۱۸ مرداد ۱۳۹۴ - ۱۸:۵۹
کد خبر: ۲۷۹۴۷۲
۲۹ دانشمند هسته‌ای برتر آمریکایی:

محدودیت‌های هسته‌ای برجام بیش از چارچوب‌های عدم اشاعه قبلی است

خبرگزاری رسا ـ دانشمندان برتر آمریکایی در حوزه هسته‌ای و عدم اشاعه با ارسال نامه‌ای به رییس‌جمهور این کشور از انعقاد برنامه اقدام مشترک بین ایران و گروه ۱+۵ اعلام حمایت کردند.
5+1

 

به گزارش خبرگزاری رسا، 29 دانشمند برتر آمریکایی - شامل صاحبان جایزه نوبل، سازندگان تسلیحات هسته‌ای و دانشمندان مشاور سابق کاخ سفید - روز شنبه با ارسال نامه‌ای به باراک اوباما، رییس‌جمهور آمریکا، از برجام حمایت کرده و آن را "نوآورانه و دقیق" خواندند.

 

روزنامه نیویورک‌تایمز می‌نویسد نامه برخی از بزرگترین متخصصین  جهان در حوزه تسلیحات هسته‌ای و کنترل تسلیحات، زمانی نگاشته شده که اوباما سعی دارد حمایت کنگره، افکار عمومی و متحدین کشورش را برای برجام کسب کند.

 

اولین امضاکننده این نامه ریچارد ال. گاروین است، فیزیکدانی که در طراحی اولین بمب هیدروژنی جهان دست داشته و به مدت مدیدی به واشنگتن درباره بمب‌های هسته‌ای و کنترل تسلیحات مشاوره داده است. وی جزو آخرین فیزیکدانان زنده‌ای است که به پدید آمدن عصر هسته‌ای یاری رساند.

 

از دیگر امضاکنندگان این نامه می‌توان به سیگفرید اس. هکر، استاد دانشگاه استنفورد، اشاره کرد که از سال 1986 تا 1997 هدایت آزمایشگاه تسلیحات لوس‌آلاموس، محل تولد بمب هسته‌ای، را بر عهده داشت. این تأسیسات طراحی بخش اعظمی از تسلیحات کنونی آمریکا را بر عهده داشته است.

 

دیگر امضاء کنندگان معتبر نامه شامل فریمن دیسون از دانشگاه پرینستون، سیندی درل از دانشگاه استنفورد و راش دی. هولت، فیزیکدان و عضو سابق کنگره که اکنون هدایت مجمع آمریکایی علوم پیشرفته، را بر عهده دارد، است.

 

بخش اعظمی از امضاکنندگان نامه فیزیکدان بوده و بسیاری از آنها دارای صلاحیت امنیتی Q هستند - یعنی اجازه دسترسی به طبقه ویژه‌ای از اطلاعات محرمانه را دارند که شامل طراحی‌های تسلیحات هسته‌ای بوده و معادل بالاترین صلاحیت امنیتی در نیروهای نظامی آمریکا است.

 

پنج برنده جایزه نوبل که این نامه را امضا کرده‌اند عبارتند از: لئون ان. کوپر از دانشگاه براون؛ شلدون ال گلاشو، از دانشگاه بوستون؛ دیوید گراس از دانشگاه کالیفرنیا، سانتاباربارا؛ برتون ریچر از استنفورد؛ و فرانک ویلزک از مؤسسه تکنولوژی ماساچوست.

 

در این نامه بارها از عبارت‌های "نوآورانه" و "دقیق" استفاده شده و برای مثال اعلام گشته که توافق ایران "محدودیت‌های دقیق بیشتری از چارچوب‌های عدم اشاعه مذاکره شده قبلی اعمال می‌کند."

 

در بخش دیگری از این نامه چنین بیان گشته: "[این توافق] صلح و امنیت را در خاورمیانه ارتقاء بخشیده و می‌تواند به عنوان راهنمایی برای توافق‌های عدم اشاعه آتی مورد استفاده قرار گیرد."/982/ب101/د

ارسال نظرات