گزارش میدل ایست آی از شکنجه شاهزادگان بازداشت شده سعودی
به گزارش خبرگزاری رسا، پایگاه خبری "میدل ایست آی" در گزارشی به بررسی رویدادهای اخیر در عربستان و بازداشت تعدادی از شاهزادگان در این کشور پرداخته است.
میدلایستآی در این گزارش نوشت: شنبه گذشته و در چارچوب عملیات پاکسازی در عربستان سعودی، تعدادی از شخصیتهای برجسته این کشور بازداشت شده و بر اساس گزارشها در جریان بازداشت یا بازجویی از این شخصیتها مورد ضرب و شتم و شکنجه قرار گرفتهاند که حتی تعدادی از آنها به درمان نیازمند شدهاند.
اشخاصی در داخل دادگاه سلطنتی به میدلآیستآی گفتهاند که حجم خشونتها علیه بازداشت شدگان که هر روز نیز به تعداد آنها افزوده میشود بسیار بیشتر از آن چیزی است که مقامات سعودی اعلام کرده و تا کنون بیش از 500 نفر بازداشت شده و بیش از دوبرابر آنها نیز مورد بازجویی قرار گرفتهاند.
بر اساس گزارشها، مقامات ارشد بازداشت شده از جراحات شدیدی در جریات بازجوییها رنج میبرند. شکنجهها به گونهای بوده که هیچگونه آثار جراحتی در صورت پدیدار نیست اما برای بازجویی از آنها از شکنجههای کلاسیک استفاده شده است.
برخی از بازداشتیها تحت شکنجه قرار گرفتهاند تا جزئیات حسابهای بانکی خود را فاش کنند.
عملیات پاکسازی در عربستان در مرحله نخست علیه برخی شخصیتهای دینی، نویسندگان، اقتصاددانان و برخی شخصیتهای شناخته شده صورت گرفته که این بازداشتها باعث ایجاد وحشت در ریاض، پایتخت عربستان شد. این رعب وحشت بیشتر در میان کسانی بود که با ملک عبدالله، پادشاه سابق عربستان که در سال 2015 از دنیا رفت ارتباطات بیشتری داشتند.
بسیاری از این هراس دارند که هدف اولیه از این اقدامات این است که محمد بن سلمان، ولیعهد عربستان پیش از جایگزین شدن پدر 81 سالهاش، پاکسازی در داخل و خارج از خاندان سلطنتی را انجام دهد.
منابع به میدلایستآی گفتهاند که چهارشنبه عصر، 7 شاهزاده که از شنبه در بازداشت بودند، از هتل "ریتز کارلتون" در ریاض آزاد شده و به قصر پادشاهی منتقل شدند.
"محمد بن نایف" ولیعهد سابق عربستان که همچنان تحت بازداشت خانگی قرار دارد، داراییهایش مسدود شده است. فرزندان سلطان بن عبدالعزیز نیز بازداشت شده و داراییهایشان مسدود شده است. یکی از این بازداشتیها "بندر بن سلطان" سفیر سابق عربستان در واشنگتن و از معتمدان "جرج بوش" رئیس جمهور سابق آمریکا است. هنوز هیچ سخنی درباره سرنوشت وی مطرح نشده اما مقامات سعودی گفتهاند یکی از موارد فسادی که آنها به دنبال آن هستند درباره معامله تسلیحاتی "الیمامه" بوده که بندر بن سلطان نیز در آن نقش داشته است.
بندر بن سلطان به ازای عقد قرارداد 56.5 میلیارد دلاری تسلیحاتی با انگلیس برای خرید جنگندههای این کشور توانست یک دهکده کامل در منطقه "کاست ولد" در یک منطقه زیبا در مرکز انگلیس و یک محوطه ورزشی به وسعت دو هزار هکتار دریافت کند.
به علاوه 30 میلیون دلار نیز به حساب دلاری بندر بن سلطان در بانک ریگز در واشنگتن واریز شده به گونهای که این پرداختیها باعث شد تا آمریکا و انگلیس به تحقیقاتی درباره فساد در این زمینه بپردازند اگر چه این تحقیقات در سال 2006 در پی مداخله "تونی بلر" نخست وزیر وقت انگلیس متوقف شد./۸۴۷/ب۱۰۲/ف
منبع: تسنیم