۲۳ دی ۱۳۹۳ - ۱۳:۵۱
کد خبر: ۲۴۰۶۴۶

رهبر فرهنگی دوره اسارت در کتاب «از رباط تا فرات»

خبرگزاری رسا ـ نویسنده کتاب «از رباط تا فرات» راوی داستان را رهبر فرهنگی در دوره اسارت نامید و افزود: این کتاب مانند سایر کتاب‎های خاطرات، خواننده را با تمام ابعاد زندگی دوره اسارت رباط‎جزی آشنا می‌کند، راوی مانند یک رهبر فرهنگی در اکثر اردوگاه‌هایی که در آن حضور داشته است تلقی می‌شود.
جواد کامور بخشايش، نويسنده کتاب «از رباط تا فرات»
 
به گزارش خبرگزاری رسا به نقل از سوره مهر، جواد کامور بخشایش، نویسنده کتاب «از رباط تا فرات»، درباره این کتاب توضیح داد: این کتاب درباره داستان یک آزاده به نام علی اصغر رباطجزی است که در اردوگاه‌های متعددی اسیر بوده و با آزادی اسرا در 1368 او نیز آزاد می‌گردد.

 

بخشایش آشنایی خود با این آزاده را یک حسن تصادف دانست و اظهار کرد: در یک جلسه عمومی که مربوط به اسرا بود من با ایشان آشنا شدم. این جلسه باعث شد که بتوانم ارتباط مکرر با ایشان داشته باشم. بنابراین ما با یکدیگر به گفتوگو پرداختیم تا کتاب خاطرات ایشان نوشته شود.

  

نویسنده کتاب «از رباط تا فرات» راوی داستان را رهبر فرهنگی در دوره اسارت نامید و افزود: این کتاب مانند سایر کتابهای خاطرات، خواننده را با تمام ابعاد زندگی دوره اسارت آشنا می‌کند. راوی مانند یک رهبر فرهنگی در اکثر اردوگاه‌هایی که در آن حضور داشته است؛ تلقی می‌شود. او با تجربهای که از شغل معلمی پیش از انقلاب، فعالیت‌های مختلف پیش از انقلاب، توانست تجربیات خود را در اختیار آزادهها و اسرا بگذارد.

 

بخشایش رباطجزی را فردی فعال و سیاسی در زمان پیش از انقلاب نامید و عنوان داشت: او پیش از انقلاب زندان را تجربه کرده است. این کتاب از ابتدای زندگی راوی شروع می‌شود و تا پایان دوره اسارت او تداوم پیدا می‌کند. افتوخیزهای بسیاری را در همان ابتدای زندگی رباطجزی می‌بینیم. اوج فعالیت‌های ایشان در جریان یک درگیری با نیروهای ارتش پهلوی است که او تیر می‌خورد و برخی از دوستان ایشان کشته می‌شوند. تا روز 22 بهمن نیز در بیمارستان است. پس از انقلاب نیز فعالیت‌های خود را ادامه می‌دهد و عازم جبهه می‌شود اسارت او، در عملیات مسلم‌بن عقیل است ودر سال 68 آزاد می‌شود.

  

نویسنده کتاب «از رباط تا فرات» با اشاره به مدیریت فرهنگی رباط جزی در ایام اسارت گفت: در این کتاب به بعد فرهنگی ایشان در دوره اسارت توجه بسیاری شده است. ایشان در کنار اتفاقاتی مانند شکنجهها و سختی‌ها، و در شرایطی که پایش تیرخورده و عفونت می‌کند؛ مدیر فرهنگی اسرا است.

  

بخشایش افزود: تداوم فعالیت‌های فرهنگی در حوزه آموزشی و برگزاری کلاس‌های مختلف آموزشی، فرهنگی، عقیدتی و سیاسی در دوران اسارت رباطجزی همواره مشهود است. حتی او به افراد آموزش‌های ابتدایی و سواد آموزی نیز ارائه ‌کرده است. به لحاظ توقیف روحی اسرا، در دوران اسارت در اردوگاه؛ رباطجزی یکی از شخصیت‌های موثر در دوره اسارت است.

  

نویسنده کتاب «از رباط تا فرات» در پایان بیان کرد: البته خانواده رباطجزی، در دورهای تصور می‌کنند، او دیگر زنده نیست. برای او مراسمی می‌گیرند و خیابانی به اسم او می‌زنند. اما بعدها متوجه میشوند که این شخصیت هنوز زنده است. جغرافیای وسیعی از حوزه اسارت را در این کتاب میتوان دید. تمامی شخصیت‌ها، زمانها و مکان‌ها و غیره در حریم خاصی؛ گویاسازی شدهاند. میتوان این کتاب را دایرة المعارفی از دوره‌های اسارت به شمار آورد.

  

کتاب «از رباط تا فرات» به قلم جوادکامور بخشایش؛ در حدود 650 صفحه به زودی از سوی انتشارات سوره مهر به چاپ خواهد رسید./998/د102/ق

ارسال نظرات