تعامل فقه و خدمت و شهادت در زندگی ده طلبه شهید
به گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا، نشر شهید کاظمی، کتاب «عمامههای خاکی؛ تعامل فقه و خدمت و شهادت در گذری از زندگی ده طلبه شهید» را به قلم مسعود مختاری منتشر کرد.
چندسالی است دشمن انقلاب با استفاده از حربه های مختلفی سعی بر جدایی مردم از روحانیت اصیل و انقلاب اسلامی داشته است که یکی از این حربه ها ایجاد شبهههایی همچون اینکه روحانیت در دفاع مقدس شرکت نداشته؛ با این حال که این قشر بیشترین شهید را با توجه به جمعیت قشری خودش تقدیم انقلاب اسلامی کرده است.
در این کتاب به گوشه ای از خدمات شهدای طلبه اشاره شده است که برای طلاب حوزه های علمیه، مناسب و الگویی برای عموم مردم است.
نگارنده در دیباچه این کتاب را این گونه شرح داده است:
یکی از امور فطری انسان، کمال جوویی است و انسانها با نقص و ضعف میانهای ندارند و انسانها همواره در پی دستیابی به کمال مطلق هستند و بسیاری از این انسانها، در این تلاش و پگیری ناموفقاند و جز خسران سرمایه و تلف عمر میوهای برداشت نمیکنند.
اما گروهی نیز با هدایت انبیا و ائمه(ع) و عقل و فطرت به سوی کمال میروند و به اندازه علم و عملشان به کمال میرسند؛ اینها علمای عامل هستند؛ یعنی اهل علمی که خودش بیشتر از هر کس دیگر از علمش بهره میبرد و عمل میکند. اما راه نزدیکتری برای رسیدن انسان به کمال است؛ آن راه «شهادت» است.
شهدا انسانهایی هستند که از راه میانبر شهادت به کمال مطلق رسیدند و عاقبت به خیر شدند. حال خوشا به حال کسی که هم در پی علم و عمل بوده و هم از راه شهادت مسیر کمال را پیموده است. عالمان شهید، کسانی هستند که هم خود به کمال حقیقی رسیدهاند و هم زمینه رشد دیگران را آماده میکنند و موانع را برمیدارند.
ما در این کتاب از زندگی انسانهایی صالحی سخن میگوییم که با علم و جان خویش جهاد کردهاند و به جایگاه عالم مجاهد شهید رسیدند.
در این کتاب زندگی و رشادتهای ده شهید طلبه با نامهای: روحانی مبارز شهید سید کاظم قریشی، روحانی مبارز شهید سید علی اصغر حسیی، طلبه مهاجر سید رسول سیدین، طلبه سالک شهید سید خداداد ذبیحی، روحانی مجاهد شهید عباس صالحی، طلبه شهید علی اصغر کلاهی، طلبه شهید علی صالحی، طلبه شهید حمیدرضا شمسی، طلبه شهید سید احمد میر صادقی و طلبه شهید داود سهرابی مقدم شرح داده شده است.
برشهایی از کتاب:
در خاطرهای از حجت الاسلام سید محمد کاظم قریشی،با عنوان «شاگردی امام خمینی و ترویج مرجعیت ایشان» چنین آمده است:
طلبه جوان خمینی، سید محمدکاظم قریشی، که در سالهای میان دهه 1330 وارد حوزه علمیه قم شده بود، توفیق درک جلسات و دروس فقه و اصول حاج آقا روح الله خمینی را پیدا کرد.
وی با حضور در جلسات هفتگی درس اخلاق ایشان رابطه عاطفی عمیقی با این استاد مبارز حوزه پیدا کرد.
پس از در گذشت آیت الله العظمی بروجردی، که محمدرضا پهلوی قصد برچیدن مرجعیت از ایران و انتقال آن به نجف را داشت تا مزاحم سلطنت وی نباشند؛ به ترویج مرجعیت آیت الله خمینی(ره) پرداخت اما با صدور بیانیهای تاریخی و ماندگار از سمت علمایی همچون سید کاظم قریش این نقشه نقش بر آب شد.
همچنین درباره شهادت روحانی مجاهد شیخ عباس صالحی چنین آمده است:
در عملیات نصر شیخ عباس هم فرمانده گردان بود؛ هم روحانی گردان. عباس موقع عملیات گفت: امروز با آن قله (قله سلمانیه) عراق را فتح کنیم که این فتحی بزرگ برای اسلام است. هیچ کسی حق نداره قیل از فتح قله سلمیانه شهید بشه، اگر هر کسی قبل از فتح قله شهید بشه من جنازهاش را یک هفته بازداشت میکنم.
لخظاتی بعد از شروع شدن عملیات، عباس بر اثر اصابت ترکش شهید شد و غرق به خون روی زمین افتاد؛ اما وقتی جنازه عباس هفت روز روی زمین ماند و امکان برگردان او نبود؛ فهمیدم که چقدر به حرف خودش عمل کرد و جنازه خود را بازداشت کرده است.
گفتنی است، نشر شهید کاظمی، کتاب «عمامههای خاکی» را با شمارگان ۱۰۰۰ نسخه، در قطع ر قعی و ۲۲۴ صفحه به قمیت ۱۵۰۰۰ تومان منتشر کرده است./۹۹۸/ن ۶۰۲/ش