یارگیری داعش از مساجد آلمان
خبرگزاری رسا ـ داعش در بسیاری از مساجد آلمان به صورت جدی فعالیت کرده و به جذب نیرو میپردازد.
به گزارش خبرگزاری رسا، تروریست های داعش به طور گسترده در مساجد آلمان فعالیت کرده و به جذب نیرو می پردازند.
از میان جمعیت حدودا 4 میلیونی مسلمانان آلمان بیش از نیمی را ترکتبارها تشکیل میدهند. آنان در مساجدی رفتوآمد میکنند که زیر نظر اتحادیه ترکی ـ اسلامی برای امور مذهبی قرار دارد که مخفف آن به ترکی "دیتیب" (DiTiB) است. "دیتیب" مستقیما زیر نظر دولت ترکیه اداره می شود.
بر مبنای تحقیقات شبکه اول تلویزیون سراسری آلمان (ARD) و روزنامه آلمانی "فرانکفورتر آلگماینه" هواداران جریان تروریستی داعش در اتحادیه ترکی ـ اسلامی برای امور مذهبی در آلمان فعالیت وسیعی دارند.
مسؤولان "دیتیب" نگران رشد وابستگان به داعش در محل خدمت خود هستند و آنان را خطری برای اکثریت مسلمانانی میدانند که در چنین مراکز دینی رفتوآمد دارند.
شهر کوچک "دینسلاکن" در ایالت "نورد راین وستفالن" آلمان از شهرهایی است که در رابطه با افراط گرایی سابقهای طولانی دارد. گرچه در مناطق ترکنشین این شهر کوچک، مانند منطقه "لوهبرگ"، بسیاری از مردم علاقهای به صحبت در این باره از خود نشان نمی دهند، اما حدود 20 جوان این منطقه برای پیوستن به جریان تروریستی "دولت اسلامی" به سوریه رفتهاند.
این جوانان در سال 2013 به داعش پیوستند و تاکنون چهار نفر از آنان که خود را "جوخه های منطقه لوهبرگ" مینامیدند، در عملیات تروریستی داعش کشته شدهاند.
داعش در مناطق مهاجرنشین شهرهای آلمان بخصوص در میان مهاجران ترکتبار این کشور فعالیت تبلیغاتی شدیدی دارد. یکی از افرادی که برای پیوستن به صفوف جریان تروریستی داعش به سوریه رفته، در مسجد این شهر فعال بوده است.
این فرد که ناماش فاش نشده، از سوریه عکسهایی تبلیغی در حالتهای مختلف تهاجمی به شهر زادگاهاش میفرستد و از دوستاناش میخواهد به او و به صفوف داعش بپیوندند.ان نمیدهند، اما حدود 20 جوان این منطقه برای پیوستن به جریان تروریستی داعش به سوریه رفتهاند.
گفتنی است که داعش با تبلیغات شدید رسانه ای در شبکه های اجتماعی به ویژه توییتر به صورت فعال از میان مسلمانان اهل تسنن اروپا نیرو جذب می کند. جوانان مسلمان که ریشه ای غیر اروپایی (مانند کشورهای عربی حوزه خلیج فارس و نیز شمال آفریقا) دارند و نیز جوانان تازه مسلمان، از جمله اهداف راحت هسته های عضوگیری داعش هستند. از میان کشورهای اروپایی، فرانسه، آلمان و انگلستان بالاترین آمار عضویت در داعش را دارند.
از دلایل عمده پیوستن جوانان مسلمان اروپایی به گروه های تروریستی بحران هویت رایج در میان جوامع اسلامی ساکن اروپا و آمریکا است.
پروفسور طارق رمضان، اندیشمند مصری – سوئیسی و استاد دانشگاه آکسفورد، در کتاب "مسلمانان غربی و آینده اسلام"، بحران هویت جاری در میان جوانان مسلمان غربی را ناشی از ضعف سیستم آموزش و پرورش مسلمانان در غرب می داند. مراکز اسلامی در کشورهای غربی از جمله انگلستان و فرانسه، مدارسی بسیار سنتی را برای فرزندان مسلمانان تاسیس کرده اند. به عنوان مثال در این مدارس که در میان جوامع مسلمان پاکستانی، عرب و هندی در انگلستان رواج دارد، تعلیمات اسلامی حتی با جدیت و سخت گیری بیشتری از کشور های مبدا تدریس می شود.
طارق رمضان در ادامه اشاره می کند که در این مدارس اسلامی خیلی کمتر به شیوه تعامل جوان با جهان غرب و تطبیق دستورات دینی با آن پرداخته می شود. جوان مسلمان ساکن غرب از طرفی با تعالیم و دستورات دین خود مواجه است و از طرفی خود را با مدرنیته و آزادی های آن مواجه می بیند. از این رو به نوعی دچار بحران هویت می شود./847/ب902/د
ارسال نظرات