخنگوی شورای اسلامی کوئینزلند در این مراسم با ارائه پاسخ به سؤالات شرکت‌کنندگان گفت: ما نباید مذهب و خدا را به خاطر اعمال جنایتکارانه‌ای که با اسم خدا انجام می‌شود، سرزنش کنیم.

 

وی گفت: این یک واقعیت تلخ است که برخی کشیشان در کلیسا مرتکب کودک‌آزاری شدند، آیا مردم باید کلیسا و خدا را سرزنش کنند و از مسیحیت کناره بگیرند؟

 

قدری افزود: بیایید دست از سرزنش سیستم‌های مذهبی بکشیم و ببینیم چرا عده‌ای مرتکب چنین اعمالی می‌شوند و راه حلی برای این اشتباهات و خطاها پیدا کنیم.

 

عمران عبدالخالق، متصدی شورای اسلامی مکای گفت: امسال مردم زیادی نسبت به سال‌های گذشته در مراسم مسجد شرکت کردند و این نشان می‌دهد مردم علاقمندند در مورد اسلام و مسلمانان بیشتر بدانند.

 

وی گفت: مهم‌ترین چیزی که می‌خواهم بگویم این است که مسلمانان مردم صلح‌جویی هستند و دوست دارند زندگی مسالمت‌آمیزی در کنار غیر مسلمانان داشته باشند.

 

هاف مایر، یکی از شرکت‌کنندگان در مراسم نیز گفت: بسیاری از مردم در مورد اسلام دچار ابهام هستند و این مراسم فرصتی است تا آنها در مورد آنچه که رسانه‌ها در مورد اسلام می‌گویند و آنچه که حقیقت دارد، بیشتر بدانند.

 

وی گفت: همه مسلمانان نمی‌توانند بد باشند همانطور که بسیاری از مسیحیان بد نیستند و من امروز به این مراسم آمدم تا بدانم چه چیزی باعث شده است مسلمانان را بد جلوه دهند./982/ب101/د

ارسال نظرات