زندگی برزخی مسلمانان روهینگیا میان میانمار و بنگلادش
به گزارش خبرگزاری رسا، بر اساس گزارش اخیر سازمان ملل متحد، خشونتها علیه اقلیت مسلمان روهینگیا در میانمار به رکورد جدیدی رسیده است.
این گزارش سازمان ملل نتیجه تحقیقاتی است که در مرز بنگلادش با میانمار در ماه ژانویه سال ۲۰۱۷ انجام شد، زیرا دولت میانمار از دسترسی تیم تحقیقاتی دفتر حقوق بشر سازمان ملل به مناطق مسلماننشین در شمال ایالت راخین میانمار امتناع کرد.
شهادتهای وحشتناکی از قتل بیرحمانه مسلمانان روهینگیا حتی کودکان و نوزادان و همچنین تجاوز گروهی و ناپدید شدن مسلمانان به تفصیل در این سند سازمان ملل ثبت شده است.
در فوریه سال ۲۰۱۴، تعداد یک میلیون و سیصد هزار روهینگیا هنوز در میانمار بودند و بیش از یک میلیون نفر از این اقلیت نیز در خارج از میانمار بهسر میبردند، که عمدتاً در بنگلادش، عربستان، مالزی، هند و پاکستان ساکن هستند.
از زمان آغاز سرکوب نظامی در ایالت راخین در ماه اکتبر ۲۰۱۶(اواخر پاییز امسال) حداقل ۸۷ هزار روهینگیا از این ایالت کوچ اجباری داشتهاند.
به نوشته ایکنا، در میانمار، اکثر مردم روهینگیا از داشتن حق شهروندی محروم هستند و حقوق انسانی آنها به شدت زیر پا گذاشته میشود که نداشتن آزادی تردد، محدودیت ازدواج، محرومیت از تحصیل و خدمات درمانی، محدودیت فرزندآوری، مالیات مستبدانه و کار اجباری از آن جمله است.
آنها حتی برای رفتن به دهکده مجاور نیز نیاز به گذرنامه دارند و برای دریافت مجوز ازدواج باید هزینههای بالا پرداخت کنند و رشوه بدهند و معمولاً دریافت این مجوز چند سالی به طول میانجامد. بدتر اینکه آنها را میزنند، شکنجه میدهند، مورد تجاوز قرار میدهند و میکشند. خانههایشان را میسوزانند و بازماندگان مجبور هستند که خانه اجدادی خود را به سوی آیندهای نامعلوم ترک کنند. تعجبی ندارد که مسلمانان روهینگیا مظلومترین مردم روی زمین خوانده میشوند.
شواهد متقن نشان میدهند که سرکوب مسلمانان روهینگیا در رده جنایت نسلکشی است. اما دولت میانمار همچنان این ادعاها را انکار میکند./982/ب102/د