۲۴ فروردين ۱۳۹۳ - ۱۹:۲۷
کد خبر: ۲۰۱۶۸۰

انتشار فصلنامه صدرا با موضوع «مردم سالاری دینی»

خبرگزاری رسا ـ در این شماره، اهل فکر و اندیشه با تاملات و واکاوی‌های عالمانه کوشیده‌اند از زوایای چندسویه به کنکاش و بازنمایی مفهوم و ماهیت، مصادیق، کارکردها و مولفه‌های مردم‌سالاری دینی پرداخته و به تفاوت‌های جدی این مکتب با مردم‌سالاری‌های رایج در دنیا به‌ویژه نسخه لیبرالی برشمارند.
کتاب


به گزارش خبرگزاری رسا، هشتمین شماره فصلنامه پژوهش‌های علوم انسانی اسلامی (صدرا) با مدیرمسئولی حجت‌الاسلام رضا غلامی انتشار یافت.


بنابراین گزارش، محور اصلی این شماره، موضوع مردم‌سالاری دینی است که مجموعه متنوعی از نوشتارها و گفتارهای اساتید،صاحبنظران و محققان در قالب مصاحبه، مقاله، سخنرانی، یادداشت و معرفی کتاب در آن به چشم می خورد. در این شماره، اهل فکر و اندیشه با تاملات و واکاوی‌های عالمانه کوشیده‌اند از زوایای چندسویه به کنکاش و بازنمایی مفهوم و ماهیت، مصادیق، کارکردها و مولفه‌های مردم‌سالاری دینی پرداخته و به تفاوت‌های جدی این مکتب با مردم‌سالاری‌های رایج در دنیا به‌ویژه نسخه لیبرالی برشمارند.

 

در سرمقاله این شماره از فصلنامه علوم انسانی اسلامی تاکید گردیده است: «… رویکرد اسلامی به مردم سالاری، حاصل آسیب‌شناسی رویکرد غربی از مردم سالاری هست. مفهوم مردم‌سالاری در اندیشه‌ی غربی مبتنی بر درکی مادی‌اندیشانه از زندگی بشر شکل گرفته است و چشم اندازهای سیاست ورزی در ساحت اجتماع را محدود به نگاه‌های کوتاه‌بین مادی نموده است. فقدان دوراندیشی معنوی سبب ساز آن شده است که این نظریه دچار مشکلات عدیده‌ای شود؛ چرا که عدم رویکرد به معنویت، رویکرد خودخواهانه را در این اندیشه نتیجه داده است. این آسیب (نقصان مفهوم مردم‌سالاری در اندیشه‌ی غربی به دلیل عدم لحاظ معنویت در آن) خود آسیبی دیگر را سبب شده است؛ آسیبی که از آن می توان با عنوان «تاسیس حکومت غیرفضیلت مدار» نام برد…

 

در این شماره گفتارها و نوشتارهایی از آیت الله ممدوحی، دکتر محمدباقر خرمشاد، حجت‌الاسلام والمسلمین دکتر محمدرضا شریعتمداری، دکتر محمد محمدرضایی، حجت‌الاسلام والمسلمین دکتر محسن مهاجرنیا، دکترشریف لک‌زایی، حجت‌الاسلام دین‌پرور، دکترعبدالوهاب فراتی و… برای فرهیختگان و دغدغه‌مندان به موضوع مردم‌سالاری دینی فراهم گردیده است./916/د102/ق

ارسال نظرات