کتاب «زیبایی شناسی و هنر در اسلام» اثر علامه جعفری در ایتالیا رونمایی شد
به گزارش خبرگزاری رسا، رونمایی از ترجمه کتاب 'زیبایی شناسی و هنر در اسلام' اثر علامه محمد تقی جعفری به زبان ایتالیایی که از سوی کاظم ذاکری ترجمه و به وسیله انتشارت عرفان شهر رم با همکاری رایزنی فرهنگی جمهوری اسلامی ایران در ایتالیا و بنیاد تدوین و نشر آثار علامه جعفری به چاپ رسیده است؛ در همایشی با عنوان 'هنر و زیبایی شناسی میان شرق و غرب، تامل در باره اندیشه های علامه جعفری، فیلیپ شرارد و اتیلیو موردانی برگزار شد.
این همایش در خانه فرهنگ و هنر 'سانتا فرانچسکا رومانا' واقع در مرکز تاریخی شهر رم، در حالی برگزار شد که به دنبال حملات تروریستی شامگاه 23 آبان در شهر پاریس، تهدید به اقداماتی مشابه در شهر رم نیز وجود داشت اما با این حال علاقه مندان ایتالیایی با حضور پرشور خود اعلام کردند که تحت هیچ شرایطی سنگر فعالیت های فرهنگی؛ به ویژه در حوزه گفتمان بینا فرهنگی و بین الادیان را خالی نخواهند گذاشت.
'جوزپه ایلو' معاون مرکز مطالعات بین المللی 'خانه دانایی' شهر رم که به همراه رایزنی فرهنگی سفارت جمهوری اسلامی ایران در ایتالیا و بنیاد تدوین و نشر آثار علامه جعفری برگزارکنندگان این همایش بودند در سخنانی با اشاره به ضرورت شناخت جوامع غربی از هنر قدسی در شرق، ترجمه این کتاب به زبان ایتالیایی و بیان نقطه نظرات علامه محمد تقی جعفری در حوزه زیبایی شناسی و هنر را در این همایش، گامی مهم خواند.
'ادواردو چمپی' شکسپیر شناس شهیر ایتالیایی و رییس دپارتمان مطالعات زبان شناختی و ادبی مرکز مطالعات بین المللی خانه دانایی شهر رم مقاله ای با عنوان'امر قدسی در زندگی و هنر' را ارائه کرد.
قربانعلی پورمرجان رایزن فرهنگی ایران در ایتالیا در آغاز سخنان خود از قربانیان حملات تروریستی پاریس یاد کرد و گفت: حادثه تلخی بود که دل هر انسانی را از هر کیش و آئینی آزرده خاطر کرد.
رایزن فرهنگی ایران پس از معرفی اجمالی علامه محمد تقی جعفری و دیدگاه وی در خصوص زیبایی شناسی و هنر، با تأکید بر این که ایران مهد هنر اسلامی و تلاقی و تکامل هنر اسلامی با هنر مسیحی بوده است؛ خاطر نشان کرد: موقعیت سوق الجیشی ایران در طول تاریخ، مواجهات صلح آمیز و غیر صلح آمیز متعددی را برای این کشور با دیگر کشورهای هم جوار پیش آورده است. قرار گرفتن ایران در قلب جاده ابریشم، نمونه ای صلح آمیز از چنین مواجهاتی است؛ در حالی که نبردهای مادها و یونانیان؛ پارت ها و رومیان؛ و صفویان و عثمانی ها، از مصادیق مواجهات غیر صلح آمیز منبعث از موقعیت سوق الجیشی ایران هستند.
وی افزود: نظر به هم مرزی پارتی ها با بودائیان کوشانی در شرق و مسیحیان رومی در غرب؛ امپراطوری ساسانی ساختاری دینی به خود گرفت و در قالب دین ملی زرتشتی ساختار یافت؛ دینی که با ورود اسلام به ایران، با دین اسلام جایگزین شد و در مواجه با امپراطوری عثمانی، در قالب مذهب تشیع از نو صورت بندی شد.
وی در ادامه با ارائه مصادیقی تاریخی از همزیستی مسالمت آمیز پیروان ادیان مختلف در ایران، اظهار داشت: در چنین فضایی، مسیحیان ارمنی، آشوری و کلدانی در ایران برای خلق آثار هنری خود مطابق باورهای دینی شان، مجال کافی داشته و در این مجال، به غنا؛، تنوع و بالندگی فرهنگ هنری ایران یاری رسانده اند.
علی جعفری فرزند علامه محمد تقی جعفری و رییس بنیاد تدوین و نشر آثار علامه جعفری نیز مقاله ای تحت عنوان'جایگاه و ارزش هنر نزد پیروان ادیان ابراهیمی' را ارائه کرد./982/ب101/د
منبع: ایرنا