بررسی آداب و احکام صنف آرایشگران در یک اثر
به گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا، کتاب «آرایشگران» از مجموعه آداب و احکام اصناف به همت پژوهشکده باقرالعلوم علیه السلام راهی بازار نشر شد.
کتاب «آرایشگران» از دو بخش اصلی «آداب آرایشگران مردانه و زنانه» و «احکام آرایشگران مردانه و زنانه» نشکیل شده است.
در بخش نخست با عنوان «آداب آرایشگران مردانه و زنانه» سه فصل با عناوین «آداب عمومی کسب و کار»، «آداب خاص آرایش و آرایشگری» و «آداب ریش و سبیل» مورد بررسی قرار گرفته است.
بخش دوم این کتاب با عنوان «احکام آرایشگران مردانه و زنانه» در 11 فصل تدوین شده است، عناوین فصلهای این کتاب عبارت است: «احکام آرایش و آرایشگری»، «احکام آرایش مردانه»، «احکام آرایش زنانه»، «احکام مشترک»، «احکام آرایش و زینت»، «احکام آرایش و تغییر قیافه»، «احکام خرید و فروش مواد آرایشی»، «احکام آسیب رساندن هنگام آرایشگری»، «احکام آرایشگری و قانون»، «احکام عبادی رایج در آرایشگری» و «مسائل متفرقه و مرتبط با آرایشگری».
در مقدمه کتاب«آرایشگران» بر ضرورت تدوین پژوهشهایی درباره آداب و احکام اصناف به خصوص احکام صنف آرایشگران اشاره شده است؛ در بخشی از مقدمه این کتاب میخوانیم: خداوند نعمت زیبایی را در اختیار همه بندگان قرار داده است. شیوه استفاده بهینه از آن را نیز از سوی حجج الهی تبیین فرموده است. فقهای عظام برای بکارگیری دین در زندگی دست به تدوین احکام شرعی زدهاند. فقه و دستورات شرعی در ساماندهی سبک زندگی و جهت بخشی به زندگی توحید باوران نقش بزرگ و کارآمدی را ایفا مینماید.
با توجه به اینکه فقه تبیین برنامه زندگی بر اساس ثقلین است؛ فقهای شیعه برای بهینهسازی زیبایی در زندگی زنان و مردان مسلمان احکامی تدوین نمودهاند که در ابواب مختلف فقهی انعکاس دارد. از طرف دیگر الحاد و شرک با ترویج فرهنگ تبرج یعنی نمایش زیبایی در منظر نامحرمان درصدد ارائه الگوی رقیب برای مدل متقن برنامه فقه است.
فقه دارای شمول گستردهای در زوایای مختلف زندگی میباشد. دستهبندی و کاربردیسازی احکام فقهی منطبق با زندگی روزمره مردم از اهمیت ویژهای برخوردار است، چه آنکه گاه ناآگاهی مؤمنین از احکام خاص مورد نیاز به غفلت از ادای تکلیف منجر میگردد.
تدوین احکام اصناف یکی از بستهبندیهای کاربردی فقه است که در ترویج و فرهنگسازی سبک زندگی کمک شایانی میکنند. آرایشگری دریچه برای نفوذ سبک زندگی الحادی است که ابتدای اسلام مورد توجه فقهای شیعه قرار گرفته است، تدوین آداب و احکام صنف آرایشگران برای استفاده جدیتر از فقه زندگی است.
گفتنی است، نگارش کتاب «آرایشگران» از سوی جمعی از پژوهشگران حوزه علمیه قم از جمله حجج اسلام علی رحیمی اقدم، محسن محمدزاده، جابر سلیمانی، جلیل رمضانی، کریم آراد، علی قدسی، داود میکاییلی، علی اصغر رادحسینی انجام شده است.
کتاب «آرایشگران» با شمارگان 3 هزار نسخه در 120 صفحه به قیمت 5 هزار تومان از سوی انتشارات پژوهشکده باقرالعلوم علیه السلام منتشر شده است./998/د102/ق