به روزرسانی سایت کتاب هفته با انتشار هفتگی مجله کتاب هفته
به گزارش خبرگزاری رسا، مراسم رونمایی از ۳ نرمافزار آرشیو کتاب ماه، کتاب هفته و وبسایت نشریات نقد کتاب یکشنبه ۲۵ آبان در سرای اهل قلم با حضور نجفعلی میرزایی، مجید غلامی جلیسه، سید فرید قاسمی، مجتبی تبریزنیا و داریوش مطلبی در سرای اهل قلم برگزار شد.
غلامی جلیسه در ابتدای این نشست گفت: خانه کتاب در حوزه نشریات مکتوب، ۲ فعالیت عمده با محوریت کتاب در قالب هفتهنامه و ماهنامه داشته است که یکی از مهمترین آنها مجموعه مجلات کتاب ماه بود، همچنین یکی از پرمخاطبترین هفتهنامهها، کتاب هفته بود، راهاندازی مجدد انتشار کتاب هفته روی اینترنت و تکمیل آرشیو کتاب هفته از سال ۸۰ تا این هفته یعنی هفته پایانی آبان ماه ۹۳ یکی از کارهایی است که امروز از آن رونمایی میکنیم، با انتشار هفتگی مجله کتاب هفته، شاهد به روزرسانی این سایت به صورت هفتگی خواهیم بود.
وی افزود: به علاوه تصمیم گرفتیم نسخه تحت PC آرشیو را هم در اختیار علاقهمندان قرار بدهیم که این هم اتفاق مبارکی بود و این اتفاق هم همزمان با راهاندازی وبسایت کتاب هفته انجام شد و این نرمافزار هم در این برنامه رونمایی خواهد شد که از همین هفته شاهد توزیع آن خواهیم بود، تولید و بهرهبرداری از نرمافزار IOS و آندروید آرشیو کتاب نقد را هم تا پایان سال خواهیم داشت و عملا کتاب هفته از طریق دیوایسهای مختلف، چه نسخه روز و چه نسخه آرشیوی، در دسترس قرار میگیرد.
معاون فرهنگی و پژوهشی خانه کتاب ادامه داد: نرمافزارهایی که امروز رونمایی میشوند، نسخه اول هستند و درصدد هستیم آنها را به مرور تکمیل کنیم و نسخه سرچایبل آنها را هم در اختیار قرار بدهیم تا مخاطبان بتوانند از محتوای دلخواهشان در نشریات استفاده کنند، نرمافزارهای این برنامه دارای ۳ قسمت جستجو، فهرست و بخش معرفی نرمافزار هستند، آخرین شمارهای که روی نرمافزار آرشیو قرار گرفته، چهارصد و پنجاه و سومین شماره کتاب هفته است که متعلق به سوم آبان ۹۳ است.
در ادامه سید فرید قاسمی سردبیر پیشین مجله کتاب هفته گفت: در دنیای امروز، نهادهای تولیدکننده نرمافزار و ایجادکننده پایگاههای اطلاعرسانی را از منظرهای مختلف ردهبندی میکنند، از یک منظر میگویند این نهادها به ۲ دسته تقسیم میشوند؛ یکی نهادهای چشمه و دیگر نهادهای آینهای. نهادهای چشمه، چون چشمه جوشان هستند و آنچه تولید میکنند، از دل خودشان بر میآید، در کل مولد هستند، نهادهای آینهای، نهادهایی هستند که خودشان تولیدکننده نیستند بلکه بازتابدهنده تولید دیگران هستند، وقتی این ردهبندی را میبینیم، باید دقت داشته باشیم خانه کتاب جزء کدام دسته است؟ به نظرم جزء گروه اول است.
این محقق حوزه مطبوعات ایران گفت: در مورد نرمافزارهایی که در این برنامه رونمایی میشوند، در نگاه اول و ظاهری، یک نرمافزار هستند اما خواهش میکنم به باطن آن توجه کنیم، در باطن، این نرمافزار آن خدمتی است که به کتاب و نهادهای مربوط به مطبوعات گردید، امروز در جهان، معنای جاودانگی تغییر کرده است، شما آمدهاید و با تولید این نرمافزار از فنا شدن ۱۷۰ سال کوشش خبرنگارها، منتقدها، دبیرها و سردبیرها جلوگیری کردهاید، شاید دوستی بگوید قاسمی خانه کتاب ۲۱ سال است که سابقه کار دارد، این ۱۷۰ سال دیگر چیست؟ ۱۰ مجله و نشریه را در ۱۷ سال برای هر کدامشان ضرب کنید تا به ۱۷۰ سال کار برسید.
علی آقاغفار سردبیر فعلی کتاب هفته در ادامه این برنامه گفت: کسانی که کار مطبوعاتی کردهاند، میدانند ورود به فاز راهاندازی یک مجله سخت است و میدانم آقای قاسمی چه سختی و مرارتهایی کشیده تا این مجله پا بر جا بماند، اولین چیزی که جلوی پای سیاست قربانی میشود، فرهنگ است و توسری خورترین بخش فرهنگ نیز، بخش کتاب است و این باعث میشود دست و دل انسان برای کار در این حوزه بلرزد./817/د102/ق