۰۲ فروردين ۱۳۹۶ - ۱۶:۴۴
کد خبر: ۴۸۸۱۴۶

تلاش اسرائیل برای دور کردن ایران و حزب‌الله از جولان

نشریه هاآرتص در یادداشتی نوشت رژیم صهیونیستی تلاش می‌کند به هر قیمتی ایران و حزب‌الله را از نزدیک شدن به بلندی‌های جولان دور نگه دارد.
رژیم صهیونیستی

 

به گزارش خبرگزاری رسا، نشریه هاآرتص در یادداشتی به بررسی حملات اخیر رژیم صهیونیستی به کاروان‌های ادعایی حزب‌الله در سوریه پرداخته و تاکید کرد اسرائیل حاضر است حتی به قیمت عصبانی کردن روسیه، مانع نزدیک شدن ایران و حزب‌الله به مرزهای اسرائیل شود.

در ابتدای این مطلب با اشاره به تجاوز هوایی رژیم صهیونیستی به خاک سوریه و رهگیری یک موشک ضد هوایی به دست سامانه دفاعی «پیکان» که اسرائیل را مجبور به اعتراف به این حمله هوایی کرد، آمده است: (بنیامین) نتانیاهو (نخست وزیر رژیم صهیونیستی) و (گادی) ایزنکوت (رئیس ستاد مشترک ارتش اسرائیل) اهداف سیاست‌های اسرائیل را بدون تغییر نسبت به 5 سال قبل که بحران سوریه شروع شد، اعلام کردند.

این اهداف حفظ کردن رژیم صهیونیستی از درگیر شدن در بحران سوریه و ممانعت از ارسال سلاح به حزب‌الله هستند.

هاآرتص با بیان اینکه اولین هدف بطور کامل محقق شده، نوشت: «اما درباره دومی، گزارش‌های متعدد درباره حملات هوایی اسرائیل نشان می‌دهد برخی محموله‌های سلاح رهگیری شده‌اند. اما خود نتانیاهو طی سخنرانی در مجمع عمومی سازمان ملل در اکتبر 2015 اعتراف کرد برخی تسلیحات پیشرفته به مقصد خود رسیده‌اند.»

این روزنامه از آزادسازی شهر «حلب» بدست نیروهای سوری، با عنوان «نقطه عطف مهم» یاد کرده و افزود: این امر به همراه دیگر دستاوردها در جبهه‌های مختلف طی ماه‌های آتی، وضعیت سوریه را پایدار کرده و احتمال فروپاشی لحظه‌ای آن را کاهش داد. این موفقیت‌ها به لطف حمایت هوایی روسیه و شبه‌نظامیان شیعه‌ای که ایران اعزام کرد بدست آمد.

هاآرتص سپس به سران رژیم صهیونیستی پیشنهاد می‌دهد که این سوال را از خود بپرسند که آیا تغییرات در شرایط سوریه نیاز به تغییر در سیاست‌های اسرائیل دارد یا نه. اما اظهارات علنی مقامات رژیم صهیونیستی و حمله هوایی مجدد روز یکشنبه نشان دهنده تمایل آنها برای عقب نشینی از درگیری نیست.

 در ادامه این یادداشت آمده است: «هدف اصلی اعلام شده آنها که نتانیاهو و آویگدور لیبرمن وزیر جنگ این رژیم اخیرا بارها تکرار کردند، جلوگیری از بازگشت حزب‌الله و سپاه پاسداران ایران به بلندی‌های جولان است...اسرائیل مشکوک است که چندین عامل حزب‌الله عملیات‌هایشان در نزدیک فنس‌های مرز را تحت پوشش پیشرفت‌های دولت سوریه از سر گرفته‌اند. اما اسرائیل تلاش می‌کند مانع مستقر شدن آنها در منطقه و پیوستن مهندسان ایرانی به آنها شود.

همچنین رژیم صهیونیستی در حال تدارک طرح‌ها و نقشه‌هایی جهت آمادگی برای جنگ آتی با «حزب‌الله» لبنان و جنبش مقاومت اسلامی «حماس» در نوار غزه است که شامل تخلیه چند صد هزار نفر از ساکنین شهرک‌های مرزی می‌باشد.

این طرح تخلیه عظیم شهروندان، بزرگترین در نوع خود در تاریخ 70 ساله رژیم جعلی اسرائیل بوده و هر دو طرف لبنانی و صهیونیستی معتقدند هرگونه درگیری جدید از دفعه قبل مخرب‌تر خواهد بود.

به نوشته خبرگزاری فرانسه، حزب‌الله در جنگ 30 روزه سال 2006، نزدیک به 4 هزار موشک در دفاع از خود به مواضع صهیونیست‌ها در فلسطین اشغالی شلیک کرد. اسرائیلی‌ها نیز مناطق مسکونی لبنان را هدف قرار دادند که نزدیک به 1300 نفر جان باختند.

مقامات رژیم صهیونیستی ادعا می‌کنند حزب‌الله و حماس زرادخانه‌های بزرگتری ایجاد کرده‌اند که قادر است تمام مناطق سرزمین‌های اشغالی را هدف قرار دهد. جزئیات طرح تخلیه با نام «فاصله امن» توسط یک مقام ارشد اسرائیلی در مصاحبه با خبرگزاری «آسوشیتد پرس» مطرح شد.

سرهنگ «ایتزیک بار» از مرکز فرماندهی داخلی ارتش رژیم صهیونیستی گفت: «در سال 2017 تمام اسرائیل در معرض خطر است. تدارکات برای مقابله با میزان بسیار زیادی از آتش در حال انجام است. ایده ما، از بین بردن تهدید بدون قرار داشتن شهرک‌نشینان بر سر راه است.»

بار ضمن اشاره به تجربه‌های نظامی با ارزشی که رزمندگان حزب‌الله در نبرد با تروریست‌های سوریه بدست آورده‌اند، افزود: «در مناطقی که بدانیم که نمی‌توانیم پوشش دفاعی یا بازدارندگی ارائه کنیم، شهرک‌نشینان را تخلیه می‌کنیم. اسرائیل جمعیت 8.5 میلیون نفری دارد که قصد داریم حداقل 250 هزار نفر را تخلیه کنیم.»

در ادامه این گزارش آمده است که سامانه دفاع موشکی «گنبد آهنین» با اینکه در سال 2014 طی جنگ با غزه جلوی تعدادی از موشک‌ها را گرفت اما مقامات امنیتی تاکید می‌کنند که توان آن به میزانی نیست که بتواند در چندین جبهه تاب بیاورد.

یک مقام امنیتی که خواست نامش فاش نشود اظهار داشت: حزب‌الله از سال 2006 تا کنون توان موشکی را به شدت افزایش داده و احتمالا اکنون نزدیک به 150 هزار موشک در اختیار دارد. همچنین تل‌آویو نگران است سلاح‌های تغییر دهنده قواعد بازی من‌جمله موشک‌های سطح به دریا یا موشک‌های ضد هوایی به دست حزب‌الله رسیده باشد.

بر این اساس، رژیم صهیونیستی نیز سامانه دفاع موشکی برای مقابله با موشک‌های میان برد با نام «فلاخن داوود» را در ماه آوریل سال جاری عملیاتی خواهد کرد. این سامانه بعد از «گنبد آهنین» و «پیکان»، سومین پدافند موشکی رژیم صهیونیستی است./994/ب101/ف

منبع: فارس

ارسال نظرات