برگزاری آیین رونمایی از آثار مرکز دایره المعارف فقه اسلامی
به گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا، مراسم رونمایی از کتاب 5 جلدی «فرهنگ فقه» و کتاب 3 جلدی «قانون مجازات اسلامی» عصر پنجشنبه، بیست و چهارم اردیبهشت ماه در محل نمایشگاه بین المللی کتاب، برگزار شد.
خطیبی ضمن تشکر از زحمات مجمع ناشران انقلاب اسلامی در برپایی مراسم رونمایی کتاب، با بیان اینکه مقام معظم رهبری در سال 1369 طی حکمی، آیت الله شاهرودی را به ریاست مرکز دایرة المعارف فقه اسلامی منصوب میکنند، گفت: دلیل صدور این حکم آشنایی آیت الله شاهرودی با مبانی فقه و حقوق بود.
وی افزود: موسسه دایره المعارف فقه اسلامی تا کنون بیش از 400 جلد کتاب را روانه بازار نشر کرده است که تنها در زمینه فقه اسلامی و فقه شیعی، بالغ بر 98 جلد کتاب به چاپ رسیده که امروز از مجموعهای 5 جلدی با عنوان فرهنگ فقه از همین مجموعه رونمایی میشود.
مدیر مرکز دایره المعارف فقه اسلامی با اشاره به افرادی که در این موسسه کار نوشتن را انجام میدهند، گفت: کسانیکه زحمت نگارش این کتابها را میکشند از صاحبان قلم هستند و بهطور کامل با مبانی اصول فقه آشنایی دارند.
در ادامه این مراسم، حجت الاسلام محقق، گفت: حدود 30 نظر از محققان علم فقه، زیر نظر آیت الله شاهرودی به جمع آوری مطالب این کتاب پرداختهاند که مجموعه این فعالیتها کتابی 8 جلدی با نام فرهنگ فقه خواهد شد.
وی افزود: از ویژگیهای این مجموعه این است که، نخستین اثر به زبان فارسی میباشد، در نگارش آن تازه نویسی و اختصار بهکار رفته است، سادگی نوشتههای کتاب آنرا برای مخاطب معمولی هم قابل فهم کرده است و میتواند منبع بسیار خوبی برای طلابی باشد که در زمینه فقه فعالیت میکنند.
در بخش دیگری از این مراسم، حجت الاسلام مظفری، گفت: حدود 20 هزار منبع مورد مطالعه قرار گرفته و تا کنون 8 هزار عنوان بهطور کامل بررسی شده است و شیوه نامهای جهت سهولت کار با این کتاب فراهم شده است که همین شیوه نامه نیز پس از نظارت نهایی، مورد ویرایش قرار گرفته است.
حجت اسلام فتحی در بخش دیگری از این مراسم، درباره کتاب قانون مجازات اسلامی، گفت: جامعه ایران از حدود 100 سال پیش قوانین مدنی مبتنی بر فقه داشته اما هیچگاه قوانین کیفری بر اساس اسلام اجرا نمیشد، تا اینکه در سال 61 قوانین کیفری بر اساس فقه تبیین میشود و در سال 70 قانون مجازات اسلامی، بهطور آزمایشی به اجرا در میآید.
وی گفت: سرانجام قانون مجازات اسلامی در سال 92 به تصویب مجلس رسید، قانونی که کاملا بر مطالب روز منطبق است و نیاز جامعه در آن دیده شده است، بر این اساس قضات نیز بهراحتی میتوانند از این قوانین که به مسائل روز میپردازد، استفاده کنند.
در پایان این مراسم امامی، گفت: ما ده سال قبل شروع به آسیب شناسی قانون سال 70 کردیم و تمام موارد را به اطلاع آیت الله شاهرودی که در آن زمان ریاست قوه قضاییه را بر عهده داشتند رساندیم، نتیجه این آسیب شناسی این شد که قانون سال 92 به تصویب و 300 تغییر نسبت به قانون آزمایشی سال 70 به تصویب رسید./9598/پ202/ب4