مراسم رونمایی از کتاب " شرف خاک " برگزار شد
به گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا، مراسم رونمایی از کتاب "شرف خاک"، زندگی شهید داوود مجیدی با حضور جمعی از نویسندگان بزرگ کشور در خبرگزاری فارس برگزار شد.
محمد علی گلدینی از نویسندگان بزرگ کشور در ابتدا با انتقاد از این کتاب گفت: در این کتاب سخنان فرمانده نظامی به داستان چسبانده شده است که این امر نشان نمیدهد که آیا کار روایت از زبان یک نفر است یا موضوع به صورت یک داستان نوشته شده است.
وی ادامه داد: با مطالعه کتاب احساس میکنید که بخشی از مطالب کتاب آن چیزی است که در روزنامههای زمان قدیم نوشته شده است، همچنین عملیاتی که در کتاب آمده است با واقعیت متفاوت و این امر کاملا غلط است؛ در واقع موضوع عملیات خیلی مبتدی و ساده انگارانه بیان شده است.
گلدینی یادآور شد: هنگام ورود خانواده شهید مجیدی به منطقه نیز در این داستان خیلی نامناسب به تصویر کشیده شده است؛ زیرا شهید در منطقه جنگی قرار داشته و دیدار او به گونهای نیست که بتوان به راحتی آن را دید ولی دیدار آنها خیلی راحت و آسان نشان داده شده است.
در ادامه، میثم رشیدی مهرآبادی، نویسنده حوزه دفاع مقدس نیز با اشاره به اینکه کتاب " شرف خاک " کتابی شریفی است اما چند نکته در باره آن وجود دارد، اظهار داشت: تعلیقهای داستان و نقاط عطف شایستهای در داستان زندگی و تفحص پیکر شهید داود مجیدی وجود دارد که مهدی خدادادی به خوبی از آن بهره برده است اما رعایت یک نکته ظریف میتوانست تعلیقها را برای خواننده پررنگتر کند.
وی تأکید کرد: جلد کتاب خود را لو داده زیرا قرار نیست در ابتدا داستان کسی بداند که داوود مجیدی شهید است یا خیر، در حالی که چشم انتظاری خانواده در سالهایی که خبری قطعی از داوود در دست نبود از تعلیقهای بسیار پرکشش داستان است و نویسنده نه تنها از کنار این موضوع به راحتی میگذرد بلکه تلاش و پیگیریهای خانواده برای کسب خبر اسرا و آزادگان را به گونه ای هدر میدهد.
نویسنده حوزه دفاع مقدس یادآور شد: عدم درج نام شهید بروی جلد کتاب در چاپهای بعدی میتواند تعلیق سرنوشت داوود را برای خواننده تا آخر کتاب حفظ کند و به جای آن میشد عکسی کوچک از داوود و حتی رحمان، کاک صالح و مراد را در صد و چهارمین صفحه کتاب گنجاند تا خواننده پس از اتمام کتاب تصویر ذهنی خود از این شهید و سایر شخصیتهای داستان را کامل کند.
رشیدی مهرآبادی ابراز داشت: از ویژگیهای "شرف خاک" همین مفید و مختصر بودن آن است. این حجم پایین برای یک کتاب داستان بیشتر از اینکه برای خوانندگان امروزی با حجم بالای مطالبی که باید بخوانند، مفید باشد، میتواند راهگشای نویسندگان این حوزه شود تا برای ثبت خاطرات و زندگی یک شهید یا جانباز یا ایثارگر به دنبال یک اثر حجیم و دهان پرکن نباشند؛ گاهی با یک کتاب مختصر جیبی هم میشود یک شهید را در ذهن خواننده و در تاریخ ثبت کرد.
وی افزود: براساس برخی برآوردهای منصفانه از قیمتگذاری کتابها که بین ناشران رواج دارد، میشد این کتاب را با قیمت 5000تومان ارائه کرد. گاهی همین رندی خرید یک کتاب با یک اسکناس 5هزار تومانی تبلیغ خوبی برای کتاب محسوب میشود. امید است در چاپهای بعدی شاهد این کاهش قیمت و افزایش فروش برای کتابی باشیم که در جثهای کوچک حرفش را با رسایی کامل زده است.
نوروزی، نویسنده دفاع مقدس نیز در ادامه گفت: قسمتهای مختلفی از این کتاب باعث میشود که انسان تا لحظاتی گریه کند و دلیل این موضوع هنوز روشن نیست. برکت شهداء یا قلم نویسنده میتواند در این امر اثرگذار باشد و بنده شخصا نتوانستم دلیل این موضوع را پیدا کنم.
در ادامه، سردار مشایخی، از نویسندگان مشهور کشور با اشاره به اینکه آنچه از عملیات والفجر و دیگر عملیاتها در این کتاب گفته میشود، با کمی فراز و نشیب است، خاطرنشان کرد: در طرح روی جلد میتوانست به جای قسمت آبی رنگ که عنوان کتاب را نوشته است با قلم قرمز عنوان را مینوشت زیرا رنگ قرمز با خون نزدیکی بیشتری دارد و شهادت را بهتر به تصویر میکشد.
وی اضافه کرد: ما باید براساس واقعیتها داستان را روایت کنیم، البته باید از همه قلم به دستانی که برای شهدا مینویسند تشکر کنم؛ زیرا خانوداه شهدا گنجینهای تمام نشدنی است.
مهدی خدادادی، نویسنده کتاب "شرف خاک" نیز در پایان این مراسم با بیان نکاتی در باره این کتاب، افزود: مهمترین ویژگی این کتاب مردمی بودن آن است. این کتاب همدردی یک همشهری است.
وی درباره انتقادات نویسندگان گفت: هیچ بخشی از داستان اعم از اعزام داوود به لبنان یا قبل عملیات و حتی بازدید خانواده در منطقه، زاییده تخیل نویسنده نیست و تمام این موضوعات در مصاحبه آمده شده است.
نویسنده کتاب " شرف خاک " ادامه داد: در داستان اتفاقات مربوط به کردستان، زاییده ذهن نویسنده است؛ چون درباره این بخش از داستان تنها یک ساعت مصاحبه داشتیم، و پدر و مادر شهید در قید حیات نبوده، برادر و خواهر او نیز خاطرهای از برادر نداشتند.
مهدی خدادادی با ارائه پیشنهادهایی به نویسندگان دیگر تأکید کرد: داستان نویسها از نوشتن دفاع مقدس نترسند، خیلیها سالها شخصیتی را در داستانها ایجاد میکنند که نهایتا هم شخصیت آنها ایراد دارد اما ما در دفاع مقدس شخصیت را داریم و نیازمند فضای لازم هستیم که از قضا در دفاع مقدس فضا هم آماده است.
وی در پایان گفت: در غرب برخی در تلاش هستند قهرمان دروغین برای کشور خود بسازند و با همان برای خود تاریخ ایجاد کنند، در حالی که ما قهرمان داریم و تاریخ برای ما مشخص است./۸۱۶/پ ۲۰۲/ش