۳۰ ارديبهشت ۱۳۹۳ - ۱۲:۵۷
کد خبر: ۲۰۶۵۶۶

توطئه چینی وزیر خارجه رژیم صهیونیستی علیه آشتی ملی فلسطین

خبرگزاری رسا ـ وزیر خارجه رژیم صهیونیستی پس از ناکام ماندن بنیامین نتانیاهو در ممانعت از آشتی محمود عباس با حماس، به هر شیوه ممکن در تلاش برای به شکست کشاندن این آشتی است.
اسرائيل

 

به گزارش خبرگزاری رسا، پس از تثبیت آشتی ملی میان جنبش های فتح و حماس و پایبندی محمود عباس به مواضع خود و خودداری از بازگشت به میز مذاکرات با این رژیم بدون تحقق خواسته هایش، اکنون طرح و توطئه های این رژیم علیه آشتی ملی وارد مرحله دیگری شده است و مقامات این رژیم در صدد مذاکره با مقامات فلسطینی دیگری هستند.

 

در همین راستا، آویگدور لیبرمن، وزیر خارجه رژیم صهیونیستی اخیرا اعلام کرد که این رژیم پس از شکست مذاکرات سازش به دنبال طرح هایی جایگزین است که این طرح ها به نتانیاهو نیز ارائه شده اما هنوز جزئیات آن فاش نشده است.

 

لیبرمن در گفت وگو با تلویزیون رژیم صهیونیستی عنوان کرد که محمود عباس به هیچ وجه شریکی حقیقی برای صلح نیست و با وجود او نمی توان به راه حلی میانه دست یافت، بنابراین باید با بازرگانان فلسطینی که مخالف حماس هستند، وارد مذاکره شویم و در تمامی زمینه ها در تلاش برای شکست آشتی ملی فلسطین باشیم.

 

به دنبال اظهارات لیبرمن، بنیامین نتانیاهو نیز دیدار زیپی لیونی، وزیر به اصطلاح دادگستری رژیم صهیونیستی با محمود عباس در لندن را دیدار شخصی توصیف و عنوان کرد که او به هیچ وجه به نمایندگی از این رژیم با عباس دیدار نکرده است.

 

گزینه های رژیم صهیونیستی

 

رسانه های عبری زبان معمولا اخبار مهم و حساس در رابطه با مقامات عالی رتبه رژیم صهیونیستی را به دقت تحت پوشش قرار می دهند و این مسلم است که رسانه ها همواره در خدمت برنامه سیاسی امنیتی این رژیم قرار دارند آن هم در شرایط کنونی که صهیونیست ها شدیدا نگران تحقق آشتی ملی فلسطین میان جنبش های فتح و حماس آن هم در پرتو شکست مذاکرات سازش هستند.

 

دکتر هانی بسوس، کارشناس ویژه امور رژیم اشغالگر تاکید کرد که گزینه های رژیم صهیونیستی در شیوه تعامل با تشکیلات خودگردان محدود است، زیرا گزینه اصلی و معروف این رژیم از قدیم همان گزینه مذاکرات سازش بوده است.

 

بسوس افزود: مقامات رژیم صهیونیستی اکنون متمایل به اقدامات یکجانبه و خودسرانه هستند اما گزینه اول یعنی یافتن جایگزینی برای رهبران کنونی تشکیلات خودگردان گزینه ای دور از دسترس است، بنابر این می ماند گزینه دوم یعنی مبادرت به اقداماتی یکجانبه همچون عقب نشینی از شهرهایی همچون نابلس، رام الله و جنین و سپردن آن به تشکیلات خودگردان تحت محاصره شدید همانند محاصره جائرانه باریکه غزه.

 

بسوس بر این باور است که محاصره شهرهای کرانه باختری اقدام ساده ای نیست و تا حدودی غیر ممکن است، زیرا جغرافیای سیاسی این منطقه بسیار پیچیده است و شهرهای کرانه باختری با شهرک های صهیونیست نشین همسایه و گاهی در ارتباط هستند و هرگونه اعمال فشار بر این شهرها ممکن است منجر به ایجاد ناامنی و حتی جنگ شود.

 

از نظر این کارشناس سیاسی بهترین راهکار قرار دادن وضعیت شهرهای فلسطینی در وضعیتی مابین جنگ و صلح همراه با توسعه شهرک های صهیونیست نشین، ادامه یهودی سازی قدس و کرانه باختری و استفاده از عامل زمان است، اما گزینه جایگزین کردن رهبران فلسطینی غیر ممکن است، زیرا اکثر فلسطینیان وابسته به جریان های سیاسی هستند.

 

از سوی دیگر، دکتر اسعد ابو شرخ، دیگر کارشناس سیاسی فلسطینی تاکید کرد که اسرائیل در برابر تحولات سیاسی فلسطین دچار سردرگمی شده است و هرگونه فعالیت بازرگانان فلسطینی همواره باید با موافقت تشکیلات خودگردان انجام گیرد.

 

ابو شرح می افزاید: لیبرمن دچار سردرگمی شده است، مقامات رژیم صهیونیستی هر روز اظهارات تازه ای را در رسانه ها با هدف ایجاد هرج و مرج میان فلسطینیان بیان می کنند اما گزینه عقب نشینی یکجانبه از شهرهای فلسطینی طرحی کاملا قدیمی است و در کل هیچکدام از این اقدامات و گزینه ها منجر به تحقق صلح نمی شود.

 

کمیته چهارجانبه بین المللی و مصر

 

ابو شرخ اظهارات لیبرمن و نتانیاهو علیه دیدار زیپی لیونی با محمود عباس در لندن و اینکه این دیدار کاملا شخصی بوده را بازی سیاسی صهیونیست ها دانست و گفت: مقامات رژیم صهیونیستی هرگاه لیونی دستاوردی کسب کند آن را به خود نسبت می دهند اما هرگاه شکست بخورد او را سرزنش می کنند که این سیاست همیشگی صهیونیست هاست به ویژه در شرایط کنونی که غالب آن ها به سمت افراطی گری تمایل دارند.

 

وی همچنین در رابطه با موضع کمیته چهارجانبه بین المللی و مصر نیز تصریح کرد که موضع این دو در مرحله کنونی مثبت خواهد بود و آن ها تعاملی مثبت و سازنده با دولت وحدت ملی خواهند داشت.

 

ابو شرخ افزود: کمیته چهارجانبه بین المللی و مصر از دولت وحدت ملی استقبال خواهند کرد، زیرا این دولت از شخصیت های مستقل و شایسته تشکیل خواهد شد و توجیهی برای اعلام مخالفت با آن ندارند و این دولت به هیچ وجه دولتی سیاسی نخواهد بود.

 

بسوس، دیگر کارشناس سیاسی فلسطینی پیش بینی کرد که به دنبال تحقق آشتی ملی مصر دروازه های خود به روی غزه به ویژه گذرگاه زمینی رفح را بازگشایی کند، زیرا روابط مصر با حماس در دوره گذشته چندان مثبت نبوده و امروز حماس با تشکیلات خودگردان که از نظر مصری ها نماینده سیاسی رسمی ملت فلسطین است، دست همکاری و آشتی داده است.

 

ابو شرخ نیز پیش بینی کرد که مصر تعاملی مثبت با دولت وحدت ملی داشته باشد، همانند دولت های موقتی که در بسیاری از کشورهای عربی تشکیل می شوند.

 

احتمال می رود که دولت وحدت ملی در فضایی آرام و مثبت تشکیل شود و به دنبال آن فلسطینیان باید خود را برای توطئه های بیشتری از جانب تل آویو آماده کنند./982/ب101/د

ارسال نظرات