۲۵ تير ۱۳۹۸ - ۱۷:۳۲
کد خبر: ۶۱۳۵۵۷
روزنامه اماراتی مدعی شد؛

کوتاه‌‌ آمدن مسلمانان هند در مسئله مسجد بابری

کوتاه‌‌ آمدن مسلمانان هند در مسئله مسجد بابری
یک روزنامه اماراتی مدعی است گروهی از شخصیت‌ها و سازمان‌های اسلامی هند قصد دارند برای حل بحران مسجد بابری از خواسته قبلی خود کوتاه بیایند و راه حلی جدید پیشنهاد دهند.
به گزارش خبرگزاری رسا، منازعه بر سر مسجد بابری که هندوها آن را معبد رام می‌خوانند بیش از یک قرن ادامه داشته است. اکنون به نظر می‌رسد مسلمانان هند قصد دارند برای حل این مشکل از خواسته قبلی خود صرف نظر و راه حل دیگری را ارائه کنند. 
 
در ماه مارس یک کارگروه میانجی‌گری وابسته به دادگاه عالی هند در این زمینه تشکیل شد و این کارگروه از آن زمان با جمعی از رهبران دو طرف منازعه شامل صدها رهبر دینی از جمله ۳۰۰ امام جماعت و اعضای جامعه مدنی دیدار کرده‌اند. این کارگروه قصد دارد گزارش خود را تا ۱۸ جولای (۲۷ تیر) ارائه کند. 
 
چندی قبل «مولانا سلمان حسینی ندوی» یکی از رهبران مسلمانان لکهنو در گفت‌وگویی با روزنامه هندوستان تایمز پیشنهاد داده بود که برای حل این مسئله، مسجد بابری به مکان دیگری منتقل شود.
 
وی با ذکر پیمان حدیبیه (معاهده صلح پیامبر اکرم با مشرکان مکه) آن را الگوی خوبی برای مقابله با نزاع و درگیری دانست و افزود: مساجد در گذشته هم جابه‌جا شده است. ما سعی کردیم به راه حل صلح‌آمیزی برای این مسئله دست پیدا کنیم.
 
«ظفر سارشوالا» تاجر مشهور مسلمان در مصاحبه‌ای گفت: مسلمانان امیدی به صدور حکم دادگاه به نفع خود ندارند. باید به مسلمانان تضمین داده شود که اگر مسجد بابری را به جای دیگری منتقل کنند، این اتفاق برای مساجد دیگر رخ نخواهد افتاد.

«اطهر حسین»، مدیر مرکز تحقیق و توسعه در لکهنو، نیز اظهار کرد: ما خواستار شروعی تازه در کشور هستیم. این فرصت طلایی و راه حل خوبی برای جامعه است. وی افزود بر اساس فقه اسلامی هر جایی که مسلمانان برای انجام نماز در آن توقف می‌کنند، باید به صاحب آن بازگردانده شود. مسجد بابری متعلق به امپراتور مغول «بابر» بوده که دولت کنونی هند جانشین آن است. بنابراین مسجد باید به دولت هند تحویل داده شود.

یادآور می‌شود هندوها معتقدند که «رام» از خدایان هندو در این مکان متولد شده و آن را مقدس می‌دانند. آنها معتقدند این مکان در اصل معبد هندوها بوده که در دوره حکومت مغولان هند تخریب و به مسجد تبدیل شده است. جنجال بر سر این مسجد، که در شهر آیودهیا در ایالت اوتارپرادش واقع است، به خشونت‌های گسترده و مرگ هزاران نفر در درگیری‌ها از سال ۱۹۴۷ تاکنون منجر شده است. در دسامبر ۱۹۹۲ گروهی از هندوهای متعصب به این مسجد حمله و آن را تخریب کردند. مسلمانان هند از آن زمان پیگیر بازپس‌گیری محل این مسجد از هندوها و ساخت مجدد آن بوده‌اند./847/ب
 
منبع: ایکنا
ارسال نظرات