کتاب «بی من، با ولی» درباره ولایت فقیه به چاپ دوم رسید
به گزارش خبرگزاری رسا به نقل از دفتر نشر معارف، کتاب «بی من، با ولی» نوشته انسیه سادات هاشمی، با قلمی روان درباره تبیین ولایت فقیه از سوی دفتر نشر معارف تجدیدچاپ شد.
موضوع ولایت فقیه در اسلام، موضوع تازهای نیست و از همان آغاز مطرح بوده است؛ یعنی از همان روزی مطرح شد که پیامبر صلی الله علیه و آله به عنوان نخستین فقیه جامعه برای خودشان در کارهای مختلف، ولی انتخاب کردند.
کتاب «بی من، با ولی» از «مقدمه و سه فصل چرا ولایت فقیه، تنهایی ولی فقیه و ولایتمداری» جمعآوری شده است. در فصل اول عناوینی همچون: «مفهوم ولایت فقیه، پیشینه و چرایی ولایت فقیه، قرآن و حکومت، اگر حکومت این قدر ضرورت داشت علی علیهالسلام سکوت نمیکرد، چه اصراری به وجود رهبر دینی است، آیا با رساله نوشتن کار حکومت اسلامی راه میافتد، ولی فقیههای بعد از امام زمان عجل الله تعالی فرجه الشریف، مقبولیت ولیفقیه؛ آیتالله خامنهای چطور رهبر شد، صلاحیت مقام معظم رهبری، اعلم بودن، رفراندوم دوباره و مدینه فاضله جامعه بدون حکومت» مورد بررسی قرار گرفته است.
نویسنده در رابطه با مفهوم ولایت فقیه نوشته است: «ولایت فقیه هم یعنی جامعه اسلامی به دست کسی سپرده شود که علم تخصصی به اسلام دارد و میتواند برای مسائل جدیدی که پیش میآید، از علمش بهره بگیرد و حکم بدهد.»
نویسنده در فصل دوم کتاب به مباحثی مانند: «تنهایی ولی فقیه گذشته و حال، تعریف عوام و خواص، نشانههای مرگ ارزشها در جامعه، متغیرها، ولایت ستیزی در تاریخ اسلام، در سقیفه چه خبر بود، ایجاد رعب و وحشت در شهر، شبهات پس از پیامبر صلی الله علیه و آله و سلم، خواص و شبهات، سعد وقاص، عبدالله بن عمر، محمد بن حنفیه، دنیاطلبی خواص و عوامل تنهایی ولی در زمان کنونی» پرداخته است.
در بخش «تنهایی ولی فقیه؛ گذشته و حال» نگارنده نگاشته است: «تاریخ بارها ولی خود را تنها گذاشته و امانت خدا را بر زمین نهاده است. سقیفه و کربلا از نمونههای بسیار تلخ تنهایی ولی هستند. امروز هم نشانههایی از تکرار تاریخ میبینیم. مهمترین عاملی که در طول تاریخ باعث تنهایی ولی شده و بدترین حوادث را برای اسلام رقم زده است، مرگ ارزشها است.»
گفتارهایی نظیر «روش پیغمبر صلی الله علیه و آله و سلم برای ایجاد جامعه اسلامی، اصول ولایتمداری، حاصل ولایتمداری، تکلیف پیوستگان به دشمن، عشق و ولایت، نشانههای بیولایتی در روایات، راهحل، نظام جمهوری اسلامی و ولایت امر، تنظیم قانون اساسی بر اساس ولایت امر، ارتباط ارکان و ارگانهای نظام با ولایت فقیه، رئیس جمهور و وزیران» در فصل سوم دیده میشود.
در گفتار نظام جمهوری اسلامی و ولایت امر میخوانیم: «فرض این است که ما نظام جمهوری اسلامی را از نظر تمامی جنبههای سیاسی و ولایتی و از جنبههای اقتصادی و اجتماعی، یک نظام اسلامی میدانیم. آنچه فعلاً به بحث ما مربوط میشود، آن جنبه سیاسی است؛ یعنی اینکه ما نظام اسلامی را چگونه در حوزه ولایت امر و امامت قرار میدهیم؟ نظام اسلامی با چند شرط، تحت حوزه ولایت امر قرار میگیرد.»
چاپ دوم کتاب «بی من، با ولی» در 144 صفحه، قطع پالتویی، دورنگ، صفحه آرایی جذاب، تیراژ 1000 نسخه و قیمت 5000 تومان منتشر شده است./998/د102/ق