ایران توانمندیهای موثری در حفظ حریم هوایی خود دارد
به گزارش سرویس بین الملل خبرگزاری رسا، یک نشریه آمریکایی در تحلیلی در زمینه توانمندی موشکی ایران و تسلط در جنگال (جنگ الکترونیک) برای مقابله با دشمنان نوشت، توانمندیهای ایران بر عدم امکان دسترسی دشمنان در بکارگیری از قلمروی هوایی این کشور متمرکز است.
نشریه «نشنال اینترست» روز یکشنبه در تحلیلی به قلم «کارلب لارسون» تحلیلگر امور دفاعی و نظامی در خصوص امکان حمله ایران به ماهوارههای دشمن در فضا نوشت، نیروهای موشکی ایران ابزاری قوی برای اعمال قدرت ایران به دشمنان و تهدیدی قابل اعتماد برای ایالات متحده و نیروهای نظامی این کشور در منطقه هستند.
اطلاعات آمریکا تمایل ایران برای شکل دادن به میدان نبرد فضایی را تایید کرده است. ایران متوجه ارزش راهبردی فضا و قابلیتهای ضد فضایی است و تلاش خواهد کرد مانع استفاده دشمن از فضا و قلمروی هوایی خود در طول یک درگیری شود. ایران به دلیل زرادخانه متنوع موشکی چنین قابلیتهایی دارد.
این نشریه در خاتمه با ذکر عملیات جنگال ایران در سال ۲۰۱۱ و شکار پهپاد «آرکیو-۱۷۰» نوشت، توانمندیهای ایران بیشتر بر عدم امکان دشمنان در بکارگیری فضا و قلمروی هوایی متمرکز است، نه اینکه عملاً خود آن را کنترل کنند. در سال ۲۰۱۱، ایران توانست یک پهپاد آمریکایی (پهپاد آرکیو ۱۷۰) را با پارازیت انداختن سیگنال جی پی اس پهپاد و سیگنال جعلی جیپیاس دیگر به زمین بنشاند، بنابر این انجام این کار بسیار سادهتر از هدف قرار دادن یک ماهواره است.
شکار پهپاد آرکیو-۴ گلوبال هاوک آمریکا از سوی سپاه پاسداران ایران
گفتنی است که در تاریخ ۳۰ خرداد ۱۳۹۸ یک فروند پهپاد نورثروپ گرومن آر کیو-۴ گلوبال هاوک که وارد حریم هوایی ایران شده بود در منطقه مجاور کوه مبارک استان هرمزگان توسط سامانه پدافند هوایی «سوم خرداد» نیروی هوافضای سپاه پاسداران انقلاب اسلامی منهدم شد.
وبگاه «میلیتری» در آن برهه نوشت که در روز سرنگونی پهپاد «آرکیو-۴ گلوبال هاوک» بیش از ۱۲ فروند هواپیمای نظامی آمریکا در نزدیکی مرزهای ایران در حال پرواز بودهاند. بعد از سرنگونی پهپاد گلوبالهاوک، «دونالد ترامپ»، رئیس جمهور وقت آمریکا مدعی شده قصد حمله به ۳ نقطه در داخل ایران داشته، اما این حملات را ۱۰ دقیقه قبل از آغاز آن لغو کرد./۹۸۸/