نویسنده اردنی: نویسنده کتابهای فتنه انگیزانه عمر خود را تلف می کند
به گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا، مصطفی حسین قاسم ابو رمان، محقق و نویسنده اردنی در بیست و ششمین کنفرانس وحدت اسلامی که در تهران برگزار شد به بررسی عوامل تاثیرگذار بر وحدت اسلامی پرداخت و گفت: نقش علما در تقریب مذاهب اسلامی بسیار زیاد است. علما باید تقوای الهی پیشی گرفته و از تکفیر و صدور فتواهای زننده علیه پیروان سایر مذاهب خودداری کنند.
وی افزود: علما وظیفه دارند مردم را به خیر و اصلاح و تفقه در دین رهنمود سازند و خودشان نیز به علمی که دارند عمل کنند. آنان در این راستا باید از دعوت مردم به تفرقه و شکاف خودداری ورزند.
ابو رمان با اشاره به تاثیر کتاب و تالیفات بر وحدت اسلامی، تصریح کرد: عالمی که تألیفی تفرقه انگیز را به نگارش درآورد عمر خود را تلف کرده است. نویسندگان باید وحدت را سرلوحه تألیفهای خود قرار دهند.
این محقق اردنی ادامه داد: نویسندگانی که غلو و افراطیگری را دنبال می کنند از ایمان به دور هستند و ناشران این تألیفها نیز نباید انتظار احترام داشته باشند.
وی استفاده از تکنولوژی نوین را برای وحدت اسلامی ضروری خواند و تاکید کرد: در عصر تکنولوژی قرار داریم و باید از این پیشرفت در جهت تحقق وحدت و مبارزه با تفرقه استفاده کرد. پایگاههای اینترنتی نقش مهمتری نسبت به ماهواره ایفا می کنند و می تواند وحدت را نهادینه سازد.
ابو رمان از مسجد و خطبا به عنوان عوامل وحدت یاد کرد و خاطر نشان ساخت: وزارتهای اوقاف اسلامی باید بر مسجدها و منبرها نظارت دقیقی داشته باشند و اجازه سوء استفاده از منابر از سوی افرادی که مروج افکار افراطی هستند را ندهند. هشدار دادن نسبت به این افراد کافی نیست و باید باید مسجدها را سرشار از علمای تقریب ساخت.
این نویسنده اردنی ادامه داد: گردشگری دینی نیز می تواند زمینههای وحدت را فراهم کنتد. بارگاههای اهل بیت(ع)، انبیا، صحابه و نمادهای اسلامی فراوانی در کشورهای اسلامی وجود دارد و مسلمانان با سفر به این مکانها و دیدار با یکدیگر می توانند اختلاف را کنار گذاشته و به هم نزدیک شوند./980/پ201/د