توصیه های مهم آیت الله حکیم به مناسبت فراسیدن ماه مبارک رمضان
به گزارش خبرگزاری رسا، دفتر حضرت آیت الله حکیم، از مراجع تقلید نجف اشرف به مناسبت حلول ماه مبارک رمضان بیانیه ای صادر کرد و فرارسیدن این ماه عظیم را به امت اسلامی تبریک گفت.
حضرت آیت الله حکیم در این بیانیه به بهره برداری از آن از طریق قرائت قرآن و تدبر در آیات آن و همچنین خواندن ادعیه، انجام عبادات و استغفار توصیه کرد.
در این بیانیه آمده است: مسلمانان در این روزها در حال سپری کردن حال و هوای معنوی و عبادی ماه مبارک رمضان هستند و در کنار آن بسیاری از روزه داران در سال جاری با دشواری هایی نظیر شدت گرما، طولانی بودن روز، نبود امکانات مادی و خدماتی، وخامت اوضاع امنیتی و مسالی از این قبیل روبرو هستند. بنابراین ضمن قدردانی و افتخار به تمامی روزه داران به ویژه جوانان عزیزی که مومنانه عزم خود را جزم کرده و دشواری های روزه را پشت سر می گذارند، توصیه می کنیم که از جمله حکمت های این عبادت، بردباری، صیقل دادن نفس های انها و زکات جسمهایشان است همچنانکه احادیث وارده از پیامبر اکرم(ص) و اهل بیت پیامبر(ع) نیز بیانگر همین موضوع است.
برخی از مسلمانان در دوران پیامبر(ص) صبر و درد و رنج ناشی از روزه گرفتن در شرایط دشوار را تحمل کردند تا جایی که روایت شده است که برخی از آنها بیهوش شدندبدون اینکه عزمشان تضعیف شود.
توصیه های عمومی به مناسبت فرارسیدن ماه رمضان
در این بیانیه همچنین آمده است: به برادران گرامی در مساجد و مراکز اسلامی توصیه می کنیم که برای این ماه مبارک، برنامه ریزی های کاملی داشته باشند که با فضای معنوی ماه مبارک رمضان هماهنگی لازم را داشته باشد.
اهتمام به جوانب زیر در ماه مبارک رمضان از اهمیت بالایی برخوردار است:
- اهتمام به جنبه روحی و معنوی از طریق قرائت قرآن کریم و تدبر در آیات آن؛ در حدیثی از امام باقر(ع) آمده است که هرچیزی بهاری دارد و بهار قران، ماه رمضان است. همچنین قرائت ادعیه ها، نمازهای مستحب و توبه از درگاه خداوند متعال نیز از اهمیت بالایی دراین ماه برخوردار است. در کنار اینها نباید یادآوری روز قیامت را از طریق تحمل دشواری های ناشی از گرسنگی و تشنگی روزه نادیده گرفت.
- اهتمام به جنبه رفتاری و اجتماعی از طریق تقوا و پرهیزگاری و پرهیز از محارم خداوندمتعال و یا از طریق رفتار و اخلاق نیکو در داخل خانواده و خارج از آن. از علما و شخصیت ها می خواهیم که از این ماه پرفیض برای اعمال خیرخواهانه به هدف اتحاد مومنان و تقویت پیوندهای انها بهره ببرند
- اهتمام به بعد عاطفی از طریق همدردی با فقرا، بیچارگان و حمایت از آنها و شادمان کردن انها.
- اهتمام به بعد فرهنگی از طریق تجهیز و توشه برگرفتن از جنبه های مختلف فرهنگ اسلامی همانند عقاید ، فقه، تفسیر، سیره و غیر از آن. چه خوب است که از این ماه برای بازکردن باب دوره های فرهنگی کوتاه مدت بهره برده شود. در اینجا بر اهمیت هماهنگی و همکاری بین علمای مناطق و مسؤولان مراکز اسلامی تاکید می کنیم.
- اهتمام به موضوع حج بیت الله الحرام و بسیج مومنان در قبال آن با متمرکز کردن ادعیه های رمضانی بر آن. اهمیت حج به بویژه در خصوص برادران مهاجر به هدف تقویت ارتباط معنوی و عبادی آنها پس از تحمل شرایط دشوار زندگی در جوامعی که ذکر خداوند متعال در آنها اندک است، برجسته می شود.
- اهمیت اهتمام به جوانان و نوجوانان از طریق تنظیم و ترتیب برنامه های فرهنگی مختلف به هدف تقویت ارتباط و پیوندهای معنوی و فکری آنها با دین مبین اسلام./994/ب101/د