بلوکهکردن اموال آمریکا؛ وظیفه کشورهای اسلامی در برابر انتقال سفارت به قدس
به گزارش خبرگزاری رسا، علی العلی، رییس دانشگاه بینالمللی آل البیت قم و قرآنپژوه کویتی در گفتوگویی در خصوص انتقال سفارت آمریکا به قدس با امضای دونالد ترامپ، رییسجمهور آمریکا و اعلام این شهر به عنوان پایتخت رژیم صهیونیستی اظهار کرد: این حرکت ترامپ، سلطهطلبی آمریکا را به خوبی نشان میدهد؛ هر چند که انتقال یا عدم انتقال سفارت آمریکا، ماهیت فلسطین را به عنوان سرزمینی اشغالشده از سوی صهیونیستها تغییر نمیدهد و این کشور همچنان، کشوری اشغالشده است.
وی افزود: آمریکا با این کار در واقع سفارت خود را از مکانی در کشور اشغالی فلسطین(تلاویو) به مکانی دیگر(قدس) انتقال داده و سیاست سلطهجویانه خود را پیاده کرده و رژیم صهیونیستی را یک بار دیگر به رسمیت شناخته است.
علی العلی تصریح کرد: رژیم صهیونیستی، غاصب بوده و فلسطین را اشغال کرده است؛ اما همه باید بدانند با اقداماتی مانند انتقال سفارت، ماهیت فلسطین و قدس تغییر نکرده و این کشور همچنان عربی و اسلامی است.
وی درباره نحوه واکنش مسلمانان در قبال اقدام جدید ترامپ بیان کرد: مسلمانان باید با جدیتی بیش از پیش از سرزمین فلسطین دفاع کنند و حمایت خود را از این کشور نشان دهند و در مقابل انتقال سفارت آمریکا به قدس صراحتا اعتراض کنند.
این قرآنپژوه کویتی ادامه داد: متأسفانه سازمانهای اسلامی و عربی مانند اتحادیه عرب در چنین شرایطی بسیار منفعل عمل کرده و واکنش خاصی نشان نمیدهند و فلسطین و فلسطینیان را به حال خود رها میکنند.
وی با اشاره به مسؤولیت کشورهای اسلامی در قبال اقدام ترامپ گفت: حکومتها و دولتهای اسلامی به ویژه حامی مقاومت باید امروز واکنشی قاطع در برابر آمریکا نشان داده و بلوکهکردن اموال آمریکا، تحریم روابط و تظاهرات اعتراضآمیز از اقداماتی است که این کشورها در واکنش به اقدام ترامپ باید انجام دهند.
ضرورت اتحاد بیش از پیش فلسطینیها
علی العلی تأکید کرد: فلسطینیان هم باید بیش از گذشته با یکدیگر متحد شده و بدانند در برابر این اقدام آمریکا، کسی جز خود آنان نمیتواند از حقشان دفاع کند و در برابر چنین سیاستهای سلطهطلبانهای بایستند و این قدس است که میتواند امروز بار دیگر عامل وحدت و انسجام آنان در برابر اشغالگران باشد.
رییس دانشگاه آل البیت قم یادآور شد: معمولا در طول تاریخ رژیم صهیونیستی توهماتی همچون برخورداری از کشور و سرزمین(کشور خیالی) را برای سیطره بر فلسطین و قدس داشته که توافقنامههای بینالمللی، این توهمات را برای صهیونیست ها محقق کرد و اکنون آمریکا با این کار گامی دیگر به آرزوهای رژیم صهیونیستی نزدیک شده است.
العلی افزود: هر چند پیشتر تلاویو، پایتخت رژیم اشغالی بود؛ اما در قدس غربی بزرگترین تشکیلات اداری رژیم غاصب همچون سفارتخانههای کشورهای خارجی، کنیسههای یهودیان صهیونیست و دانشگاههای عبری وجود داشت.
وی گفت: این تصمیم که دیروز ترامپ آن را عملی کرد، تصمیمی بود که در سال ۱۹۹۵ گرفته شد؛ اما رؤسای جمهور سابق آمریکا آن را علمی نکردند؛ زیرا میدانستند که با واکنشهای زیادی مواجه خواهند شد و اوضاع پیچیدهتر خواهد شد و مشکلاتی در عرصه بینالملل برای آنان به وجود خواهد آمد.
سازمانهای اسلامی فقط هزینهبرند
العلی همچنین تصریح کرد: سازمانهای اسلامی مانند سازمان همکاری اسلامی امروز به سازمانهایی هزینهبر تبدیل شدهاند و در شرایط حساس مانند اقدام کنونی ترامپ واکنشی مناسب و تأثیرگذار انجام نمیدهند؛ در حالی که باید بسیار نافذ بوده و در مسائل مهم و سرنوشتساز حضور علنی داشته و به نفع مسلمانان عمل کنند.
وی در پایان اظهار کرد: فلسطین از دهه ۴۰ میلادی(۱۹۴۸) به سرزمینی عربی و اشغالشده تبدیل شد و همچنان هم همینطور است و اکنون باید مسلمانان در هر جای جهان تلاش کرده و بدون توجه به توافقنامههایی مانند اسلو(مربوط به سازش در مسأله فلسطین) و طرح تقسیم فلسطین(قطعنامه ۱۸۱ مجمع عمومی سازمان ملل متحد) قدس شریف و همه بخشهای فلسطین عربی از شمال تا جنوب و شرق تا غرب را که در اشغال صهیونیستها است، به عنوان فلسطین قبل از سال ۱۹۴۸ که هنوز چیزی به نام رژیم صهیونیستی وجود نداشت، آزاد کنند و به ملت فلسطین بازگردانند.
گفتنی است، دانشگاه بینالمللی آل البیت(جامعة آل البیت العالمیه) سال ۱۳۷۸ با اشراف علامه فضلی تأسیس شد و با بهرهگیری از نظام حوزوی اصیل و سنتی و با استفاده از ابزارها و مقاطع تحصیلی نوین ۱۸ سال است که در قم فعالیت میکند و پذیرای طلابی از کشورها و ملیتهای مختلف است./۸۴۷/ب۱۰۲/ف
منبع: ایکنا