۱۶ آبان ۱۳۹۶ - ۲۰:۱۷
کد خبر: ۵۳۶۹۲۲

چاپ اول کتاب هنر؛ دیالوگ با فرشته یا شیطان؟

متن کتاب «هنر؛ دیالوگ با فرشته یا شیطان؟» سه گفتار از استاد رحیم پور ازغدی است که در مجامع هنری و ادبی ایراد کرده است.
هنر

به گزارش خبرگزاری رسا، نشر معارف چاپ اول کتاب هنر؛ دیالوگ با فرشته یا شیطان؟ نوشته استاد رحیم پور ازغدی (نظریه پرداز اسلامی و عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی) را با همکاری انتشارات طرح فردا منتشر کرد.

کتاب «هنر؛ دیالوگ با فرشته یا شیطان؟» سه گفتار از استاد رحیم پور ازغدی است که در مجامع هنری و ادبی ایراد کرده است. «هنر؛ دیالوگ با فرشته یا شیطان؟»، «هنر؛ عهد با زیبایی و حقیقت» و «ما و خاستگاه مکتب های ادبی و هنری» عناوین گفتارهای این کتاب است.

با توجه به رویکرد انتقادی و کلان استاد رحیم پور ازغدی و کمبود کتب نظری درباره فلسفه زیبایی و فلسفه هنر اسلامی، این کتاب برای همه فعالان فرهنگی و هنری مناسب و قابل استفاده است.

در بخشی از این کتاب می خوانیم: «يك رکود طولاني و تعطیل در نوآوری در هنر ایران و به یک معنا در تمدّن فروپاشیده‌ اخير مسلمین به قدر کافی مي‌تواند ما را به خود آورد که چه کنیم تا دوباره نهضت "خلاقیّت" و تولید انديشه در ساحت ادب و هنر، آغاز شود و از این وضع خجالت‌آور که ما را در حوزه‌ هنر، تقریباً به طور کامل، تبديل به "مصرف‌کننده"، "واردکننده" و "ترجمه‌کننده" نموده، خارج شويم و در عرصه‌ نوآوری و خلاقیّت، به عنوان تولیدکننده جهانی درجه‌ اول شناخته شویم و ضمن مصرف تولیدات دیگران، به خود نيز احترام گذاریم. به اندیشه‌ خود، قابلیت‌ها و استعدادهای برادران و خواهران‌مان، به غنای عظیم فروخفته در زیر غبار فراموشی، و به فرهنگ و ادب و فلسفه و اندیشه‌ و هنر این سرزمين، احترام بگذاريم؛ "خود"، به صفت "مسلمان" بودن و "ايرانی" بودن... .

بد است که دنیا ما را به عنوان جنبش جهاني جدیدي نه فقط سیاسی و ایدئولوژیک، به رسمیت شناخته و در همان امتداد، آماده‌ پذيرش یک جنبش جديد ادبی و هنری نيز باشد و ما خود چنين انتظاري از خود نداشته باشيم. در دهه‌ شصت، يك موج ادبیات مقاومت و هنر "انقلاب" را تجربه كرديم که کم‌سابقه و گاه بی‌سابقه بود. بي‌شك در منطقه، ‌سابقه نداشت و اگر در سطح جهان منتشر مي‌شد، انگشت‌نما مي‌بود، امّا ما جرأت نکردیم آن را تئوریزه و به عنوان مکتب جدید ادبی و هنری در استانداردهاي جهاني عرضه کنیم و هنوز هم به خود اجازه نداده‌ايم كه آن‌ را دستِ‌كم در دانشكده‌های هنر به متن درسی تبدیل کنیم. جالب است كه غربيان، هنر و ادبيات انقلاب را دورادور زير نظر داشته و ارزيابي دائمي دارند تا بدانند نهضت جدیدی که در دنیاي اسلام پديد آمده، چه نقطه عزیمتی داشته و چه چيز را تهدید می‌کند؟ و در پي چه مطالباتی است؟»

دفتر نشر معارف پیش از این سه کتاب «عقلانیت»، «گفتگوی انتقادی در علوم اجتماعی» و «علوم اجتماعی و رودربایستی با عقلانیت» را از این نویسنده و پژوهشگر منتقد منتشر کرده است.

نشر معارف چاپ اول کتاب هنر؛ دیالوگ با فرشته یا شیطان؟ را با همکاری انتشارات طرح فردا در80 صفحه  و قطع رقعی در آبان 1396 به  قیمت 5000 تومان منتشر کرده است./925/ د 102/ش

ارسال نظرات