۱۰ خرداد ۱۳۹۴ - ۱۹:۱۵
کد خبر: ۲۶۴۵۵۱
در گفتگوی اختصاصی رسا با اسقف کلیسای دالویچ هیل استرالیا مطرح شد:

روایت اخراج طلبه‎ای از استرالیا که واکنش سازمان ملل را برانگیخت

خبرگزاری رسا - اسقف کلیسای دالویچ گفت: تمام تلاش خود را برای بازگشت شیخ منصورلقائی به استرالیا انجام خواهیم داد.
حجت الاسلام منصور لقائي و پدر ديويد اسميت

 

به گزارش خبرگزاری رسا، حجت الاسلام منصور لقائی، طلبه اهل اصفهان و شاگرد مکتب روح الله که در سال 1994 به عنوان مبلغ دینی از ایران به سیدنی اعزام شده بود پس از گذشت مدتی به یکی از پدیده های استرالیا تبدیل و نقل محافل رسانه ای سیدنی شد.

وی که محله ی ایرلوود سیدنی را به عنوان محل استقرار خود انتخاب کرده بود، پس از مدتی در سال 1997 با تاسیس مرکز اسلامی امام حسین(ع) به کمک مسلمانان منطقه مدیریت این موسسه را به عهده گرفت. رفته رفته آوازه ی سخنرانی ها و جلسات این روحانی ایرانی سراسر سیدنی را فرا می گیرد و از اقصی نقاط پایتخت استرالیا برای شرکت در جلسات سخنرانی حجت الاسلام لقائی به محله ی ایرلوود می آمدند. وی همچنین سخنرانی های متعددی در گالری هنر سیدنی، دانشگاه سیدنی و کلیسای سنت جیمز داشته که با استقبال بی نظیری روبرو شده است.


 

برای شهروندان عادی سیدنی که از اسلام چیزی جز عملیات تروریستی به گوششان نرسیده بود حضور چنین مرد صلح طلب و دوست داشتنی به عنوان مبلغ دین اسلام جالب و جذاب بود.


با افزایش محبوبیت حجت الاسلام لقائی در سیدنی از سال 1995 زمزمه هایی از سوی سازمان اطلاعات امنیتی استرالیا مبنی بر مقابله با فعالیت های وی در این شهر به گوش می رسید. این سازمان با استناد به نسخه ی ترجمه شده ی درس‌گفتارهای دانشگاهی حجت الاسلام لقائی درباره معنای جهاد، با درخواست اقامت دائم وی مخالفت کرد.


بعدها حجت الاسلام لقائی بدون ارائه ی هیچ مدرکی از سوی سازمان اطلاعات استرالیا عامل جاسوسی جمهوری اسلامی و تهدیدی برای امنیت ملی این کشور معرفی شد و بدین صورت گام های ابتدایی برای اخراج وی از کشور برداشته شد. اعتبار ویزای موقت دکتر لقائی درحالی به اتمام رسید که آخرین تقاضای وی برای دریافت حق تابعیت آن کشور به دلایل امنیتی که ماهیت آن هرگز آشکار نشد، بی‌نتیجه ماند.

 

کریس ایوانز، وزیر مهاجرت و شهروندی استرالیا در بخشی از بیانیه ی خود درباره این موضوع گفت: از این که در راستای منافع ملی کشورم به دکتر لقائی ویزای اقامت دائم ندادم از خود راضیم.


این در حالیست که وکیل حجت الاسلام لقائی در مصاحبه با شبکه ی الجزیره گفت: این اقدام با تعهدات حقوق بشری استرالیا به سازمان ملل کاملا مغایر است.


در حالی که سالهای 2002 تا 2010 دکتر لقائی برای بقای خود در استرالیا تلاش می کرد نهایتا در 8 مارس 2010 پس از تشکیل چندین دادگاه در استرالیا دستور اخراج حجت الاسلام لقائی از این کشور رسما صادر شد.


اما کمیسیون حقوق بشر سازمان ملل طی گزارشی که در ابتدای اردیبهشت ماه سال جاری منتشر کرد این اقدام دولت استرالیا را نقض کنوانسیون بین المللی حقوق سیاسی و شهروندی و مداخله مستبدانه در امور خانواده حجت الاسلام لقایی دانست.


گزارش این کمیسیون می افزاید: به دلیل 16 سال اقامت قانونمند و زندگی خانوادگی تثبیت شده در استرالیا و ارائه ندادن هر توضیحی از سوی دولت برای پایان دادن به حق دکتر لقائی برای ادامه حضور در استرالیا (غیر از اعلام عمومی مبنی بر اینکه به دلایل متقاعد کننده امنیت ملی این امر انجام می شود) این کمیسیون اقدام طرف دولتی را فاقد فرآیند قانونی می داند.

 

پدر دیوید اسمیت اسقف کلیسای ترینیتی دالویچ هیل و از شخصیت های مطرح استرالیا که دو سال عنوان شهروند سال استرالیا را در کارنامه ی خود دارد و از دوستان نزدیک حجت الاسلام لقائی است که در گفت و گوی اختصاصی با خبرنگار بین الملل خبرگزاری رسا به بیان جزئیات دیدارهای خود با حجت الاسلام لقائی پرداخت.

 

 

وی درباره ی اولین دیدار خود با دکتر لقائی گفت: اولین دیدار من با شیخ منصور لقائی در کمپی بود که مرکز اسلامی امام حسین(ع) برای جوانان برپا کرده بود. تا آن زمان هیچ برخوردی با جامعه ی مسلمانان نداشتم. از آنجایی که وظیفه ی هماهنگی مکان برگزاری کمپ به عهده ی من بود و به آنچه قرار بود در این کمپ رخ دهد کاملا مشکوک بودم، تصمیم گرفتم به کمپ رفته و از نزدیک شاهد اتفاقات آن و آنچه آموزش داده می شود قرار بگیرم.

 

وی افزود: آن روز از آنچه از شیخ منصور لقائی شنیدم به شدت تحت تاثیر قرار گرفتم و رابطه ی دوستانه ی من و شیخ منصور آغاز شد.

 

اسقف کلیسای دالویچ هیل استرالیا با اشاره به حمایت تمام اقشار جامعه ی سیدنی از حجت الاسلام لقائی گفت: مردمی که شیخ منصور را می شناسند دو دسته اند. عده ای که خود من جزیی از آنها هستم از گزارش کمسیون حقوق بشر سازمان ملل، انرژی گرفته ایم و تمام تلاش خود را برای بازگشت شیخ منصورلقائی  به استرالیا انجام خواهیم داد. گروه دوم که بیشتر ایرانیان مخالف نظام حاکم در تهران و همچنین عناصر نژادپرست درون جامعه ی استرالیا هستند همواره با شیخ منصور مخالفت کرده اند و صرفا دلیل مخالفتشان را روحانی بودن و یا ایرانی بودن وی عنوان کرده اند.

 

وی در ادامه به خبرنگار رسا گفت: متاسفانه گروه دوم درصد قابل توجهی هستند که روز به روز نیز در حال افزایش ند.

 

پدر دیوید اسمیت گزارش کمیسیون حقوق بشر سازمان ملل را مایه ی امید برای سازمان ملل و برای مردم جهان عنوان کرد و تاکید کرد: به نظرم با نگاه کلی به جامعه ی استرالیا بازگشت شیخ منصور به این کشور برای همه مفید خواهد بود.

 

اسقف کلیسای دالویچ هیل استرالیا افزود: با گسترش روز افزون نژاد پرستی و اسلام هراسی در جامعه ی استرالیا افرادی چون شیخ منصور که سمبل صلح هستند برای ایجاد تعادل در جامعه ی استرالیا لازم به نظر می رسند.

 

اسمیت اقدام دولت استرالیا را ظالمانه خواند و با مقایسه ی آن با اقدامات رژیم آپارتاید آفریقای جنوبی گفت: کشور استرالیا تاریخچه ی اسفناکی در پیگیری قضایی نژادپرستانه ی اقلیت های محلی دارد اما امروزه این مسأله تحت الشعاع تمایلات عرب ستیزانه و اسلام ستیزانه قرار گرفته است و همچون بیماری روز به روز در حال شیوع به سراسر کشور است.


وی افزود: قطعا فدا شدن حقیرانه ی دولت در راستای منافع آمریکا اوضاع را وخیم ترخواهد کرد اما اجرای عدالت برای شیخ منصور برای ما موفقیت سمبلیک و ویژه و برای تمام دوستدارانش مسرت بخش خواهد بود. /995/ب911/ک


 

ارسال نظرات