۱۶ ارديبهشت ۱۳۹۷ - ۰۴:۰۷
کد خبر: ۵۶۳۵۸۲
جهان اسلام در هفته‌ای که گذشت؛

از پیش‌بینی نظامی سید حسن نصرالله تا مانیفست سیاسی آیت‌الله سیستانی

حضرت آیت‌الله سیستانی در بیانیه‌ای در آستانه انتخابات پارلمان عراق بر لزوم مشارکت ملت در انتخابات و بی‌طرفی مرجعیت دینی در فضای سیاسی این کشور تاکید کرد.
جهان اسلام در هفته ای که گذشت

خبرگزاری رسا ـ گروه بین الملل: در بسته خبری این هفته «جهان اسلام در هفته‌ای که گذشت» سرخط مهمترین اخبار هفته گذشته را مرور خواهیم کرد:

ادامه سیاست ستیزه‌جویانه محمد بن سلمان علیه حزب الله لبنان
سید حسن نصرالله دبیرکل حزب الله لبنان جنگ نیابتی در سوریه را رو به پایان توصیف و تصریح کرد که ممکن است ممکن است جنگی جدید با حامیان اصلی تروریست‌ها شروع شود. دبیرکل حزب الله لبنان همچنین خاطر نشان کرد: بن سلمان آماده پرداخت میلیاردها دلار برای تحریک آمریکا و رژیم صهیونیستی به جنگ‌افروزی در منطقه است. 

حجت الاسلام علی دعموش نایب رییس شورای اجرایی حزب الله لبنان ترس جریان المستقبل از قانون جدید انتخابات را دلیل تنش‌آفرینی این جریان معرفی کرد و افزود: جبهه مقاومت اجازه نخواهد داد که محمد بن سلمان ولیعهد عربستان لبنان بر تصمیمات مردم این کشور تاثیر بگذارد و یا بر آنان مسلط شود.

حجت الاسلام شیخ نبیل قاووق عضو شورای مرکزی حزب الله لبنان ضمن انتقاد از ادعای برخی مبنی بر برگزاری انتخابات بر اساس دموکراسی و قانون بیان داشت: از کدام دموکراسی سخن می‎‎گویید؟ آیا یکی از طرفداران حزب الله و جنبش امل توانست در ریاض، دبی و یا منامه به پای صندوق رای حاضر شود و رای خود را درون صندوقها بیندازد؟

حجت الاسلام سید علی عبد اللطیف فضل الله رییس نشست فکر عاملی بر لزوم تبعیت از خط اعتدال تاکید کرد و گفت: باید به اندیشههای آیات عظام شهید سید محمد باقر صدر، سید محمد حسین فضل الله (ره) و امام خمینی (ره) در جهت ایجاد اتحاد نه تنها در بین مسلمانان بلکه در میان تمامی افراد جامعه از طریق پذیرش زبان عقل در مقابل جهل و به دور از هر گونه تعصبات فرقه ای و مذهبی تمسک جوییم.

آیت الله شیخ عفیف نابلسی مدیر حوزه علمیه امام صادق(ع) تاکید کرد که نیمه شعبان به ما میگوید که هر درِ بسته ای، باز خواهد شد، ظلم نابود شدنی است و جهان سرشار از عدالت میشود. وی اظهار داشت که بشریت از درد و مشکلات بسیاری رنج میبرد و در انتظار ظهور منجی جهان بشریت است.

حجت الاسلام سید علی فضل الله امام جمعه بیروت تاکید کرد که همه جریان‎های سیاسی در ساعت‎های باقی مانده تا زمان برگزاری انتخابات از هر گونه اقدامی که در موجب افزایش اختلافات طائفه‎ای، مذهبی، منطقه‎ای و عشائری می‎شود، به شدت پرهیز کنند.

موضع زعیم حوزه نجف در قبال سوءاستفاده از نام مرجعیت دینی
 آیت الله سید محمد تقی مدرس از علمای عراق با اشاره به به انتخابات آینده پارلمان عراق بیان داشت که علما و اندیشمندان این کشور باید به وظایف خود در نصیحت و ارشادات مردم عمل کنند. وی تصریح کرد که نظام سیاسی عراق بر پایه جامعه به ویژه ارزشهای اسلام حنیف استوار شده است.

 دفتر حضرت آیت الله سیستانی در بیانیه در خصوص انتخابات پارلمانی عراق نسبت به استفاده نامزدها یا ائتلاف ها از نام مرجعیت یا هر عنوان مقدس دیگری نزد ملت عراق برای جلب آرای مردم هشدار داد و خاطرنشان کرد: عدم مشارکت در انتخابات، فرصت را در اختیار دیگران می گذارد تا به کرسی های پارلمان دست پیدا کنند و شاید این امر، انتظار کسانی که انتخابات را تحریم می کنند، برآورده نکند.

حجت الاسلام سید صدرالدین قبانچی امام جمعه نجف اشرف با بیان اینکه مرجعیت به شخص و جریان خاصی تعلق ندارد، گفت: مواضع مرجعیت باید فصل الخطاب باشد زیرا نسبت به مسائل دینی و ملی حکیم و دغدغه مند است.

 آیت الله سید کاظم حسینی حائری از مراجع تقلید عراق مقیم قم به دولت عراق نسبت به باز کردن درهای کشور برای ورود آمریکای دشمن به عراق از طریق ساخت پایگاه های نظامی و آموزش و یا مداخله آمریکایی ها در تصمیم گیری های داخلی و خارجی این کشور هشدار داد و خطاب به ملت عراق گفت: اصول سیاست خارجی آمریکا بر اساس تامین منافع خود و اقتضائات آن بنا شده است و تصمیم گیری در روابط با هم پیمانانش بر همین اساس انجام می شود. 

سید عمار حکیم رییس ائتلاف ملی شیعیان عراق با تأکید بر اینکه انتخابات پیش رو برای آینده عراق حائز اهمیت است، گفت: این انتخابات باید در شرایطی پایدار و ایمن، در سایه اقدامات تضمین کننده سلامت و شفافیت انتخابات و با مشارکت گسترده مردم عراق برگزار شود تا نتایج آن تصویرگر اراده راستین ملت عراق باشد.

اظهار نظر شیوخ الازهر در خصوص مسائل روز جهان اسلام
محمد مختار جمعه وزیر اوقاف مصر اظهار داشت: گسترش افکار افراطی و خشونت‌ طلب که در دوران کنونی گسترش یافته نتیجه ناآگاهی جوانان به دین و متون اسلامی است. وی ادامه داد: هر جریان دینی که ترویج دهنده اندیشه‌های رادیکالی هستند نه تنها برای حکومت بلکه برای دین اسلام نیز یک خطر جدی به شمار می‌آیند و باید با اینگونه اندیشه‌ها مبارزه کرد.

مجدی عاشور مشاور علمی مفتی مصر با انتقاد از افزایش آمار طلاق در جامعه مصر به حرمت تجسّس میان زوجین اشاره کرد و گفت: در پیوند زناشویی جایی برای شک و بی‌اعتمادی به یکدیگر باقی نمی‌ماند. خانواده نهادی است که ساده‌ترین مسائل می‌تواند بنیاد آن را برهم زند از این رو نباید طرفین به یکدیگر شک داشته باشند.

دیده‌بان فتواهای تکفیری و نظرات افراطی وابسته به دارالافتای مصر با صدور بیانیه‌ای از افزایش درگیری‌های مذهبی در نیجریه به شدت ابراز نگرانی کرد. این مرکز دینی گسترش فتنه‌های قومیتی در نیجریه را خطری برای کشورهای همسایه دانسته و تاکید کرد که اینگونه درگیری‌ها بستر را برای ایجاد عملیات تروریستی از سوی گروهک‌ها و سازمان‌های تروریستی فراهم می‌سازد.

عباس شومان معاون شیخ الازهر در واکنش به درخواست برخی مستشرقان فرانسوی پیرامون حذف برخی آیات قرآن کریم کریم تاکید کرد که این سخنان نشأت گرفته از فهم غلط از اسلام و قرآن است.

ادامه تخریب مساجد شیعیان بحرین توسط آل‌خلیفه
سعید الشهابی از معارضان بحرینی ساکن انگلیس سفر پادشاه به لندن را موجب برانگیختن خشم بساری از اعضای پارلمان و فعالان و قربانیان دانسته و تاکید کرد: به منظور لغو این سفر فشارها بر قصر پادشاهی انگلیس ادامه خواهد یافت. وی افزود: چطور نهاد حاکمیتی انگلیس میزبان دیکتاتوری می شود که دستانش به خون صدها انسان بی گناه بحرینی آلوده است؟

رژیم آل خلیفه اقدام به تخریب مسجد امام حسن عسکری (ع) در منطقه مدینه حمد کرد. این مسجد به تازگی از سوی اهالی منطقه بازسازی شده و مردم با هزینه شخصی آن را بصورت موقت بنا نموده بودند که در ادامه سیاست تخریب مساجد از سوی آل‌خلیفه مورد تخریب قرار گرفت.

راشد الراشد عضو شورای مرکزی جمعیت عمل اسلامی بحرین صدور حکم اعدام برای 6 شهروند بحرینی را غیر قابل قبول دانست و در این باره گفت: رژیم آل خلیفه با پوشش و حمایت آمریکا و انگلیس و برای جلوگیری از هرگونه تغییر سیاسی در بحرین دست به چنین جنایت‌هایی می‌زند، در حالی که مردم برای رسیدن به خواسته‌های سیاسی خود که بر اساس منشور ملل متحد حق طبیعیشان است دست به انقلاب زده‌اند.

خروش میلیون‌ها یمنی در تشییع جنازه صالح الصماد
میلیون‌ها یمنی به دعوت رهبر انصارالله برای تجدید پیمان با شهید «صالح الصماد» رییس شورای عالی سیاسی یمن و 6 همرزمش که در بمباران دو هفته پیش جنگنده‌های سعودی به شهر «الحدیدة» جان خود را از دست دادند، در میدان «السبعین» صنعاء حاضر شدند و پیکر وی را تشییع کردند.

علی القحوم عضو دفتر سیاسی جنبش انصارالله یمن درباره جنایت آل سعود در ترور رئیس شورای عالی سیاسی یمن، گفت: شهید صالح الصماد به قضیه فلسطین ایمان داشت و شهادت او نه تنها برای یمن که برای امت عربی و اسلامی یک خسران بود. اما «مهدی المشاط» جانشین او نیز تاکید کرده است که باب جنگ با دشمن باز است و باید تبعات این ترور و جنایاتش را بپذیرد.

عبدالملک الحوثی رهبر انصارالله یمن عبدالملک الحوثی تاکید کرد که جنایت‌های عربستان در یمن به بخشی از اعمال روزانه آنها تبدیل شده است. وی نقش آمریکا در شهادت صالح الصماد را برجسته دانست و افزود: عربستان و امارات، ایالات متحده آمریکا را معبود خود فرض کرده‌اند؛ به طوری که حرام آن را حرام و حلال آن را حلال می‌دانند.

محمد علی الحوثی رییس کمیته عالی انقلابی یمن در واکنش به تهدیدات عربستان علیه ایران گفت: عربستان اگر می‌توانست با ایران بجنگد، این کار را در سوریه انجام می‌داد، همانگونه که ایران این کار را کرد و در کنار همپیمانان خود در سوریه با گروه‌های تروریستی جنگید.

تلاش دولت پاکستان برای اجرای طرح یکسان‌سازی اذان و نماز
پاکستان: وزارت امور مذهبی پاکستان در نظر دارد نظام یکسان اذان و نماز را با هدف یک‌سویی مسالک و فرقه‌های اسلامی تهیه کرده و در مرحله اول، در شهر اسلام آباد در آورد. در این راستا کمیته‌ای متشکل از وزیر امور مذهبی، معاون وزارت امور مذهبی و سرمعاون اسلام آباد تشکیل و در نهایت تقویم زمان اذان و نماز در هر مسجد و حسینیه نصب خواهد شد.

فلسطین: اسماعیل هنیه رییس دفتر سیاسی حماس به طرح دونالد ترامپ رییس‌جمهور آمریکا برای حل نزاع فلسطینی-صهیونیستی تحت عنوان «معامله قرن» پرداخت و گفت: اولویت راهبردی فعلی، ساقط کردن طرح ترامپ درباره فلسطین و عدم اجازه برای اجرایی شدن آن است. همچنین باید قدس، مقدسات مسیحی و اسلامی از تلاشها برای یهودی کردن حفظ شوند.

نیجریه: شیخ ابراهیم زکزاکی رهبر حرکت اسلامی نیجریه با اتهامات جدیدی از سوی دولت این کشور مواجه شده است. خبرگزاری فرانسه با تاکید بر این مساله خاطرنشان کرد که این اتهامات در هجدهم ماه آوریل جاری و در دادگاه عالی ایالت کادونا مطرح شده است.

عربستان: حجت الاسلام شیخ حسن صفار روحانی شیعی عربستانی با اشاره به اینکه اختلاف در جزئیات مسائل دینی مانعی در برابر همکاری میان مسلمانان ایجاد نمی‌کند، گفت: به نفع بشریت است که اختلافات و دشمنی را حتی با وجود اختلافات فکری و دینی کنار بگذارند و بیشتر به دنبال نقاط مشترک باشند.

سوریه: بشار اسد رییس جمهوری سوریه خاطر نشان کرد منطقه به طور کلی در مرحله بازترسیم تمام نقشه بین‌المللی به سر می‌برد و تشدید تجاوزات به سوریه و انتقال دولت‌های متخاصم و دشمن به مرحله تجاوزگری مستقیم پس از شکست فاحشی است که مزدوران آنها متحمل شدند.981/ب951/ر

ارسال نظرات