۲۷ فروردين ۱۳۹۷ - ۱۸:۰۱
کد خبر: ۵۶۱۳۹۵

«روز اسیر فلسطینی»؛ حقایق و آمارها

فلسطینیان خود را برای که در شرایطی سخت در بند رژیم صهیونیستی هستند و سابقه حبس برخی از آنها به بیش از ۳۰ سال می‌رسد.
زندانی اسیر

گزارش خبرگزاری رسا، فلسطینیان فردا 17 آوریل مصادف با روز اسیر فلسطینی را گرامی می‌دارند و قرار است در اعلام همبستگی با اسرا برنامه‌های مختلفی از جمله تظاهرات برگزار شود؛ روز اسیر فلسطینی در سال 1974 تعیین شد.

آمار

بر اساس گزارش خبرگزاری «آناتولی»، بر اساس آخرین آمار رسمی کمیته امور اسرا وابسته به سازمان آزادیبخش فلسطین «ساف» و باشگاه «الاسیر» ویژه رسیدگی به امور اسرا، تعدادی اسرای فلسطینی در زندان‌های رژیم صهیونیستی به 6500 نفر می‌رسد که در بین آنها 350 کودک ، 62 زن، 6 نماینده شورای قانونگذاری فلسطین، 500 اسیر اداری (بازداشت موقت و بدون محاکمه) و 1800 بیمار وجود دارند و 700 نفر آنها نیازمند درمان فوری هستند.

تا کنون 12 اسیر بیش از 30 سال، 25 اسیر بیش از 25 سال و 48 نفر بیش از 20 سال را در زندان گذارنده‌اند و «کریم و ماهر یونس» با 35 سال حبس، قدیمی‌ترین اسرا به شمار می‌روند.

شهدای جنبش «الاسیره»

این اصطلاح بر اسرایی اطلاق می‌شود که در داخل زندان به شهادت رسیده‌اند؛ تعداد آنها از سال 1967 تا کنون به 214 تن می‌رسد.  75 نفر بر اثر شکنجه، 60 نفر بر اثر اهمال پزشکی، 7 نفر بر اثر سرکوب و شلیک زندانبانان و 75 اسیر در نتیجه اعدام میدانی بلافاصله پس از بازداشت به شهادت رسیدند.

درد و رنج خانواده‌های اسرا

داستان فقط به شخص اسیر محدود نمی‌شود بلکه به خانواده وی نیز کشیده می‌شود، برخی از این خانواده‌ها سالها اجازه دیدن عزیزان خود با بهانه‌های مختلف را ندارند.

اگر شرایط بخواهد عادی پیش رود به هر اسیر اجازه  داده می‌شود در هر سال 15 بار با اعضای درجه یک خانواده خود دیدار کند و صلیب سرخ نیز بر این روند نظارت دارد. قبل از انجام دیدار ، اقوام اسرا کاملا تفتیش- بعضا اهانت‌آمیز نیز- می‌شوند.

بازداشت وحشیانه

رنج اسرا از لحظه بازداشت شروع می‌شود؛ «امانی سراحنه» سخنگوی باشگاه «الاسیر» در این باره گفت: 60 درصد اسرا هنگام بازداشت مورد شکنجه و ضرب و شتم قرار می‌گیرند.

در ادامه این گزارش آمده است: اسرا حین بازجویی نیز مورد شکنجه روانی و جسمی قرار می‌گیرد و سپس مرحله انتقال آنها به دادگاه و روند محاکمه آغاز می‌شود که بسیار عذاب ‌آور است، آنها سوار بر خودروهای ویژه انتقال اسرا (که به آن بوسطه می‌گویند) می‌شوند و مجبورند ساعت‌های طولانی بر صندلی‌های آهنی این خودروها بنشینند بدون اینکه اجازه دستشویی رفتن یا خوردن غذا داشته باشند؛ حتی به وضعیت سلامتی و سن آنها در این عملیات انتقال به دادگاه توجهی نمی‌شود.

کودکان اسیر

رژیم صهیونیستی در نحوه رفتار با اسرا هیچ تفاوتی قایل نمی‌شود وکودکان اسیر از کمترین حق خود در زندان‌های این رژیم برخوردار نیستند. نحوه رفتارها با اسرای بالغ بر اسرای کم سن و سال نیز اعمال و این باعث می‌شود بسیاری از آنها حتی پس ازخروج از زندان نیز دچار اثرات روانی ناشی از رفتارهای مذکور باشند./۸۴۷/ب۱۰۲/ف

منبع: فارس

ارسال نظرات