۲۰ آبان ۱۳۹۶ - ۲۳:۰۲
کد خبر: ۵۳۷۰۷۲

بررسی راز پیوند عاشورا و مهدویت در یک اثر

نویسنده در کتاب «راز پیوند عاشورا و مهدویت» بر آن است تا افزون بر کشف اشتراکات این دو واقعه، راز پیوند آنها را نیز پژوهیده و هم­پوشانی اهداف آن دو نهضت را بیان کند.
 کتاب «راز پیوند عاشورا و مهدویت»

به گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا، انتشارات کتاب جمکران، کتاب «راز پیوند عاشورا و مهدویت» اثر محمد پاشایی را منتشر کرد.

در پشت جلد درباره این کتاب چنین می­خوانیم:

پژوهش حاضر با نظر داشت دو حادثه تأثیرگذار تاریخی یعنی قیام عاشورا و نهضت مهدوی بر آن است تا افزون بر کشف اشتراکات این دو واقعه راز پیوند آنها را نیز پژوهیده و هم­پوشانی اهداف آن دو نهضت و صاحبانشان را عیان سازد.

اینکه امام عصر(عج) در فرازی از زیارت عاشورا با وصف امام منصور مورد اشاره قرار گرفته است، از آن روست تا حق سبحان او را برای نصرت­ بخشی مظلومان جهان با شمشیر عالم­گیرش آماده ساخته تا به عنوان «ولایت ثار و خون» انتقام شهدای کربلا را از قاتلانشان بازستاند.

این مورد در کنار سایر نمونه­ها کشف قناعی است از اسرار پیوند حادثه عاشورا و مسأله مهدویت.

این کتاب از سخن آغازین، پیشگفتار با عنوان «عاشورا، زمینه‌ساز حکومت جهانی حضرت مهدی(عج)» و سه فصل با عناوین: اهمیت و جایگاه زیارت عاشورا در آموزه­های دینی، راز پیوند مهدویت در زیارت عاشورا و کارکردهای مشترک عاشورا و مهدویت تشکیل شده است.

نگارنده در مقدمه درباره بخش­های مختلف این کتاب چنین می­نویسد:

 در مقدمه این کتاب، حادثه عاشورا و مهدویت دو حادثه اثرگذار معرفی شده و سپس به تبیین رمز و راز پیوند این دو حادثه پرداخته شد.

در فصل اول ابتدا به اهمیت و جایگاه والای «زیارت عاشورا» در آموزه­های دینی و نیز بررسی سند آن پرداخته شد و سپس «فلسفه لعن» در زیارت عاشورا و شبهاتی در این راستا بررسی شد.

در فصل دوم با استناد به برخی فقرات زیارت عاشورا، راز پیوند عاشورا و مهدویت در زیارت عاشورا مورد بحث قرار گرفته و سپس به برخی شبهات پاسخ داده شد.

فصل سوم به کارکردهای عاشورا و مهدویت در ابعاد گوناگون اختصاص یافته و موضوع مذکور ضمن چهار محور: فرهنگی، دینی و اخلاقی، سیاسی، اجتماعی و ویژگی­های و برجستگی­های یاران امام حسین(ع) و امام مهدی(عج) تبیین و بررسی شد.

نویسنده، در پیشگفتار، اشتراک در هدف، عدم بیعت با دولت­های طاغوتی، ویژگی­های مشترک یاران امام حسین(ع) و حضرت مهدی(عج)، کارکردهای مشترک عاشورا و مهدویت در برداشتن موانع از پیش پای جامعه، سختی مصیبت عاشورا و غیبت حضرت مهدی، نقش تربیتی عاشورا و مهدویت، مهدی(عج) منتقم خون حسین(ع) را از ویژگی­ها و کارکردهای مشترک عاشورا و مهدویت برشمرده است.

برای تأمین عدالت اجتماعی و گسترش آن در جامعه باید ساختار حکومت را تغییر داد، چرا که تا حکومت­های فاسد از بین نروند، قطعا جامعه به فلاح و رستگاری نخواهد رسید، از این‌رو نگارنده در فصل سوم و زیر عنوان «کارکردهای مشترک عاشورا و مهدویت بعد سیاسی ـ اجتماعی» در این باره چنین آورده است:

از آنجا که پایه­های حکومت بر دوش مردم است و تا پذیریش آنان نباشد تشکیل حکومت امکان­پذیر نیست، لذا باید سطح آگاهی و بینش سیاسی آحاد جامعه را بالا برد و زمینه را برای تحقق این امر مهم آماده کرد و این وضع در هر دو واقعه، یعنی نهضت عاشورا و قیام حضرت مهدی(عج) مورد بررسی قرار گرفت.

 علاوه بر ایجاد زمینه­های مناسب جهت پذیریش حکومت، باید روح حماسی را در مردم احیا کرد تا خود علیه حکومت جباران و ستمگران جهت گسترش عدالت اجتماعی و احیای ارزش­های انسانی به مقابله برخیزند؛ چنانچه خیزش­ها و قیام­های پیاپی پس از نهضت عاشورا، جهت تحقق این امر بود.

 تشکیل حکومت برای رهبران الهی هدف نیست، بلکه وسیله­ای است تا در پرتوی آن بتوانند عدالت اجتماعی را در جامعه گسترش داده، امنیت اجتماعی را تأسیس کرده و احکام و قوانین الهی را اجرا کنند.

انتشارات کتاب جمکران، کتاب «راز پیوند عاشورا و مهدویت» را با شمارگان ۱۰۰۰ نسخه، در ۱۵۲ صفحه و به قیمت ۷۵۰۰ تومان منتشر کرده است./۹۹۸/پ ۲۰۲/ش

 

ارسال نظرات