مروری بر کتاب توقف ممنوع
خبرگزاری رسا ـ کتاب توقف ممنوع (تولید ملی، خلافیت و ابتکار بومی در نگاهی اجمالی به هشت سال دفاع مقدس) از سوی معاونت پژوهشی مؤسسه روایت سیره شهدا منتشر شده است.
به گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا، کتاب توقف ممنوع(تولید ملی، خلافیت و ابتکار بومی در نگاهی اجمالی به هشت سال دفاع مقدس) از سوی معاونت پژوهشی مؤسسه روایت سیره شهدا و به قلم محمدجمال صدرایی در زمستان 1391 منتشر شده است.
توقفممنوع، گلچین و بازنویسی خاطراتی از خلاقیتها و ابتکارات رزمندگان اسلام است که توانستند با اجرای آنها، گرههای بزرگی از جنگ تحمیلی را باز کنند. جلوههایی از خلاقیت، ابتکار بومی و تولید ملی که امروز چراغ راه ما در عرصه علم و فنآوری است.
جنگ هشتسالهای که بر ما تحمیل شد نمودی از بزرگترین تابلوی عبور ممنوع بود که دشمنان ایران واسلام به فرزندان برومند کشورمان نشان دادند. تابلویی که میخواست شرف، انسانیت، دین و اخلاق را ممنوع کند. تابلویی که شهدای والامقام جلوی آن قد علم کردند و با بروز خلاقیت و ابتکار آن را به تابلوی توقف ممنوع تبدیل کردند. تابلویی که حالا باید سرمشق زندگی ما باشد، تا بتوانیم بار دیگر از تمام تحریمها و تابلوهای عبور ممنوعی که به ما تحمیل میشود، عبور کنیم.
این کتاب متشکل از چهار گفتار است که هر گفتار به توضیح موضوعاتی درباره دفاع مقدس پرداخته است که گفتار اول شامل موضوعاتی همچون «با شهدا در عرصه تولید و خلاقیت»، «شهید دکتر چمران»، «شهید علی هاشمی»،«شهید هزاردستان»،«شهید مهندس سید محمدتقی رضوی»، «شهید مهندس محمد طرحچی» و «شهید تهرانی مقدم» است.
«شاهکارهای مهندسی جنگ و ابتکارات رزمی»،«پل خضر»، «پل بعثت»، «احداث پل بر رودخانه اروند»،«پل خیبر»،«پل شناور خیبر»، «فرشهای باتلاقی و باتلاق روی جبل»، «قایقهایی با موتور فولکس و موتور هواپیما» و «بالن ابابیل» از موضوعاتی است که در گفتار دوم کتاب توفق ممنوع به چشم میخورد.
از دیگر مطالب گفتار سوم کتاب میتوان به موضوعاتی همچون «سازه منحرفکننده موشک»، «لندکروز شنیدار و نفربر دوزیست»، «صنت ساخت پل و سد»،« عملیات آبی»،«ساخت ماشینآلات کنترل از راه دور» و «خاطره پرتاب اولین موشک دوربرد ایران در دفاع مقدس» اشاره کرد.
گفتار سوم این کتاب هم به تشریح موضوعاتی از قبیل «نمونههایی از ابتکارات، خلاقیتها و بهرمندی صحیح از ابزار و فرصتها در سیره رزمندگان»، «بازپسگیری خرمشهر، الگویی برای ایستادگی مدبرانه در عرصه جهادی»، «طرح مؤثر واقعشدن گلولههای خمپاره 60»،«پی ام پی پرماجرا»،«صدای لودرها گلولهباران شد»، «نقش کانال در عملیات فرمانده کل قوا»، «خمپارههای سرگردان»، «آنتن آبکشی گردان»،«دو تانک که نقش یک واحد زرهی را ایفا میکردند» و «مهمات تعمیری» پرداخته است.
در گفتار چهارم کتاب توقف ممنوع نیز موضوعاتی همچون «فرهنگ قناعت»،«هدیههای عروسی»،«مصرف صحیح در آذوقه»، «دقت در بیتالمال» و «بدون شرح» آمده است.
در بخشی از این کتاب میخوانیم: «ما در جنگ هشتساله، با پشتوانه ایمان و اخلاص، اتحاد و انسجام مردمی، مقتدرانه ایستادهایم و صبورانه گذرگاههای پرچالش اقتصادی را طی کردیم. ما در جنگ تولدی دوباره یافتیم، تولدی خودباورانه و خودشناسانه؛ و با اعتماد به نفس و اتکال به نصرت الهی به تولید ابزار و تجهیزات دست زدهایم».
کتاب توقف ممنوع(تولید ملی، خلافیت و ابتکار بومی در نگاهی اجمالی به هشت سال دفاع مقدس) از سوی معاونت پژوهشی مؤسسه روایت سیره شهدا به قلم محمدجمال صدرایی در زمستان 1391 به قیمت 2500 تومان با قطع رقعی در 80 صفحه چاپ و روانه بازار شده است./907/ن602/ع
ارسال نظرات