ماجراجویی منطقه ای امارات و خودزنی حاکمیت موروثی
به گزارش خبرگزاری رسا، امارات متحده عربی تلاش دارد بزرگتر از حجم خود در منطقه خاورمیانه ظاهر شود. این کشور در تجاوز به یمن نیز بهعنوان یک بازیگر اساسی وارد عرصه شده و دشمنی خود با ایران را بهشکل خطرناکی افزایش داده است. این کشور همچنین بهدنبال تلاش برای تغییر برخی رژیمها در کشورهای مختلف است. همانطور که پیش از این نیز در سومالی همین هدف را دنبال کرده است. ایجاد بحران در روابط امارات با قطر نیز با همین منظور انجام شد، علاوه بر اینکه این رژیم روند عادیسازی روابط با رژیم صهیونیستی را نیز بهشدت دنبال میکند.
اقدامات ناگهانی و عجیب و غریبی که اماراتیها انجام میدهند، بهگونهای است که حاکمان این کشور منتظر زمان نمیشوند و رفتار جدیدی را آغاز و بحران دیگری را به لیست بحرانها اضافه میکنند. آنها اصرار دارند که تا حد تهور در رفتارهای خود پیش بروند. این روند تا جایی پیش میرود که برخی سیاستمداران اماراتی از دستهای پشتپرده این کشور در حمله تروریستی اهواز به خود افتخار میکنند، این در حالی است که خطرات مربوط به ایجاد دشمنی با ایران برای دولتی نظیر امارات را که اقتصاد مستحکم و منابع ثابت و ارتشی قوی ندارد میدانند.
چین در حال احداث بندر گوادر پاکستان است که از نظر موقعیت جغرافیایی بالاتر از بندر جبلعلی و منطقه آزاد آن است و شرکتهای ترابری جهانی آن را به بندرهای امارات ترجیح خواهند داد، چرا که ویژگیهای خاص خود را دارد و میتواند هزینهها و مدت بارگیری را کاهش دهد. همانگونه که چین راهآهنی را نیز احداث کرده که استانهای غربی این کشور را به بندر پاکستان مرتبط میکند و وعده داده که کالاهای خود را بدون نیاز به حملونقل دریایی به این ترتیب صادر خواهد کرد.
موضوع دیگر اینکه حمله موشکی صافر که بعد از آغاز جنگ امارات و عربستان سعودی ضد یمن انجام شد و باعث کشته و زخمی شدن 150 نظامی و افسر اماراتی شد، اثرات زیادی را در افکار عمومی اماراتیها داشت، عقلا تصور میکردند که این ضربه باعث شود حاکمان امارات بیدار شوند و به حجم واقعی دولت خود پی ببرند، اما این اتفاق نیفتاد و آنها همچنان به سیاست خودبزرگبینی و ماجراجوییهای خود ادامه دادند.
همین اتفاق اخیراً نیز تکرار شده و آنها واقعیت حملات هوایی را که از سوی هواپیماهای بدون سرنشین یمنی به آن دچار شدهاند انکار میکنند. امارات با وجود تمامی خسارتهای خود و با وجود هشدارهای جهانی در خصوص بروز فاجعه انسانی در بندر الحدیده همچنان در پشتپرده اشغال این بندر قرار دارد.
امارات با وجود گذشت نزدیک به چهار سال از تجاوز به یمن همچنان به سیاستهای فریبکارانه خود ادامه میدهد. گرچه این کشور تلاش دارد نقش خود در این جنایت را نادیده بگیرد، اما نمیتواند ستونهای دود و آتش را که در نتیجه سقوط موشکهای نیروهای یمنی در این کشور بهراه افتاده از دید شهروندان خود و افکار عمومی دنیا مخفی نگه دارد.
رفتارهایی که امارات متحده عربی از خود نشان داده، نوعی حماقت سیاسی است. وقتی رقبای این کشورها پیامهایی را با تعطیلی کلی یا جزئی فرودگاه بهمدت یک یا دو ساعت مخابره میکنند و این کشور آنها را نادیده میگیرد، رقیب مجبور میشود پیامهایی را مخابره کند که دیگر امکان نادیده گرفتن آنها وجود ندارد و تأثیرات منفی آن بسیار بیشتر از موارد قبلی است.
سیاست امارات که مبتنی بر فتنهانگیزی و ایجاد درگیری در منطقه عربی و بهبار آوردن فاجعه انسانی در تمام جهان است نوعی ماجراجویی جسورانه سیاسی برای افرادی است که حجم واقعی حاکمیت ارثی خود را نمیدانند. اگر آنها در مرحلهای از تاریخ، اقتصادی شکوفا را تجربه کردهاند، این اقتصاد چیزی است که غرب برای آنها خواسته و تلاش دارد آنها را به نمونهای برای همسایگان دیگر در سواحل خلیج فارس تبدیل کند تا آنها را از گزینه اسلامی خود منع کرده و به آغوش غرب بازگرداند.این اقتصاد بدان معنا نیست که اماراتیها قادر خواهند بود خود را وارد جنگها و بحرانهایی کنند که از حجم آنها بزرگتر است یا بتوانند بهروی متحدی نامطمئن نظیر آمریکا حساب باز کنند.
سفیر امارات در لبنان چند هفته پیش در برابر مهمانان خود در یک مراسم ضیافت ناهار اعلام کرد که آمریکا وعده جهش بیسابقه در روند تقابل با ایران را داده بود، اما بهگفته وی مشکل در اینجاست که دیگر نمیتوان اظهارات آمریکاییها را باور کرد./۸۴۷/ب۱۰۲/ع
منبع: تسنیم