نخستین موضع وزیر جدید امور مذهبی میانمار علیه مسلمانان روهینگیا
به گزارش خبرگزاری رسا، 'تورا آنگ کو' وزیر فرهنگ و امور مذهبی دولت 'تین کیا' که روز جمعه فعالیت خود را آغاز کرد، گفت که اسلام دین شهروندان اقلیت میانمار است، اما گروه های مسلمان محلی معتقدند این سخنان این وزیر نیست.
برخی مقامات مسلمان در میانمار روز یکشنبه از دولت برآمده از 'جبهه ملی برای دمکراسی' به رهبری 'آنگ سان سوچی' که در انتخابات عمومی اخیر 80 درصد کرسی های مجالس را کسب کرد، دفاع کردند.
تارنمای 'رویژن تی.وی' وابسته به گروهی از روهینگیایی های مسلمان روز دوشنبه نوشت: وزیر تازه منصوب شده فرهنگ و امور مذهبی گفت که اسلام در میانمار یک مذهب مهاجران خارجی است.
وی این اظهارات را در گفت وگو با صدای آمریکا در نخستین روز کاری خود در دولت جدید بیان کرده است.
'تورا آنگ کو'، بودیسم را دین اکثر مردم میانمار دانست و گفت که مسیحیت نیز از سوی اقلیت های قومی پذیرفته شد، اما اسلام و هندو دین مهاجران خارجی در میانمار است.
وزیر فرهنگ و امور مذهبی دولت جدید میانمار، افسر بازنشسته ارتش و معاون سابق وزیر امور مذهبی است.
وی در این مصاحبه گفت که اسلام در میانمار دین شهروندان اقلیت است که پس از قانون اتحاد شهروندی 1948 بدست آمد.
انجمن مسلمانان میانمار مستقر در لندن در بیانیه ای اظهارات این وزیر جدید دولت برآمده از سیاست های آنگ سان سوچی را مورد انتقاد قرار داد و آنها را غیرمسئولانه دانست.
بسیاری از ملی گرایان میانمار حاضر به استفاده از اصطلاح 'روهینگیا'یی در مورد مسلمانان میانمار نبوده و آن ها را گروه قومی و مهاجر 'بنگالی' خارجی می دانند.
اکثر مسلمانان میانمار در ایالت راخین بسر می برند که از سال 2012 شاهد حملات شدید بوداییان تندرو علیه مسلمانان روهینگیا بوده است. در این حملات صدها نفر از مسلمانان کشته و هزاران نفر زخمی و ده ها هزار نفر نیز خانه و کاشانه خود را رها کرده و از این کشور گریختند و یا در اردوگاه ها بسر می برند.
ایالت مسلمان نشین 'راخین' میانمار تا چند روز پیش از حاکمیت دولت جدید با حالت وضعیت اضطراری اداره می شد.
کمیته حقوق بشر مجمع عمومی سازمان ملل پیش از این از میانمار خواسته است قوانین شهروندی خود را تغییر داده تا روهینگیایی های مسلمان به عنوان شهروندان کامل این کشور جنوب شرق آسیا پذیرفته شده و مشکلات این اقلیت مسلمان کاهش یابد، اما این خواسته مورد اعتنای دولت قبلی قرار نگرفت و پیش بینی می شود در دولت جدید نیز تغییرات اساسی در مورد آنها ایجاد نشود.
'سوچی' اخیرا در مصاحبه با خبرنگار مسلمان 'بی.بی.سی' در برابر سئوالی در مورد مسلمانان روهینگیا از کوره در رفت و گفت: هیچکس به من نگفته بود قرار است یک مسلمان با من مصاحبه کند.
سوچی با این ادعا که کشتار مسلمانان روهینگیا 'پاکسازی قومیتی نبوده'، از محکوم کردن این اقدامات خشونت آمیز خودداری کرد.
اعمال تبعیض، اعمال محدودیت برای مسلمانان و همچنین کشتار اقلیت مسلمان از اوایل سال 2012 به صورت جدی در ایالت راخین در غرب میانمار آغاز شد و براساس برخی آمار دستکم 650 نفر در درگیری ها کشته شدند و بیش از 150 هزار نفر دیگر نیز مجبور به ترک خانه و کاشانه خود شدند./982/ب102/د
منبع: ایرنا