۱۴ مرداد ۱۳۹۲ - ۱۶:۵۶
کد خبر: ۱۷۹۵۸۴

دوره «فقه معاملات» در بحرین برگزار شد

خبرگزاری رسا ـ شورای اسلامی علمای بحرین دوره‎ "فقه بانکداری" را در این کشور برگزار کرد.
حجت الاسلام شيخ رائد الستري عضو هيأت مرکزي شوراي اسلامي علماي بحرين

 

به گزارش خبرگزاری رسا، دوره «فقه معاملات» از سوی شورای اسلامی علمای بحرین و با حضور جمعی از علما و کارشناسان اقتصادی در منطقه دراز برگزار شد.

 

حجت الاسلام شیخ رائد الستری عضو هیأت مرکزی شورای اسلامی علمای بحرین در این دوره مسائل ربا، بیع و معاملات بانکی را مورد بررسی قرار داد و گفت: ربا به دو قسمت قرضی و معامله‎ ای قابل تقسیم است. ربا فقط معامله‎ در اجناس وزنی و کیلی صورت می‎گیرد.

 

وی افزود: وحدت جنس و درخواست زیادی در جنس قرض داده شده از جمله شرطهای تحقق ربا است، لذا اگر جنس مبادله شده اتحاد جنس نداشته باشند ربا صورت نمی‎گیرد و همچنین اگر شخصی مثلا یک کیلو جنسی را قرض بدهد و شرط کند باید قرض را به بیشتر پس گیرد از مصادیق ربا محسوب می‎شود.

 

عضو هیأت مرکزی شورای اسلامی علمای بحرین در ادامه این دوره فقهی خاطرنشان ساخت: بانک‎ها به چهار قسمت خصوصی، دولتی، مشترک میان دولتی و خصوصی و همچنین بانک کافر تقسیم می‎شوند. در بانک خصوصی، فرد مسلمان سرپرست و نگه دارنده مال خود است ولی در بانک دولتی، دولت و نظام حافظ مال کشور و افراد هستند.

 

وی در ادامه تشریح انواع بانک‎ها اظهار داشت: بانک کافران، از جمله بانک‎های است که در سرزمین‎های غیر مسلمان تاسیس و مطابق قوانین غیر اسلامی اداره می‎شود.

 

حجت الاسلام الستری در بخش دیگر بیان احکام معامله، انواع ودیعه بانکی را مورد بررسی قرار داد و گفت: مالی که به عنوان ودیعه و به صورت قرض به بانک‎ها داده می‎شود، نباید همراه با شرط گرفتن زیادی در هنگام پس‎گیری همراه باشد زیرا در این صورت از مصادیق ربا محسوب می‎شود و حرام است، لذا سود بانکی باید همراه با شرط نباشد و به صورت هدیه و یا مضاربه صورت گیرد.

 

وی در بخش پایانی این دوره به پاسخ تعدادی از سوالات حاضران پرداخت./994/ب902/د

ارسال نظرات