۰۶ بهمن ۱۳۹۴ - ۱۶:۳۹
کد خبر: ۳۱۲۹۳۱
چامسکی:

همپیمانان آمریکا از گروه‎های مشابه داعش حمایت می‌کنند

خبرگزاری رسا ـ اندیشمند برجسته آمریکایی حملات واشنگتن به عراق و اقدامات عربستان در گسترش وهابیت را از دلایل پیدایش تکفیری‌های داعش دانست.
داعش

 

به گزارش خبرگزاری رسا، «نوآم چامسکی» زبان‌شناس، تحلیلگر و اندیشمند آمریکایی به مناسبت پنجمین سالگرد انقلاب مصر در گفت‌وگو با شبکه «الجزیره» در خصوص جنگ علیه تکفیری‌های داعش و پیدایش این گروه تروریستی اظهارنظر کرد.

 

وی در ابتدا به پیدایش تکفیری‌های داعش اشاره کرد و گفت: «نکته‌ای که وجود دارد و بحثی در آن نیست این است که داعش از حمله آمریکا به عراق سرچشمه گرفته است.این جنگ علاوه بر کشته شدن صدها هزار نفر و آواره شدن تعداد زیادی، منجر به دامن زدن به یکسری درگیری‌های فرقه‌ای شد و به پیدایش گروههای افراطی منجر شد».

 

نقش عربستان در گسترش وهابیت و گروه های افراطی

 

وی در ادامه بر نقش عربستان بر پیدایش و گسترش تکفیری‌ها از جمله داعش اشاره کرد و گفت: «عربستان سعودی برای سالها هم گروه های جهادی وهابی را تأمین بودجه کرده است و هم نسخه وهابی و سلفی اسلام را از طریق مساجد و مدارس گسترش داده است و همین امر به پیدایش و گسترش داعش کمک کرده است».

 

مجری شبکه الجزیره درباره حمله تکفیری‌های داعش به «ایزدی‌ها» و قبل عام آنها اشاره کرد و از چامسکی درباره شیوه‌ای که باید این تکفیری‌ها متوقف می‌شدند، سؤال کرد.

 

چامسکی در پاسخ به وی گفت: فرض را بر آن می‌گیریم که داعش در حال از بین بردن ایزدی‌ها است. در این شرایط شما باید از آن افرادی حمایت کنید که به دنبال نجات ایزدی‌ها هستند اما این افراد که «پ ک ک» هستند، هم‌اکنون در لیست گروه های تروریستی آمریکا قرار دارند».

 

این زبان‌شناس برجسته ادامه داد که اگر حملات هوایی ائتلاف تحت رهبری آمریکا در دفاع از کردهایی باشد که با تکفیری‌های داعش مبارزه می‌کنند، از آن حمایت می‌کند و تصریح کرد: «من یک صلح‌جو مطلق نیستم».

 

همپیمانان آمریکا از گروه هایی که فرقی با داعش ندارند حمایت می‌کنند

 

وی سپس تأکید کرد: «اگر به آنچه در حال رخ دادن است دقت کنیم می‌بینیم که گروه های دیگری وجود دارند که چندان فرقی با داعش ندارند ولی مورد حمایت همپیمانان ما یعنی ترکیه و عربستان سعودی هستند و ترکیه به صورت آشکارا از گروه «احرار الشام» حمایت می‌کند».

 

چامسکی سپس به انتقاد از «رجب طیب اردوغان» رییس‌جمهور ترکیه پرداخت و گفت: «او حملات شرورانه و سرکوبگرانه‌ای علیه جمعیت کرد انجام می‌دهد. اردوغان یک قاتل است».

 

این تحلیلگر آمریکایی سپس به حمایت روسیه از دولت «بشار اسد» رییس‌جمهور سوریه اشاره کرد و گفت: «امپریالیسم معنای متفاوتی دارد. وقتی آمریکا از عربستان حمایت کند، ما به آن امپریالیسم نمی‌گوییم. حمایت روسیه از دمشق نیز امپریالیسم نیست. امپریالیسم این است که وقتی شما یک قلمرویی را تحت سلطه درمی‌آورید، قدرت خود را در آن کشور گسترش دهید.»

 

چامسکی در ادامه به اقدام ترکیه در هدف قرار دادن جنگنده روسیه بر فراز آسمان سوریه اشاره کرد و گفت: «اقدام ترکیه در هدف قراردادن جنگنده روسیه کاملاً تحریک‌آمیز بود. ترکیه با یک جنگنده آمریکایی، جنگنده روسیه را هدف قرار داد و این یک اقدام کاملاً خطرناک بود و در واقع یک جنگ بزرگ بود. پیامد آن همانطور که انتظار می‌رفت شد و روسیه حضور نظامی خود در منطقه افزایش داد.

 

سندرز در نظام سیاسی آمریکا که انتخاباتش خریداری می‌شود شانس پیروزی ندارد

 

این تحلیلگر برجسته آمریکایی همچنین به انتخابات آتی ریاست‌جمهوری 2016 آمریکا نیز اشاره کرد و گفت که «برنی سندرز» بهترین سیاست‌های نامزدهای دموکرات انتخابات ریاست‌جمهوری آمریکا را دارد اما شانس واقعی پیروزی در یک نظام سیاسی که انتخابات آن «به طور عمده خریداری می‌شود» را ندارد.

 

وی در اینباره اینگونه گفت: «من به صراحت فکر می‌کنم که در نظام انتخاباتی که عمدتاً خریداری می‌شود، سندرز شانس پیروزی ندارد اما اگر بعنوان رئیس‌جمهور انتخاب می‌شد، فکر می‌کنم که از نظر من بهترین سیاست‌ها را دارد».

 

در مقابل یک نامزد جمهوری‌خواه از کلینتون حمایت می‌کنم

 

وی ادامه داد، اگر کلینتون به عنوان نامزد نهایی دموکرات‌ها برگزیده شود، به طور قطع اگر در یک ایالت شناور و تعیین‌کننده زندگی می‌کرد، در مقایسه با یک نامزد جمهوری‌خواه، به کلینتون رأی می‌داد.

 

چامسکی که در ماساچوست زندگی می‌کند و در واقع یک ایالت امن برای دموکرات‌ها به حساب می‌آید، گفت: «به طور قطع...رأی من در مقابل نامزد جمهوری‌خواه، به کلینتون خواهد بود».

 

وی درباره نامزدهای جمهوری‌خواه انتخابات گفت: «تفاوت‌های زیادی وجود دارد. هر نامزد جمهوری‌خواه یا انکارکننده تغییرات اقلیمی هستند یا افراد مشکوکی هستند که می‌گویند ما نمی‌توانیم چنین تغییراتی را ایجاد کنیم. آنچه آنها می‌گویند این است، "بیایید جهان را تخریب کنیم". آیا ارزش ندارد که علیه آنها رأی دهیم؟ بله ارزش دارد»./982/ب103/د

ارسال نظرات