کناره گیری چند کشور از اجلاس عربی- آفریقایی جنجال آفرین شد
به گزارش خبرگزاری رسا، تصمیم ناگهانی عربستان و تعدادی از هم پیمانانش برای خروج ناگهانی از اجلاس سران کشورهای عربی-آفریقایی، در حالی اتخاذ شد که کویت و بسیاری از کشورهای آفریقایی حساب ویژه ای روی این اجلاس به عنوان مکانی برای توافق بر سر توسعه همکاری های مشترک باز کرده بودند.
به گزارش نشریه «الرای» مهمترین دلیل کناره گیری مغرب از حضور در این اجلاس مشارکت جبهه جدایی طلب پولیساریو بوده است.
کشورهای سعودی و بحرین نیز گفته اند که به دلیل همبستگی با مغرب از حضور در اجلاس ممانعت کردند، اما به نظر می رسد دلایل دیگری همچون جلوگیری از مطرح شدن نام کویت به عنوان یک بازیگر اصلی در این اجلاس عربستانی ها را مجبور به اجرای این طرح کرده است. این حوادث ناگهانی در حالی رخ داده که «شیخ صباح الاحمد» امیر کویت برای شرکت در این اجلاس شخصا راهی گینه استوایی شده بود. بروز این حادثه تنش های احتمالی را میان اعضای شورای همکاری خلیج فارس ایجاد خواهد کرد. از سوی دیگر دولت کویت در راستای اجرای سیاست جدید خود، اعلام کرد، صندوقی برای ارائه وام به کشورهای آفریقایی راهاندازی کرده است.
براساس استراتژی تعریف شده از سوی دولت کویت این کشور سعی میکند که خود را به نوعی از کشمکش های منطقه ای دور کند و به رغم مواجه بودن با مشکلات مالی ناشی از کاهش قیمت نفت در بازارهای جهانی، با تقویت تشکل اعراب و آفریقا که کشورهای عربی مصر، تونس، الجزایر و مغرب نیز در آن عضویت دارند به نوعی جای پایی برای خود در کشورهای آفریقایی باز کند.
نشریه «القبس» نیز نوشت، گینه استوایی نیز این روزها میزبان اجلاس سران کشورهای عربی و آفریقایی است و کویت اجرای طرح های عمرانی مختلفی را در کشورهای کوچک و پر جمعیت آفریقایی در دستور کار دارد.
به عقیده کارشناسان سیاسی، کویت از اجرای این طرح ها دو هدف را دنبال می کند که یک هدف آن جلب موافقت کشورهای آفریقایی برای کسب عضویت دائم کویت در شورای امنیت و دیگر عامل دستیابی و شهرتی برای خود در آفریقا و به دور از کشمکش های قدرتهای بزرگ در خاورمیانه است.
البته کویت به دلیل روابط خوبی که با چین و فرانسه دارد با مشکل خاصی در زمینه سرمایه گذاری در کشورهای آفریقایی مواجه نخواهد شد، چرا که خطر خاصی را برای قدرت های بزرگ ایجاد نمی کند.
کویت 2 سال است که با فعال کردن تشکل سیاسی کشورهای عربی و آفریقایی تلاش کرده با راه اندازی صندوق مالی با سرمایه اولیه یک میلیارد دلاری زمینه را برای نزدیک کردن روابط کشورهای عربی حوزه خلیج فارس فراهم کند./847/ب101/د
منبع: ایرنا