کتاب دوجلدی درآمدی بر نظریه اسلامی پیشرفت اقتصادی در بازار نشر
به گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا، جامعه آرمانی اسلامی و اصول حاکم بر سیاستهای کلی به کمک مفهوم ویژهای از نظام اقتصادی اسلام تبیین میشود.
جلد اول کتاب درآمدی بر نظریه اسلامی پیشرفت اقتصادی دربردارنده «مقدمه، مفهوم نظام اقتصادی اسلام و بخشهای «مبانی بینشی نظام اقتصادی اسلام، ترسیم جامعه آرمانی اسلام از دید اهداف و متغیرهای کلان اقتصادی و شاخصهای توسعه انسانی، ترسیم جامعه آرمانی از دید الگوهای مطلوب مصرف و کار و تولید و سرمایهگذاری» است.
در این کتاب در رابطه با انواع نظام آمده است: «نظام انواع گوناگونی به صورت ذیل دارد: نظامهای تکوینی غیررفتاری، نظامهای مصنوعی غیررفتاری، نظامهای رفتاری. به مجموعهای از رفتارهای ارادی انسان که بر اساس مبانی فلسفی و مکتبی معین، در راه رسیدن به هدفهای مشخص، هماهنگی دارند، نظام رفتاری گفته میشود.»
بخش اول این کتاب از فصلهای «معرفتشناسی، خداشناسی (رابطه خداوند با جهان طبیعت و انسان)، جهانشناسی، انسانشناسی، جامعهشناسی در نگرش اسلامی و آخرتگرایی در برابر دنیاطلبی» گردآوری شده است.
در بخش دوم این جلد از کتاب «اهداف کلان نظام اقتصادی اسلام، ویژگیهای مطلوب کلان اقتصادی از دید اسلام و شاخصهای توسعه انسانمحور در جامعه مطلوب و آرمانی اسلام» مورد بررسی قرار گرفته است.
فصلهای «رفتار مصرفی در جامعه آرمانی اسلامی، الگوی عرضه نیروی کار در جامعه مطلوب اسلامی و رفتار سرمایهگذاری در جامعه مطلوب اسلامی» در بخش سوم این جلد از کتاب آمده است.
بخش چهارم این دوره 2 جلدی با عنوان «اصول کلی و ثابت راهبردی یا اصول حاکم بر سیاستهای کلی» در جلد دوم کتاب آمده است.
فصلهای «مصالح فرد و جامعه در اقتصاد، آزادیها و مسؤولیتهای اقتصادی مردم از دیدگاه اسلام، نقش دولت اسلامی در اقتصاد، جایگاه دولت در نظام اقتصادی اسلام (دولت مصالح)، مالکیت مختلط، رقابت و تعاون در نگرش اسلامی» بخش چهارم را تشکیل داده است.
از دیگر فصول بخش چهارم «اعتدال در رفتارهای اقتاصدی اصل اساسی اسلام، بررسی فقهی و اقتصادی اصل اساسی اسلام، بررسی فقهی و اقتصادی مالکیت فکری، توزیع ثروتها و درآمدها در جامعه مطلوب اسلامی، احکام فقهی پول اعتباری و نظریههای ربا و بهره» است.
گفتنی است، جلد اول کتاب درآمدی بر نظریه اسلامی پیشرفت اقتصادی به همت حجتالله نیکی ملکی ـ علی حاجیخانی در 362 صفحه و جلد دوم این کتاب در 417 صفحه با شمارگان 500 نسخه و به قیمت دوره دوجلدی 38000 تومان با همکاری دانشگاه تربیت مدرس مرکز مطالعات فرهنگ و اندیشه دینی و دبیرخانه مجمع تشخیص مصلحت نظام کمیسیون مطالعات اسلامی از سوی انتشارات کتابدار روانه بازار نشر شده است./992/پ201/ق