از هر 5 یمنی 4 نفر به کمک انسانی نیازمند است
به گزارش خبرگزاری رسا، «ارتارین کوزین» مدیر اجرایی برنامه جهانی غذای سازمان ملل متحد نسبت به اوضاع وخیم انسانی در یمن و وضعیت اسفناک مراکز درمانی این کشور هشدار داد.
بر اساس آمار منتشره برنامه جهانی غذا حدود 13 میلیون یمنی، امنیت غذایی خود را از دست دادهاند و پس از کمیاب شدن آب تمیز و آشامیدنی، قطع مسیر سوخت پمپهای آب هم بر شدت این بحران افزوده و قیمت آب در صنعا نسبت به روز اول جنگ، 3 برابر شده است.
کوزین پس از اطلاع از شرایط یمن، در گفتوگو با خبرنگار روزنامه دیلیصباح گفت: اگر به موقع، غذای مناسب به کودکان یمن نرسانیم، خسارت وارده به نسل بعدی یمن (کودکان) ممکن است غیرقابلجبران باشد. پیش از اینکه دیر شود باید اقدام کرد.
«استفن اوبرین» معاون دبیرکل سازمان مل در امور بشردوستانه هم در خصوص اوضاع یمن گفت: میزان رنج (مردم یمن) تقریباً غیرقابلدرک است. از هر 5 یمنی، 4 نفرشان به کمکهای انسانی نیاز دارند و حدود 1.5 میلیون نفر هم در داخل کشور آواره شدهاند.
معاون «بان کیمون» به اوضاع مجروحان یمنی که اکثرشان زخمهای حاصل از دسترنج خلبانهای سعودی را بر تن دارند هم پرداخت و گفت: مردم آنجا در بیمارستانهایی که چراغهایش مرتب روشن و خاموش میشد، از مقوا به عنوان ملحفه استفاده میکردند؛ بانک خون تخلیه شده بود و دیگر حتی دستکش یکبار مصرف برای معاینه باقی نمانده بود.
پیش از این صندوق کودکان ملل متحد (یونیسف) هم به جنبه دیگری از اوضاع این روزهای یمنیها پرداخته و اعلام کرده بود که بیش از نیم میلیون زن یمنی باردار که در مناطق درگیری قرار دارند، به دلیل عدم امکان دسترسی به مراکز درمانی، در معرض خطر جدی قرار دارند.
یمن از 6 فروردین ماه زیر بمبها و موشکهای ائتلاف هوایی تحت رهبری عربستان است. این بمباران پس از گریختن «عبدالربه منصور هادی» چهره سیاسی طرفدار عربستان از یمن آغاز شد.
بحرین، مصر، اردن، کویت، مراکش، قطر، سودان و امارات هم در این ائتلاف شرکت دارند.
برخی تحلیلگران سیاسی خاورمیانه با تکیه بر ضعف شدید پرسنلی ارتش مجهز عربستان سعودی و استفاده این کشور از خلبانهای این کشورها برای به پرواز درآوردن جنگندههای تایفون و اف-15، این گروه تهاجمی را «ائتلاف اجارهای» میخوانند./981/ب101/د