نمایندگی سازمان «سمت» در کابل افتتاح شد
به گزارش خبرگزاری رسا به نقل از روابط عمومی «سمت»، این مراسم با قرائت پیام دکتر احمد احمدی رئیس سازمان «سمت»، با حضور کاووس باریکانی مدیر بازاریابی و فروش و مهندس فراهانی کارشناس امور بینالملل این سازمان، مجتبی نورورزی معاون رایزنی جمهوری اسلامی ایران در کابل، سرور سعادت مسئول عمومی کتاب سعادت و شماری از مسئولان سیاسی و فرهنگی و انتشارات داخلی و خارجی افغانستان برگزار و طی آن برای اولینبار نمایندگی انحصاری سازمان «سمت» در کابل با ۷۰۰ عنوان کتاب، راهاندازی شد..
کاووس باریکانی، مدیر بازاریابی و فروش سازمان «سمت»، ضمن خیرمقدم به حاضران، پیام دکتر احمد احمدی رئیس سازمان سمت را قرائت کرد، در این پیام آمده است: «سازمان «سمت» این افتخار را دارد که به همه دانشگاهها و مراکز علمی افغانستان، یک دوره از آثار خودش را اهدا کرده و در آینده هم اهدا خواهد کرد. همچنین افتخار دارد که آثار بسیاری از اساتید آنجا را منتشر کرده و در آینده هم منتشر خواهد کرد. امیدواریم که بر اساس آن حدیث معروف و مشهور نبوی سلام الله علیه که فرمود «طَلَبُ العِلمِ فَريضَةٌ عَلى كُلِّ مُسلِمٍ و یا اطْلُبُوا الْعِلْمَ وَ لَوْ بِالصِّینِ»، این پیوند، بین ما و مردم بزرگوار آن دیار پیوندی مستحکم و گسترده باشد. افغانستان سابقه فرهنگی بسیاری دارد؛ سنایی، جامی و شاعران بزرگوار دیگر. امیدواریم همان مردم با همان هوش و همان غیرت و همان تحرک سبب شوند که علوم انسانی و اسلامی از طریق دانشمندان افغانستان و «سمت» در سرتاسر این کشور نشر یابد و این پیوند همچنان برقرار و گسترده باشد».
باریکانی در سخنان خود از همکاری مسئولان کتاب سعادت قدردانی کرد و افزود: «انتشارات سعادت، انتشار کتب سازمان «سمت» را در افغانستان بر عهده گرفته است و در این عرصه تاکنون با ما همکاری لازم را داشته است که جای قدردانی دارد، انتشارات و نمایشگاه کتاب سعادت در گذشته نیز نقش عمدهای در نشر و پخش کتب دانشگاهی داشته است و انشاءالله در آینده این همکاری بیش از پیش افزایش یابد».
مجتبی نوروزی، در این مراسم به رابطه استوار ایران و افغانستان اشاره کرد و گفت: «پیوند ایران و افغانستان، پیوندی استوار و قوی است که در طول چندین سال بهخصوص در چهار دهه گذشته نقش بارزی در عرصههای فرهنگی داشته است، یکی از این پیوندها، پیوند کتاب و انتشارات فرهنگی بوده است که دو کشور توانستهاند از این طریق گامهای استواری در نشر فرهنگ گذشته مشترک خود بردارند».
نوروزی با بیان اینکه که برخی از افراد و گروهها بر این باورند که فقط ایران به افغانستان کتاب وارد میکند، گفت: «جمهوری اسلامی ایران نه تنها کتابهای دانشگاهی را به افغانستان وارد میکند، بلکه با پژوهشگران و نویسندگان افغانستان در عرصههای مختلف فرهنگی در داخل ایران همکاری بسیار نزدیکی دارد و تاکنون ۷۰ عنوان از کتابهای نویسندگان افغانستانی به سازمان «سمت» سپرده شده است».
وی از همکاری فرهنگی نزدیک ایران و افغانستان در آینده نزدیک خبر داد و افزود: «ما تلاش داریم شاعران و نویسندگان دو کشور را تشویق به سفر و تبادلنظر کنیم تا بتوانند از اشتراکات فرهنگی ایران و افغانستان بیشتر آگاه شوند».
دکتر سید عسکر موسوی، یکی از اساتید برجسته دانشگاههای افغانستان، از دیگر سخنرانان این مراسم بود که در رابطه با کتاب و علم و توسعه آن سخنانی را ایراد نمود و گفت: «جای خوشحالی است که امروز تعصبات اندک شده و ما شاهد حضور نمایندگی سازمان «سمت» در افغانستان هستیم. آشنایی من با استاد ارجمند جناب آقای دکتر احمدی به سال 1352 برمیگردد. ایشان به عنوان یک روحانی مسلط به چند زبان زنده دنیا، از آن زمان تاکنون از برجستگان علمی ایران هستند».
سرور سعادت، رئیس نمایشگاه دائمی کتاب سعادت در این مراسم از مسئولان سازمان «سمت» قدردانی کرد و گفت: «گشایش نمایندگی انحصاری این سازمان در افغانستان میتواند برای دانشجویان و دانشمندان دو کشور نیز مؤثر واقع شود. کتابهای دانشمندان و نویسندگان ایرانی در گذشته و حال نقش عمدهای در عرصههای علمی و تحقیقی داشته است و میتواند کمک خوبی برای دانشجویان ما نیز باشد»./816/د102/ق