۱۷ اسفند ۱۳۹۵ - ۱۴:۵۳
کد خبر: ۴۸۵۶۵۹

کتاب «فضائل، مناقب و شهادت حضرت زهرا در روایت اهل سنت» منتشر شد

مرکز نشر سنابل کتاب «فضائل، مناقب و شهادت حضرت زهرا سلام الله علیها در روایت اهل سنت» به قلم محمدعلی حیدری را منتشر کرد.
کتاب «فضائل، مناقب و شهادت حضرت زهرا در روایت اهل سنت»

به گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا، مرکز نشر سنابل کتاب «فضائل، مناقب و شهادت حضرت زهرا سلام الله علیها در روایت اهل سنت» به قلم محمدعلی حیدری را منتشر کرد.

نویسنده این کتاب را در دو بخش تنظیم کرده است: ذکر فضائل و مناقب حضرت زهرا سلام الله علیها و مصائب و رنج‌های آن حضرت از سقیفه تا شهادت.

نگارنده در مقدمه این کتاب چنین می‌نویسد:

«علماء شیعه در طول چهارده قرن کتاب‌های فراوانی در مورد فضائل و مناقب حضرت صدیقه طاهره سلام الله علیها و همچنین در مورد مظلومیت آن بزرگوار به خصوص پس از جریان سقیفه تا شهادت آن حضرت نوشته‌اند. علمای اهل سنت در نقل مصائب حضرت زهرا سلام الله علیها و حتی ذکر بعضی از فضائل آن حضرت با چند مشکل بزرگ روبه‌رو هستند.

تاریخ نویسان اهل سنت غالباً از نزدیکان و حقوق‌بگیران حکومت‌های زمان خود بودند؛ بنابراین، به ناچار مطالبی نقل کرده‌اند که برخلاف میل و سیاست حکومت وقت نباشد و حکومت چه در زمان خلفای ثلاثه و چه در زمان معاویه و بنی‌امیه و همین طور در زمان بنی العباس از مخالفان سرسخت اهل بیت علیهم السلام بودند...؛ لذا مورخین باید در نقل مطالب تاریخی رعایت حال حکام زمان خود را می‌کردند.

بسیاری از روات، خود و یا پدران و یا اجداد آنان در هجوم به خانه حضرت زهرا سلام الله علیها و صدماتی که به آن حضرت واقع شد، نقش اصلی را داشته و بازیگر اصلی بودند؛ لذا لازم بود داستان، بسیار کمرنگ و در سطح بسیار پائین مطرح می‌شد تا خود و یا پدران مورد سرزنش و نکوهش تاریخ واقع نشوند.

بدین جهت، مورخین اهل سنت حوادث سقیفه و برخورد با حضرت زهرا سلام الله علیها و علی علیه السلام را بسیار کمرنگ و در سطح قابل توجیه در کتاب‌های خود آورده و هر جا که مسأله جدی و سنگین می‌شود، بلافاصله بدون هیچ دلیل و مدرکی می‌گویند، حاشا که خلفای ثلاثه چنین کار انجام داده باشد و بلافاصله از مسأله، بدون دقت و بررسی رد می‌شوند.

بسیاری از مهاجرین یا خود یا پدران ایشان در جنگ به دست علی علیه السلام کشته شدند؛ لذا از حضرت کینه داشتند؛ روی این جهت حاضر به نقل مظلومیت او به طور کامل نبودند.»

 

نگارنده در قسمت اول این کتاب: آفرینش، ولادت، عصمت، و زهد حضرت زهرا سلام الله علیها را بررسی کرده است.

همچنین نویسنده در قسمت دوم، عنوان‌های:‌ «حمله به خانه حضرت زهرا سلام الله علیها»، «وظیفه انصار در مورد حمایت از اهل بیت علیهم السلام»، «مظلومیت علی علیه السلام»، «خطبه حضرت زهرا»، «پاره کردن نامه فدک»، «شهادت حضرت زهرا سلام الله علیها به نقل از محدثین شیعه»، «وصیت حضرت زهرا سلام الله علیها» و «علی علیه السلام در کنار قبر حضرت زهرا سلام الله علیه» را واکاوی کرده است.

نویسنده در صفحه 64 با عنوان «ام العلوم» آورده است:

«یکی از کنیه‌های حضرت زهرا سلام الله علیه ام العلوم است، علم در عالم دنیا به همین علوم رایج و متداول گفته می‌شود؛ ولی بالاتر که رفتیم، علم به معنای خاص آن عالم خواهد بود، اینکه در روایت فرموده‌اند: اهل بهشت در بهشت ذکر فضائل اهل بیت علیهم السلام خواهند نمود ...؛ علم در بهشت که این علوم دنیایی نیست، بنابراین:

1 ـ علم، در عالم لاهوت علم بالله و باسمائه و صفات تعالی است و عالم، کسی است که معرفت شهودی به خداوند متعال پیدا کرده باشد؛ لذا فرمودند:‌ «نحن العلماء و شیعتنا المتعلمون» که مراد همان علم بالله است؛ لذا اگر مراد، علوم دنیوی باشد که نحن العلماء معنا ندارد.

در عالم لاهوت، حضرت زهرا سلام الله علیها «ام العلوم» است که ریشه تمام علوم آن حضرت است، زیرا به حکم اینکه فرمودند:‌ «من عرفنی بالنورانیه فقد عرف الله»؛ کسی که حضرت زهرا سلام الله علیها را  در مقام نورانی بشناسد، علم به اسماء و صفات الهی پیدا می‌کند که آن حضرت ام العلوم خواهد بود.

2- این منافات ندارد که در مورد علوم دیگر عوالم حتی علوم دنیوی هم آن حضرت ام العلوم باشد؛ چنانکه وقتی امام زمان عجل الله تعالی فرجه الشریف ظاهر می‌شود، بیست و پنج حرف از  بیست و هفت حرف علم را ظاهر خواهد فرمود.

3 -از طرف دیگر، حضرت زهرا سلام الله علیها تلو قرآن مجید و یکی از ثقلین است. وقت قرآن «لار طب و لایابس الا فی کتاب مبین» شد؛ حضرت زهرا سلام الله علیها و ائمه معصومین علیهم السلام هم همین طور و «کل شی احصیناه فی امام مبین» خواهند بود. با ملاحظه روایات مربوط به علم امام در جنبه‌های مختلف، معلوم می‌شود، عالم فقط ائمه هستند و حضرت زهرا سلام الله علیها ام الائمه و ام العلوم هم هستند.

4- از طرف دیگر ، وقتی به حضرت آصف برخیا یک حرف از حروف اسم اعظم تعلیم شد و ائمه فرمودند:‌ «هفتاد و دو حرف از این حرف نزد ما است»، قهرا ام العلوم بودن حضرت زهرا سلام الله علیها به این است که تمامی حروف اسم اعظم الهی نزد آن بزرگوار می‌باشد.

5- یکی از جهات علمی حضرت زهرا سلام الله علیها مصحف آن حضرت است که در روایت آمده است، آن، کتابی است آسمانی که از طرف خداوند توسط جبرئیل به حضرت زهرا سلام الله علیها عنایت شده است.

6- یکی از علل ام العلوم بودن حضرت زهرا سلام الله علیها لیلة القدر بودن آن حضرت است».

گفتنی است، مرکز نشر سنابل، کتاب «فضائل، مناقب و شهادت حضرت زهراسلام الله علیها در روایت اهل سنت»،‌ را با شمارگان 1000 نسخه در 276 صفحه به قیمت 11000 تومان منتشر کرده است./998/پ 202/ش

ارسال نظرات