۰۹ تير ۱۳۹۶ - ۱۷:۴۵
کد خبر: ۵۰۸۳۳۵
یادداشت:

زنگ پایان داعش در عراق به صدا در آمد

داعش در یک سیر نزولی قرار گرفته است و این گروه امروز در سوریه و عراق شرایط بسیار سختی را تجربه می‌کند.
داعش

به گزارش خبرگزاری رسا، گروه تروریستی و افراط‌گرای داعش که چند سالی است نامش با وحشت، ترور، جنایات گسترده و وحشیانه و ناآرامی برای مردم منطقه و جهان گره خورده است، با همه پشتوانه حمایتی که تاکنون از سوی دستگاه‌های امنیتی غربی، عربی و عِبری داشته، در یک سیر نزولی قرار گرفته است و این گروه امروز در سوریه و عراق شرایط بسیار سختی را تجربه می‌کند به‌گونه‌ای که به گفته اکثر تحلیلگران، در آستانه حذف کامل در آن دو کشور قرار گرفته است.

با شنیده شدن خبر سقوط داعش در موصل از سوی نیروهای عراقی که روز گذشته از تلویزیون رسمی عراق اعلام شد، تحولات در این کشور وارد فاز تازه‌ای شد و از این پس عراقی‌ها دیگر باید به فکر پاکسازی کامل اندک تروریست‌هایی باشند که همچنان در هزار پستوی نقاط مختلف آن کشور کمین کرده‌ تا فرصتی مناسب جهت انجام عملیات‌های کور تروریستی به منظور جبران شکست‌های خود پیدا کنند. لذا می‌بایست عراقی‌ها پیش از انجام اقدامات خرابکارانه و احتمالا تجدید نیرو و طرح توطئه‌های دیگر از سوی تروریست‌ها، با مجموعه اقدامات اطلاعاتی، آنهایی را هم که پنهان شده‌اند شناسایی و بازداشت کنند.

داعش دیگر شهر بزرگ موصل را به عنوان پایتخت دولت خود خوانده‌ی ادعایی در اختیار ندارد و همچنین دیگر آن فرمانده‌ای که یک روز چنین ادعایی را مطرح کرده بود هم ظهوری ندارد و حتی این احتمال وجود دارد که پیش‌تر به‌هلاکت رسیده باشد، از دیگر روی بنا به گفته حیدر عبادی نخست‌وزیر عراق، با بازپس‌گیری مسجد نوری که در آن مسجد بغدادی، موصل را پایتخت دولت خودخوانده اعلام کرده بود و همچنین اهتزاز پرچم‌های عراق بر فراز ساختمان‌های مختلف شهر موصل، پایان دولت واهی داعش در عراق رقم خورده است.

در این قبیل مواقع نکته‌ای که وجود دارد این است که از یک طرف نباید «آزادی موصل» که بسیار با اهمیت هم است و نتیجه زحمات رزمندگان نیروهای مردمی عراق، ارتش و دستگاه امنیتی آن کشور طی ماه‌های متمادی است، مورد کم‌توجهی قرار گیرد و بلکه می‌بایست به شکلی کارشناسی روند عملیات بزرگ آزادسازی موصل از ابتدا تا انتها مورد تحلیل قرار گرفته و همچنین نتیجه کار آنها مورد تجلیل قرار گیرد، اما از طرف دیگر نباید خود را فریفت و داستان داعش را درعراق تمام‌‌شده دانست.

آنچه به احتمال قوی رخ خواهد داد، این است که دیر یا زود در سوریه هم شاهد پاکسازی کامل تروریست‌ها خواهیم بود و عراق و سوریه در آینده‌ای نزدیک حضور فیزیکی تروریست‌ها را در خاک خود نخواهند داشت، اما آیا این مسأله به معنای پایان تفکر وهابیت افراط‌گرایی است که تبلور آن را در داعش، جبهه‌النصره، احرارالشام و دیگر گروه‌های تروریستی شاهد هستیم، است؟

قطعاً این‌گونه نیست چرا که امروز متأسفانه شاهد گسترش این تفکر در اقصی نقاط دنیا هستیم به نحوی که با انتشار یک ویدیو از سوی شبکه‌های مجازی در اختیار تروریست‌ها، کسانی که تفکر نزدیک به تروریست‌ها را دارند، در شهر و کشور خود دست به اقدامات جنون‌آمیز و کشتار مردم بیگناه خود می‌زنند که این به معنای تبدیل شدن این مسأله به یک «معضل امنیت بین‌الملل» است.

در پایان همچنانی که در یادداشت‌های پیشین هم ذکر کردم بر این مسأله تأکید می‌کنم که راهکار مقابله با تروریسم نوین باید چند جانبه و فراگیر باشد، بُعد چند جانبه آن به این معنا که در ابعاد مختلف رسانه‌ای، سیاسی، اقتصادی، نظامی_اطلاعاتی و ایدئولوژیکی باید با تروریست‌ها مقابله کرد . بُعد فراگیر آن هم به این معنا که باید همه کشورها، دولتها، سازمان های بین المللی، رسانه‌ها و ملت‌ها به صحنه بیایند چرا که با معضل جهانی باید به صورت فراگیر و جهانی مبارزه کرد.

لذا پیشبرد این مسأله نیاز به فکر جمعی عُقلا، صلح‌اندیشان و کارشناسان خبره و همچنین عمل بر اساس عزمی راسخ در راستای مقابله با تروریسم، ریشه‌کن کردن و تقبیح واقعی آن تفکر و اقدامات شنیعی که تروریست‌ها انجام داده‌اند، دارد و نه صرف تشکیل یک یا چند ائتلاف به اصطلاح ضد داعش و ضد تروریسم که پس از گذشت سال‌ها و هیاهویی که در خصوص آن به راه انداختند، هیچ اقدام قابل دفاعی از خود در مبارزه با تروریست ها نداشته باشند./۸۴۷/ب۱۰۲/ف

منبع: فارس

ارسال نظرات