۱۷ آذر ۱۳۹۵ - ۱۹:۱۱
کد خبر: ۴۶۵۸۱۲
عالم بحرینی در گفت‌وگو با رسا:

انگلیس به خاطر پول چهره آل‌خلیفه را بزک می‌کند/ تلاش تکفیری‌ها برای ترور شیخ عیسی قاسم

فعال و پژوهشگر بحرینی با انتقاد از رفتار دوگانه انگلیس در قبال حقوق بشر، تصریح کرد: انگلیس به خاطر مسائل مالی تلاش دارد تا چهره رژیم‌های حاشیه خلیج فارس را خوب نشان دهد.
حجت الاسلام علی کربابادی

حجت الاسلام شیخ علی کربابادی، پژوهشگر و فعال بحرینی در گفت‌وگو با خبرنگار بین‌الملل خبرگزاری رسا با اشاره به "برگزاری سی و هفتمین نشست سران کشورهای عضو شورای همکاری خلیج فارس در سایه سرکوب ملت بحرین در این کشور" تصریح کرد: «این نشست‌ها هرگز برای توده مردم منفعتی نداشته و بالعکس مشکلات بسیاری را به بار آورده است. همانگونه که در گفتمان امام خمینی (ره) به تواتر مشاهده می‌شود، ملت ها باید به توانمندی‌های خودشان اعتماد کنند و در مقابله با حاکم ظالم ایستادگی کنند. در بحرین نیز مردم از همه ابزارها برای مقابله با رژیم منامه استفاده می‌کنند. رسوا کردن این رژیم و سایر حکومت‌های دیکتاتوری منطقه تنها با خواست و اراده مردم امکان پذیر است.»

این عالم بحرینی افزود: «برگزاری نشست‌هایی از این دست همواره برای ملت بحرین نگران کننده است. ثمره این نشست‌ها تنها توطئه‌هایی است که حاکمان پشت درهای بسته علیه ملت‌ها طراحی می‌کنند. خروجی این نشست‌ تهدید و توطئه و ظلم و ستم روز افزون علیه مردم است و ملت بحرین انتظار دیگری از این نشست نخواهد داشت.»

وی با اشاره به احکام اعدامی که در این چندماه اخیر در عربستان و بحرین صادر شده است، گفت: «این احکام به نوعی استقبال از نخست وزیر انگلیس است. خانم ترزا می که مدعی حقوق بشر و دخالت ایران در منطقه است چشم خود را بر همه اقدامات مخرب سعودی ها در منطقه و سرکوب اپوزیسیون در عربستان و بحرین بسته است.»

حجت الاسلام کربابادی با یادآوری "سرکوب همه احزاب و جناح‌های منتقد آل‌خلیفه" بیان داشت: «رژیم منامه به هیچ وجه به دنبال یک راهکار سیاسی برای حل بحران نیست. در مدت اخیر هم شاهد افزایش شدت سرکوب در بحرین بودیم که از طریق دادگاه‌های نمایشی صورت پذیرفت.»

وی نشست سران کشورهای حاشیه خلیج فارس را "سرپوشی برای سرکوب بیشتر مخالفان آل خلیفه" عنوان و تصریح کرد: «هدف اصلی از این نشست افزایش همکاری‌های امنیتی برای مقابله با انقلابی‌ها و معترضان است. بدون شک بعد امنیتی این نشست بر سایر ابعاد غلبه دارد و نباید فراموش کرد که همکاری لندن با منامه پس از افتتاح پایگاه نظامی انگلیس در بحرین به شدت افزایش یافته است.»

حجت الاسلام کربابادی با اشاره به "مشترکات تاریخی و سیاسی رژیم‌های منامه و تل‌آویو و اهداف و مصالح مشابه آن‌ها" عنوان کرد: «افزایش تلاش‌های امنیتی برای سرکوب ملت‌های منطقه به بهانه دخالت ایران از جمله اهداف مشترک رژیم‌های عربی و اسرائیل است. همین ادعای دخالت ایران در منطقه نیز دستاویزی برای ایجاد پایگاه‌های نظامی از سوی آمریکا و انگلیس در بحرین شده است.»
 

انگلیسی ها از دهه نود در شکنجه شیعیان مشارکت داشته اند
این فعال بحرینی با اشاره به "دوگانگی سخنان و رفتار کشورهایی غربی" تصریح کرد: «کشوری مانند انگلیس در رسانه‌های خود یک گفتمان را در پیش می‌گیرد و در عمل راه دیگری را پیش می‌گیرد. یکی از ارکان نظامی‌های غربی منابع مالی است که از جمله منابع پردرآمد فروش سلاح است. دولت‌های آمریکا و انگلیس هیچ معیار انسانی را در این راستا مد نظر قرار نمی‌دهند و اگر برخی فشارها وجود نداشته باشد حتی در رسانه ها نیز صحبت از توقف فروش سلاح به عربستان و بحرین را مطرح نمی‌کنند.»

وی مشارکت انگلیسی‌ها در شکنجه و تحقیق از زندانی‌های سیاسی را مربوط به دهه نود دانست و گفت: «شکنجه گران بحرینی و زندان‌بان‌هایی که از سایر کشورها به بحرین آمده اند همگی از سوی انگلیسی‌ها آموزش می‌بینند و رفتار آنها کاملا مطابق رفتار تکفیری‌هاست و در زندان ها شیعیان را به شدت شکنجه می‌کنند.»

حجت الاسلام کربابادی از سوی دیگر به "تعویق محاکمه علمای بحرین" اشاره و تاکید کرد: «نگاه حاکمان بحرینی به عربستان سعودی است و آل سعود همواره دستورات خود را به آل خلیفه دیکته می‌کند. در همین راستا شکست‌های متوالی عربستان سعودی در برابر محور مقاومت در سوریه، یمن و عراق در اتخاذ تصمیم‌هایی در محاکمه بزرگان شیعه بحرین و عربستان تاثیر گذار است و آنها را مردد می‌کند.»

وی ادامه داد: «هفته گذشته بود که وزیر امور خارجه در اظهاراتی شیعیان بحرین را دوست حکومت قلمداد کرد و گفت برخلاف برخی ادعاها غالبیت شیعیان نه به ایران و نه هیچ کشور خارجی گرایش ندارند. در واقع این یک پیام ظاهری برای تنش زدایی است که اگر چه اظهارات جدیدی است اما نشان دهنده تزلزل آنها و عدم تصمیم ‌گیری عربستان سعودی در رابطه با پرونده بحرین است.»

حجت الاسلام کربابادی گفت: «اگر در آینده نزدیک عربستان سعودی موضع غیرعقلانی در رابطه با زندانیان شیعه در این کشور اتخاذ کند، آل خلیفه نیز از این موضع تبعیت خواهد کرد و شاهد محاکمه شدید تر علما و جوانان انقلابی خواهیم بود که البته مشکلات و تنش های بزرگی را به همراه خواهد آورد.»

 

آل خلیفه از برگزاری نماز جمعه می ترسد
این عالم بحرینی بر "ایستادگی علمای شیعه بحرین در کنار ملت برای احقاق حقوق مشروع مردم را حتمی" دانست و افزود: «فعالیت‌ها و مراسم دینی از مهم‌ترین تریبون‌های آگاهی بخشی به مردم و ایستادگی در کنار آنها در برابر ظلم و بی عدالتی است. آل خلیفه نیز به همین دلیل سرکوب علما و ممنوعیت برگزاری نماز جمعه و سایر فعالیت‌های مذهبی را در دستور کار قرار داده است.»

وی ادامه داد: «موضع علما بسیار واضح و قاطع است و بیانیه‌های آنها مانند گذشته با همان صلابت و قاطعیت منتشر می‌شود اما با توجه به اینکه رژیم همه کانال‌های رسمی برای انعکاس نارضایتی مردم را مسدود و احزاب و جریان‌های اسلامی را منحل کرده است در مدت اخیر کار برای علما کمی دشوار شده است.»

حجت الاسلام کربابادی "تبلیغات منفی علیه علما در رسانه‌های وابسته به حکومت را بخشی از پازل آل‌خلیفه برای مقابله با نقش بارز آن‌ها" ارزیابی و تصریح کرد: «این اقدامات هرگز نتوانسته در اراده مردم خللی ایجاد کند. چندین ماه است که منطقه الدراز محاصره است و از ورود به این منطقه ممانعت می‌شود. آل خلیفه همچنین جلوی برگزاری نماز جمعه را گرفته است. همه این اقدامات نارضایتی را در بین مردم افزایش داده و هرلحظه ممکن است تظاهرات مختلف تبدیل به یک جنبش فراگیر شود.»

وی تصریح کرد: «بحران بحرین به مرحله ای رسیده است که نمی‎توان روزهای آینده را پیش بینی کرد. شیخ عیسی قاسم با تهدیدهای تروریستی فروان و تلاش‌هایی برای ترور مواجه بوده است و در چند روز اخیر کلیپی از تکفیری‌های بحرینی در سوریه منتشر شد که خواستار کشتار شیعیان و علمای بحرین هستند. همه این‌ها تحولات خطرناکی است که می‌تواند بحرین را به صحنه درگیری مردم با رژیم منامه تبدیل کند.»/983/ب913/ک

ارسال نظرات