۰۱ تير ۱۳۹۴ - ۱۸:۵۰
کد خبر: ۲۶۹۰۵۳

نگاهی به صد و هشتاد و پنجمین شماره ماهنامه مسجد

خبرگزاری رسا ـ صد و هشتاد و پنجمین شماره ماهنامه فرهنگی، آموزشی و ترویجی مسجد از سوی مرکز امور رسیدگی به امور مساجد چاپ و روانه بازار شد.
صد و هشتاد و پنجمين شماره ماهنامه مسجد

 

به گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا، صد و هشتاد و پنجمین ماهنامه فرهنگی، آموزشی و ترویجی مسجد ویژه خرداد 1394 از سوی دفتر مطالعات و پژوهش‌های مرکز امور رسیدگی به امور مساجد منتشر شد.

 

این شماره از ماهنامه مسجد شامل بخش‌هایی همچون سرمقاله، منبر، رواق، محراب و شبستان است و  «گزارش یک فعالیت» عنوان سرمقاله این ماهنامه است.

 

«آموزش ادبیات فارسی هدف جدی دوره­ها تبلیغی قرار گیرد»، «دل­انگیر بنویسیم»، «در دفاع از توسط و دیگر غلط­های دوست داشتنی»، «چگونه غلط ننویسیم»، «نمونه فیش منبر فضیلتی رو به فراموشی»، «نمونه فیش منبر گرهی در رشته ظهور»، «پرونده امام طراز مسجد»، «علت محبوبیت پدر، ساده­زیستی است»، «راه و رسم دین پروری»، «اقامه جماعت از مهمترین عوامل هدایت مردم» و «مردی شیفته نهج البلاغه» از موضوعات مطرح‌شده در بخش منبر این ماهنامه است.

 

در مقاله با عنوان «راه و رسم دین پروری» به شرح زندگی، فعالیتهای سیاسی و علمی آیت الله سید جمال دین­پرور پرداخته شده است.

 

در قسمتی از این مقاله می­خوانیم: آیت الله دین­پرور قبل از انقلاب در قم فعالیت‌های سیاسی داشت و در جلسات سیاسی، همراه شهید مطهری و شهید بهشتی شرکت می­کردند که دبیرستان دین و دانش مقر فعالیت آنها بود. در سال 41 منصور ترور شد، ایشان ـ در حوالی سعد آبادـ بر روی منبر علیه اسراییل و در دفاع از امام صحبت کردند.

 

شب نوزده ماه رمضان بعد از سخنرانی در مسجد جامع دربند و هنگام مراجعت به منزل، در ساعت دو یا سه سه شب، ساواک ایشان را دستگیر و به زندان قزل قلعه منتقل کرد.

 

در آنجا به همراه چند تن از علما، همچون مرحوم شهید محلاتی و آیت الله طاهری خرم­آبادی به مدت دو ماه زندانی بودند. از سال 53 با مهاجرت به تهران، فعالیت­های دینی خود را در این شهر پیگری کردند. قبل از انقلاب از رهگذر حضور در جلسات طلاب تهرانی، با امام در ارتباط بود و بعد از انقلاب به واسطه فعالیت و مسؤولیت آموزش عقیدتی در سپاه پاسداران، خدمت امام می­رسید.

 

فعالیت­های ایشان بعد از انقلاب هم ادامه داشت، به طوری که روزنامه جمهوری اسلامی را با همکاری شهید بهشتی و مقام معظم رهبری و آقای کاظم بجنوردی تأسیس کردند و در آن چند مقاله به چاپ رساندند.

 

فعالیت­های آیت الله دین­پرور به ایران محدود نشده و در سال هفتاد از سوی مقام معظم رهبری به هند رفت و در آنجا مشغول فعالیت­های تبلیغی و دینی ارتباط با شیعیان شد.

 

فعالیت عمده این عالم بزگوار در ارتباط با کتاب شریف نهج البلاغه است و داستان شیفتگی ایشان به نهج البلاغه، به مهمانی علامه امینی در منزل آقای دین­پرور بر می­گردد.

 

در آن مهمانی علامه امینی می­‌گوید که روزی به حرم حضرت امیر علیه السلام مشرف می­شوند و از حضرت می­خواهند که بعد از سال­ها تحصیل؛ توفیق انجام یک کار علمی را به علامه دهند. پس از این توسل،‌ در ذهن علامه فکر تألیف الغدیر می­افتاد.

 

آیت الله دین پرور با الهام از علامه امینی به فکر تأسیس بیناد نهج البلاغه می­افتد که حاصل آن دویست کتاب، نشریه، مقاله و شانزده کنگره بین المللی و تصویب رشته نهج البلاغه در چند دانشگاه است که در مقطع دکتری دانسجو می­پذیرد و در حاضر بنیاد نهج البلاغه در تهران، مشهد و قم مشغول فعالیت است.

 

از دیگر فعالیت­های ایشان اقامه نماز جماعت است که به مدت ده سال در مسجد قبا و چندین سال در مسجد اعظم تجریش در نوبت ظهر و مغرب، نماز جماعت اقامه می­کنند و اداره مسجد و برگزاری مراسم در ایام محرم و رمضان و سایر مناسبت­ها را عهده­دار هستند.

 

گفتنی است که مردم منطقه به آیت الله دین­پرور و خاندان ایشان علاقه­مند هستند.

 

در بخش دیگری از این ماهنامه با عنوان رواق موضوعاتی همچون «سازمان رهبری شیعه در عصر غیبت صغری»، «از سازمان وکلا در زمان ائمه علیهم السلام تا نیابت عام فقها در عصر غیبت»، «نظام وکالت و مدعیان»، «حجاب دیدار» و «سازمان وکالت و توقیعات» به چشم می‌خورد.

 

محراب عنوان بخش دیگری از ماهنامه مسجد است که موضوعاتی از قبیل «شکوه ایثار»، «خدمت ابراهیم­گونه»، «همیار مسجد»، «خادم متعالی»، «خدمت صادقانه»، «نقش خادم مسجد در رشد کودک مسجدی»، «خادمان بهشت»، «اینجا خانه خدا است» و «کتابخانه مسجد» را مورد بررسی قرار داده است.

 

بخش پایانی ماهنامه نیز که با عنوان شبستان آراسته شده، دربردارنده موضوعاتی چون «میزان سطح صداقت و خدمت است»، «گذری بر مفاهیم سال 94»،‌ «نقش دولت در ایجاد همدل و هم­زبانی»، «دولتی برای یک ملت»، «اینها همان جوانان هستند»، «انسجام اجتماعی در پرتو همدلی و همزبانی»، «همدلی و همزبانی در سایه دولت کارگزار و ملت کارفرما»، «کجای همدلی ایستاده­ایم»، «آزمون همدلی»، «نابغه فارس»، «نقدو بررسی فیلم ایران­برگر» و «اخبار مسجد» است.

 

شماره صد و هشتاد و چهارم ماهنامه فرهنگی، آموزشی و ترویجی مسجد ویژه خرداد1394 با مدیرمسؤولی سعید کرمی از سوی دفتر مطالعات و پژوهش‌های مرکز امور رسیدگی به امور مساجد در 72 صفحه منتشر شده است./998/ن601/ق

ارسال نظرات