۰۶ ارديبهشت ۱۳۹۳ - ۱۸:۰۵
کد خبر: ۲۰۳۳۶۶

گنجینه «میراث معنوی اسلام و ایران» رونمایی شد

خبرگزاری رسا ـ همزمان با آیین افتتاح هفته نکوداشت اصفهان و با حضور علی اکبر ولایتی 17 هزار عنوان نسخه خطی با عنوان گنجینه میراث معنوی اسلام و ایران رونمایی شد.
رونمايي از ميراث معنوي اسلام و ايران
 
به گزارش خبرگزاری رسا به نقل از اداره کل کتابخانه‌های عمومی کشور، همزمان با آیین افتتاح هفته نکوداشت اصفهان و با حضور  علی اکبر ولایتی  مشاور ارشد مقام معظم رهبری در امور بین الملل از 17 هزار عنوان نسخه خطی با عنوان گنجینه میراث معنوی اسلام و ایران که از سوی  وزارت امور خارجه در اختیار اداره کل کتابخانه های عمومی استان اصفهان قرار گرفته است، رونمایی شد.

 

مدیرکل کتابخانه های عمومی استان اصفهان با اشاره به اینکه این مجموعه ارزشمند در کتابخانه ابن مسکویه اصفهان نگه داری خواهد شد اظهار داشت: گنجینه میراث معنوی اسلام و ایران از دو مجموع نسخ خطی «در پارسی» و «هزارگان» که شامل 17 هزار نسخه خطی در یک میلیون و 400 هزار ورق (فریم) بوده و از 27 کشور تهیه شده که قدیمی‌‌ترین این نسخه‌ها مربوط به قرن‌های سوم و چهارم هجری است.

 

غلامرضا یاوری با اشاره به اینکه در سال های اخیر اخبار متعددی را در خصوص از میان رفتن عمدی کتابخانه ها به عنوان منبع دانایی دنیای اسلام داشته ایم، تصریح کرد: آتش سوزی کتابخانه هایی در افغانستان و عراق، تاراج نمودن موزه ها و مراکز آثار تمدنی در بغداد و قاهره نشانه هایی از تلاش های برنامه ریزی شده برای نابودی آثار فرهنگی مسلمانان است.

 

وی با بیان اینکه آثار مهمی در کتابخانه های منطقه شامات در سوریه نگهداری می شود، خاطرنشان کرد: با تمهیدات وزارت امور خارجه برخی از آثار و منابع مهم موجود در این منطقه شناسایی شده و با تهیه تصویر و نسخه پشتیبان از آن علاوه بر حفظ و نگهداری، زمینه آغاز نشاط و تحرک علمی برای مطالعه و پژوهش این متون فراهم شده است.

  

دبیر کمیته دائمی نهضت مطالعه مفید استان با بیان این‌که رونمایی این مجموعه در هفته نکوداشت اصفهان با هدف معرفی به محققان و پژوهشگران داخلی و خارجی انجام شد، گفت: غنای این مجموعه و افزایش تعداد نسخه‌‌های خطی دیجتیالی ایرانی که در کشور‌های دیگر موجود است و همچنین معرفی آن به محققان و پژوهشگران داخلی، از اهداف تولید و جمع‌آوری این نسخه‌های خطی بوده است.

 

یاوری با بیان این‌که استان اصفهان و کتابخانه ابن مسکویه یکی از هشت کتابخانه در کشور است که از طریق سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران به این مجموعه مجهز شده است گفت: کتابخانه‌های آستان قدس رضوی، آیت الله مرعشی نجفی، مرکزی دانشگاه تهران، حوزه علمیه قم، شهید چمران اهواز، مرکزی تبریز و ملی فارس کتابخانه‌ های دیگری هستند که از این گنجینه دیجیتالی بهره می برند.

  

گفتنی است این مجموعه ها از منابع خطی موجود در کتابخانه های سوریه، یمن، مراکش، مصر، ترکیه، تونس، عراق، اسپانیا، کویت، قطر، فرانسه، هلند و دانمارک جمع آوری شده است./998/د102/ق

ارسال نظرات